Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (5)Журнали та продовжувані видання (1)
Пошуковий запит: (<.>U=Р123.812$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 6
Представлено документи з 1 до 6

      
Категорія:    
1.

Адамень Ф. Ф. 
Соя: промышленная переработка, кормовые добавки, продукты питания / Ф. Ф. Адамень, В. И. Сичкарь, В. Н. Письменов, В. В. Шерстобитов. - К. : Нора-Принт, 1999. - 332 c. - Библиогр.: 40 назв. - укp.

Обобщены современные достижения отечественной и мировой науки передовой практики по использованию сои в решении проблемы увеличения производства белка и масла. Освещены ее пищевые, лечебные и кормовые свойства. Изложены современные технологии переработки сои для получения масла, пищевого белка и шротов, особенности эффективного использования соевого белка в животноводстве. Подробно изложены результаты исследований безотходной энергосберегающей технологии переработки и использования сои в животноводстве и в питании человека, полученные в Крымской ГСХОС, АО "Украинская соя" и Одесском биотехнологическом институте за 1998 - 1999 гг. Описаны оригинальные конструкции установок для получения соевых пищевых продуктов и кормовых добавок.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л912.43 я9 + Л992.1 я9 + П545.189 соя + Р123.812 я9

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА595532 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Козярин И. П. 
Фасоль обыкновенная / И. П. Козярин, Г. Н. Липкан // Фітотерапія. - 2007. - № 4. - С. 63-66. - рус.

В огляді висвітлено питання застосування квасолі звичайної як харчової і лікарської рослини. Розглянуто історичні аспекти використання квасолі в різних країнах світу.

В обзоре освещены вопросы применения фасоли обыкновенной как пищевого и лекарственного растения. Рассмотрены исторические аспекты использования фасоли в разных странах мира.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р282.111 + Р123.812

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24348 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Ситар О. В. 
Вміст біологічно активних речовин фенольної природи у насінні сої (IGlycine max (L) merr.D) за дії неіонних колоїдних розчинів наночасток металів / О. В. Ситар , А. М. Косян, Н. В. Новицька, Л. М. Бацманова, Н. Ю. Таран // Фітотерапія. - 2012. - № 3. - С. 63-68. - укp.

Доведено можливість регуляції вмісту фармакологічно активних речовин у насінні сої елементами мінерального живлення. Біофортифікація наночастинками металів сприяє підвищенню вмісту харчових та фармакологічно активних сполук фенольної природи в насінні сої. Передпосівна обробка неіонними колоїдними розчинами наночасток металів на основі срібла, молібдену, марганцю та заліза сприяла зростанню вмісту лейкоантоціанів, вміст ізофлавонів збільшився у середньому на 30 % відносно контролю. Відмічено достовірне зростання вмісту поліфенолів, що може свідчити про позитивний вплив передпосівної обробки неіонними колоїдними розчинами наночасток металів на синтез та акумуляцію сполук фенольної природи у насінні сої.

Доказана возможность регуляции содержания фармакологически активных веществ в семенах сои элементами минерального питания. Биофортификация наночастицами металлов способствует повышению содержания пищевых и фармакологически активных соединений фенольной природы в семенах сои. Предпосевная обработка неионными коллоидными растворами наночастиц металлов на основе серебра, молибдена, марганца и железа способствовала росту содержания лейкоантоцианов, содержание изофлавонов увеличилось в среднем на 30 % относительно контроля. Отмечено достоверное увеличение содержания полифенолов, что может свидетельствовать о положительном влиянии предпосевной обработки неионными коллоидными растворами наночастиц металлов на синтез и аккумуляцию соединений фенольной природы в семенах сои.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р282.111 + Р123.812-0 + П213.6-264.22

Рубрики:
 Соя 

Шифр НБУВ: Ж24348 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Макаренко О. А. 
Перспективы применения соевых изофлавонов в медицинской практике / О. А. Макаренко, И. В. Ходаков, В. В. Богатов, Ю. В. Зеленина // Укр. біохім. журн.. - 2002. - 74, № 4А (Дод. 1). - С. 155-156. - рус.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р123.812

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж21341/а Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
5.

Січкар В. І. 
Соя у продовольчому балансі України / В. І. Січкар // Вісн. аграр. науки. - 1999. - № 4. - С. 22-26. - укp.

Наведено дані про білковий та амінокислотний склад насіння сої, обгрунтовано його значення як сировини для приготування цінних продуктів харчування. Підкреслюється, що в соєвому білку відсутній холестерин, а тому він (білок) має дієтичні властивості. Дається характеристика продуктів із сої, які виготовляються в Україні.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р123.812 + Л80-32

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14378 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Боровський В. 
Соя - їжа, ліки, корми / В. Боровський // Вісн. НАН України. - 2001. - № 3. - С. 43-46. - укp.

Останніми роками окреслилася тенденція зменшення виробництва продовольчих товарів, звуження їх асортименту. Як наслідок - відчутно погіршилася структура харчування населення. Значна його частина не забезпечена елементарним набором основних продовольчих товарів у необхідному співвідношенні. Це особливо хвилює, коли йдеться про дітей, та групи населення, що потребують спеціального харчування. Спостерігається катастрофічне зростання хронічних захворювань, руйнування імунітету, різке збільшення смертності, та зниження народжуваності. Змінити ситуацію тільки засобами медицини неможливо, якими б радикальними вони не були. Необхідно розв'язувати продовольчу проблему. Таке завдання - цілком реальне навіть за тих невеликих обсягів виробництва, які маємо у сільському господарстві сьогодні. Але щоб досягти перелому на краще, потрібно впроваджувати новітні технології переробки сільськогосподарської сировини. Саме на цьому шляху відкривається можливість одержання багатьох нових дуже корисних видів харчових продуктів, а отже, поліпшення структури харчування населення.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р123.812 + Р351.1 + Л992.1 + П213.6

Рубрики:
 Соя 

Шифр НБУВ: Ж20611 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського