Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (6)
Пошуковий запит: (<.>U=Р123.851.3$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 9
Представлено документи з 1 до 9

      
Категорія:    
1.

Бондарик З. О. 
Розробка технології лактоферментованих комбінованих продуктів : Автореф. дис... канд. техн. наук: 03.00.20 / З. О. Бондарик; Одес. держ. акад. харч. технологій. - О., 1998. - 17 c. - укp. - рус.

В дисертації містяться результати експериментальних досліджень біотехнологічних прийомів лактоферментації соків з овочів купажованих з сирною сироваткою і закономірності їх інтенсифікації шляхом селективної імобілізації на нерозчинних полівуглеводних субстратах. Розроблена технологія комбінованих лактоферментованих продуктів на основі теорії адекватного харчування з використанням безвідходних, ресурсозберігаючих підходів, які дозволяють підвищити її ефективність.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л961.9 + Р123.821.1-0 + Р123.851.3-0

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА303204 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Варакіна О. О. 
Біологічна дія йогуртів із стабілізованим бета-каротином / О. О. Варакіна, Л. В. Кричковська, Т. І. Зекунова // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2010. - № 6/10. - С. 35-38. - Бібліогр.: 11 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р123.851.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
3.

Чернюшок О. А. 
Вплив сироватки молочної, що підлягала дії електроіскрових розрядів, на гомеостаз організму та працездатність білих щурів / О. А. Чернюшок, О. В. Кочубей-Литвиненко, Л. М. Киричок // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2013. - № 52. - С. 88-96. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

Надано результати експерементального вивчення фізіологічної активності сироватки молочної освітленої (СМО) та сироватки, яка з метою збереження білкового складу, забезпечення седиментаційної стійкості системи, поліпшення органолептичних властивостей і розширення застосування в харочовій промисловсті піддавалася дії електроіскрових розрядів (СМоЕР). Встановлено, що за умов експерементальної аліментарної дистрофії сироватка молочна сприяє нормалізації маси тіла та стреслімітуючих субодиниць (наднирників, тимусу), усуває патологічні зміни енергетичного та пластичного балансу. Сироватка молочна, особливо за умов підвищених навантажень, покращує фізичну працездатність щурів. За здатністю відновлення досліджуваних показників за умов аліментарної дистрофії та актопротекторною дією показано суттєву перевагу СМоЕР над СМО. Одержаними результатами обгрунтовано доцільність і перспективність застосування СМоЕР у харчовій промисловості для розширення асортименту продуктів, виготовлених на її основі, зокрема, для підвищення працездатності за тривалих перевантажень (емоційних, фізичних, розумових) і прискорення відновлення гомеостазу за умов аліментарної дистрофії різного генезу.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р123.851.3 + Р351.111

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Приліпко Т. М. 
Показники безпечності кисломолочного сиру та глазурованих сирків дитячого харчування різних молокопереробних підприємств України / Т. М. Приліпко, Н. В. Букалова, В. Б. Косташ, С. Г. Ліщук // Наук.-техн. бюл. Ін-ту біології тварин та Держ. н.-д. контрол. ін-ту ветпрепаратів та корм. добавок. - 2013. - Вип. 14, № 1/2. - С. 305-308. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Проведено дослідження якості кисломолочного сиру та глазурованих сирків для дитячого харчування різних молокопереробних підприємств України. Виявлені консерванти - бензоат натрію (Е-211) та бензойна кислота (Е-210), сорбінова кислота (Е-200), барвник тартразин (Е-102), відносяться до семи найнебезпечніших для здоров'я людини харчових Е-домішок, які в світі нині заборонено використовувати. В цьому разі 90 % зразків досліджених кисломолочних продуктів не відповідає встановленим вимогам і вміст бензойної та сорбінової кислот і барвника тартразину перевищував встановлену норму їх у 2 - 10 разів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л958.5-1 + Л955.3-1 + Р123.851.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж72108 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Чумак Н. Е. 
Пробиотические продукты в рациональном и диетическом питании / Н. Е. Чумак, Н. А. Мельничук, Л. В. Горцева, Т. П. Костюченко // Сімейна медицина. - 2013. - № 1. - С. 51-54. - Библиогр.: 13 назв. - рус.

Обоснована целесообразность широкого применения пробиотиков в качестве средств, повышающих неспецифическую сопротивляемость к неблагоприятным факторам внешней среды, способствующих общему оздоровлению организма человека и предупреждающих возникновение ряда патологических процессов. Приведены данные о качестве лечебно-профилактических продуктов, содержащих пробиотики. Рассмотрены виды пробиотиков и факторов, обеспечивающих эффект нормализации баланса кишечной микрофлоры и связанного с этим пробиотического влияния. Представлены предложения оносительно решения проблемы пробиотиков на государственном уровне.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р123.851.3 + Р123.0

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж22874 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Ломова Н. Н. 
Біомаса Streptococcus thermophilus та Bifidobacterium longum у молочному середовищі з обніжжям бджолиним / Н. Н. Ломова, О. О. Сніжко, С. А. Наріжний // Biotechnologia Acta. - 2015. - 8, № 1. - С. 71-75. - Бібліогр.: 15 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р123.851.3 + Л953-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж100178 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
7.

Бережний В. В. 
Використання кисломолочних продуктів функціонального харчування у практиці лікарів-педіатрів та лікарів загальної практики - сімейних лікарів / В. В. Бережний, Г. В. Дрох, Ю. І. Бондарець // Соврем. педиатрия. - 2015. - № 8. - С. 82-87. - Бібліогр.: 13 назв. - укp.

Зазначено, що нормальна мікрофлора (НМ) є надзвичайно важливою для збалансованого росту та розвитку дитячого організму. Наведено визначення, вікові особливості та основні функції НМ. Надано інформацію про виготовлення, класифікацію, якісний і кількісний штамовий склад продуктів функціонального харчування, що містять пробіотичні бактерії, ідентичні НМ. Наведено історичну довідку про походження продуктів функціонального харчування з ідентичним НМ складом (йогуртів, заквасок). Показано можливості їх використання у практиці лікарів-педіатрів, лікарів загальної практики та сімейної медицини.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р123.851.3-0 + Р128.37

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24603 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Матвиенко И. Н. 
Здоровье ребенка и роль кисломолочной продукции / И. Н. Матвиенко // Соврем. педиатрия. - 2016. - № 5. - С. 83-88. - Библиогр.: 33 назв. - рус.

Здоровье человека, прежде всего, зависит от того, чем он питается, и какой образ жизни ведет. Важнейшая роль микробиоценоза в продолжительности и качестве жизни человека была показана великим ученым И. И. Мечниковым. Именно бактерии, которые населяют кишечник человека, влияют на частоту острой инфекционной и формирование хронической заболеваемости, а также на состояние иммунной защиты человека. Одним из самых важных аспектов формирования здоровья ребенка является рациональное питание с обязательным включением в него молочнокислой продукции. В таком виде продукции очень важны ее качество и безопасность, а также видовой состав бактерий или их комбинаций, которые используются при приготовлении кисломолочного продукта. Одной из самых изученных, эффективных и безопасных комбинаций в мире является симбиоз Lactobacillus acidophilus LA-5 и Bifidobacterium BB-12 (subsp. Lactis), который используется в качестве закваски для кисломолочного напитка "Билакт Агуша".


Індекс рубрикатора НБУВ: Р128.37 + Р123.851.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24603 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Калюжна О. С. 
Вивчення деяких властивостей функціонального продукту харчування кумису / О. С. Калюжна // Ліки України. - 2015. - № 5. - С. 33-35. - укp.

На основі даних експериментальних досліджень вивчено якісний і кількісний склад та антимікробні властивості функціонального продукту харчування кумису, що свідчать про виражений потенційний лікувально-профілактичний ефект розробленого продукту.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р354.8 + Р123.851.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж16999 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського