Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Наукова електронна бібліотека (1)Автореферати дисертацій (1)Книжкові видання та компакт-диски (15)
Пошуковий запит: (<.>U=Р123.813.1$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 6
Представлено документи з 1 до 6

      
Категорія:    
1.

Биологически активные природные соединения винограда: перспективы производства и применения в медицине и питании : Материалы междунар. науч.-практ. конф.: Прил. к науч.-практ. дискусс.-аналит. сб. "Вопр. развития Крыма" / ред.: В. А. Боков; УААН. Ин-т винограда и вина "Магарач". - Симф. : Сонат, 2001. - 63 c. - рус.

Рассмотрены современная структура питания и пути ее коррекции с целью профилактики болезней века (заболеваний органов кровообращения, дыхательной и пищеварительной систем). Значительное внимание уделено новым биологически активным продуктам питания на основе винограда. Проанализировано влияние пищевого концентрата "Эноант" на состояние микробного биоценоза кишечника у детей. Проведено экспериментальное исследование цитопротекторной, стресслимитирующей и другой биологической активности пищевого концентрата полифенолов винограда "Эноант".


Індекс рубрикатора НБУВ: Р123.813.1я431(0) + Р351.121я431(0)

Шифр НБУВ: ВС35220 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Дунаевская Е. В. 
Оздоровительная ценность крымских плодов. 1. Абрикос, персик и нектарин / Е. В. Дунаевская, А. А. Рихтер, В. К. Смыков, Е. П. Шоферистов, В. М. Горина, А. М. Ярош // Вестн. физиотерапии и курортологии. - 2004. - 10, № 4. - С. 70-74. - Библиогр.: 14 назв. - рус.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р123.813.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14976 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
3.

Качалай Д. П. 
Возможности применения яблочного пектината в различных сферах оздоровления : [Материалы V Конгр. физиотерапевтов и курортологов АР Крым, г. Евпатория, 14 - 16 апр. 2005 г.] / Д. П. Качалай, О. А. Махотина, Н. И. Федорчук // Вестн. физиотерапии и курортологии. - 2005. - 11, № 2. - С. 154. - рус.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р123.813.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14976 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
4.

Мацко О. П. 
Розробка технології переробки яблук з підвищеним вмістом радіонуклідів : Автореф. дис. канд. техн. наук : 05.18.07 / О. П. Мацко; УААН. Ін-т винограду і вина "Магарач". - Ялта, 2003. - 18 c. - укp.

Проведено узагальнений аналіз вітчизняних і зарубіжних робіт щодо джерел забруднення радіонуклідами довкілля, плодів, ягід, продукції, що виробленої з них. Розглянуто способи зниження їх вмісту в зазначених продуктах. Вперше виявлено закономірності міграції цезію-137 і стронцію-90 у системі грунт - плоди яблук - продукти переробки в 30-кілометровій зоні відчуження ЧАЕС. Встановлено найбільше сумарне накопичення радіонуклідів (цезій-137, стронцій-90) в твердих структурних елементах плодів яблук. Виявлено параметри і режими приготування яблучних виноматеріалів із забруднених радіонуклідами яблук. Встановлено закономірності зміни вмісту цезію-137 і стронцію-90 у процесі переробки забруднених яблук з використанням різних способів. Розроблено технологію переробки яблук з підвищеним вмістом радіонуклідів, що забезпечує зведення до мінімуму вміст цезію-137 і стронцію-90 від вихідної сировини до кінцевої продукції.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Р123.813.1 + Л913.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА327959 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Стусь В. П. 
Комплексна пектинопрофілактика для запобігання накопиченню ксенобіотиків у мешканців техногенно забруднених територій / В. П. Стусь // Урологія. - 2011. - 15, № 3. - С. 58-63. - Бібліогр.: 62 назв. - укp.

Вивчено біопрофілактичні та реабілітаційні властивості натуральної пасти з кавунів у 23-х ліквідаторів аварії на ЧАЕС, які мешкають у м. Дніпропетровськ. Виявлено, що натуральна паста з кавунів позитивно впливає на організм осіб, які підлягають сумісному впливу малих доз радіації та різноманітних токсикантів інтенсивної промислової зони. Завдяки багатому вмісту вітамінів, мікроелементів, рослинних волокон відбувається збільшення вмісту біотичних мікроелементів, із організму виводяться важкі метали та радіонукліди.

Изучены биопрофилактические и реабилитационные свойства арбузной натуральной пасты у 23-х ликвидаторов аварии на ЧАЭС, проживающих в г. Днепропетровск. Выявлено, что арбузная натуральная паста положительно влияет на организм лиц, которые подвергаются сочетанному влиянию малых доз радиации и разнообразных токсикантов интенсивной промышленной зоны. Блягодаря богатому содержанию витаминов, микроэлементов, растительных волокон происходит увеличение содержания биотических микроэлементов, из организма выводятся тяжелые металлы и радионуклиды.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р123.813.1-0 + Р120.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж15869 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Jothi J. S. 
Are public perceptions precise towards the status of quality and safety of commercial brands of noodles? = Суспільне сприйняття рівня якості і безпечності комерційних брендів локшини / J. S. Jothi, M. B. Uddin // Ukr. Food J.. - 2016. - 5, № 3. - С. 568-578. - Бібліогр.: 15 назв. - англ.

Споживачі стають більш свідомими щодо безпеки та якості харчових продуктів. В аспекті якості та безпеки харчових продуктів проведено дослідження оцінки якості деяких комерційних брендів бангладеської локшини. Дослідження проведено у 2 етапи. На першому етапі здійснено загальне опитування для визначення фальсифікують продукцію шляхом використання борошна низького сортута і шкідливих харчових барвників, які є небезпечними для здоров'я. На другому етапі на місцевих ринках вибрано 4 зразки фірмових брендів локшини для оцінки хімічного складу, кулінарних особливостей, мікробного профілю та сенсорної оцінки. Зразки локшини відібрані в діапазоні: вологість - 7,07 - 10,70 %, зола - 1,01 - 2,70 %, жир - 0,40 - 0,73 %, сирий протеїн - 11,00 - 11,17 %, сира клітковина - 0,05 - 0,30 %, загальний вміст вуглеводнів - 74,19 - 80,34 %, вміст крохмалю - 61,09 - 66,35 %, рН - 8,15 - 8,88. Ступінь клейстеризації, кислотність та енергетичну цінність відібрано в діапазоні 96,55 - 99,85 %, 0,79 - 0,85 мг/г і 344,52 - 370,53 ккал/100 г відповідно. Мікробний профіль показує, що на підприємствах галузі підтримуються належні гігієнічні умови під час виробництва локшини відповідно до GMP, також не виявлено жодного фекального забруднення та будь-якої мікробіологічної небезпеки. Кулінарні характеристики всіх зразків локшини є різноманітними, однак усі мають прийнятну якість. Виявлено істотну відмінність у шорскості, жовтизні, білизні та блиску. Хоча описові оцінки є різноманітними, але одержані результати є задовільними. Виявлено істотну відмінність у всіх сенсорних атрибутах (колір, запах, смак, текстура та загальна прийнятність) серед локшини, проте для всіх зразків локшини досягнуті задовільні оцінки. Зроблено висновки, що зразки торговельних марок локшини відповідають чинним вимогам. Отже, припущення споживачів щодо комерційних брендів локшини є помилковими.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л839-106 + Р123.813.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж43715 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського