Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (13)Журнали та продовжувані видання (1)
Пошуковий запит: (<.>U=У532.52$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 14
Представлено документи з 1 до 14

      
Категорія:    
1.

Калетнік Г. М. 
Основи перспективних технологій виробництва продукції тваринництва : навч. посіб. / Г. М. Калетнік, М. Ф. Кулик, В. Ф. Петриченко, В. Д. Хорішко, О. І. Скоромна. - Вінниця : Енозіс, 2007. - 584 c. - укp.

Проаналізовано сучасний стан і перспективи розвитку тваринництва. Визначено фізико-хімічні властивості м'яса та харчову цінність молока, встановлено вимоги до їх якості. Охарактеризовано складові високопродуктивного тваринництва. Запропоновано класифікацію кормів, описано їх хімічний склад і розглянуто системи оцінювання поживності. Викладено методи племінної роботи та технології утримання тварин, заготівлі кормів, вирощування телят у молочний період, виробництва молока, яловичини, високоякісної свинини, яєць і м'яса птиці. Висвітлено досвід ведення фермерського господарства в США. Визначено сучасні тенденції та напрями розвитку вівчарства, розглянуто способи та техніку годівлі кролів, обгрунтовано шляхи забезпечення продуктивності конярства.

Проанализировано современное состояние и перспективы развития животноводства. Определены физико-химические свойства мяса и пищевая ценность молока, установлены требования к их качеству. Охарактеризованы составляющие высокопродуктивного животноводства. Приведена классификация кормов, описан их химический состав и рассмотрены системы оценивания питательности. Рассмотрены методы племенной работы и технологии выращивания животных, в частности, телят в молочный период, заготовки кормов, производства молока, говядины, высококачественной свинины, яиц и мяса птицы. Освещен опыт ведения фермерского хозяйства в США. Раскрыты современные тенденции и направления развития овцеводства, рассмотрена технология выращивания кролей, обоснованы пути обеспечения продуктивности коневодства.


Індекс рубрикатора НБУВ: П5 я73 + У532.52 я73 + У541.52 я73 + У9(4УКР)325.2 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА695368 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Копитець Н. Г. 
Функціонування системи збуту продукції скотарства: теорет.-практ. аспект : моногр. / Н. Г. Копитець. - К. : Ін-т аграр. економіки, 2007. - 210 c. - Бібліогр.: с. 193-207. - укp.

Викладено економічну сутність системи реалізації продукції скотарства, зокрема оптової торгівлі (ОТ). Висвітлено економічні передумови формування ринкової системи її збуту. Наведено основні підходи організації ОТ продукцією скотарства у розвинутих країнах. Проаналізовано стан виробництва даної продукції, відповідність і дієвість законодавчої бази, що регулює формування та функціонування інфраструктури аграрного ринку, зокрема оптового, на сучасному етапі. Розглянуто трансформацію каналів реалізації. Визначено економічний ефект товаровиробника від реалізації продукції на ОР.

Изложена экономическая сущность системы реализации продукции скотоводства, в частности оптовой торговли (ОТ). Освещены экономические предпосылки формирования рыночной системы ее сбыта. Приведены основные подходы организации ОТ продукцией скотоводства в развитых странах. Проанализировано состояние производства данной продукцией, соответствие и действенность законодательной базы, регулирующей формирование и функционирование инфраструктуры аграрного рынка, в частности оптового, на современном этапе. Определен экономический эффект товаропроизводителя от реализации продукции на ОР.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)325.250-592 + У9(4УКР)421.3 + У532.525.0-592 + У542.13

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА691740 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Сухий П. О. 
Тваринництво: структура та значення в агровиробництві світу : навч. посіб. / П. О. Сухий, Я. І. Жупанський; Чернів. нац. ун-т ім. Ю.Федьковича. - Чернівці : Рута, 2007. - 67 c. - Бібліогр.: с. 66-67. - укp.

Розглянуто географію основних і допоміжних галузей тваринництва світу, висвітлено його значення в сучасному агробізнесі. Увагу приділено проблемам свинарства, вівчарства, птахівництва, конярства, верблюдівництва, оленярства, шовківництва, бджільництва та рибальства.

Рассмотрена география основных и вспомогательных отраслей животноводства мира, освещено его значение в современном агробизнесе. Уделено внимание проблемам свино-, овце-, птице-, коне-, верблюдо-, олене-, шелко-, пчело-, рыбоводства.


Індекс рубрикатора НБУВ: У040.683.252я73 + У532.52я73 + П5я73

Шифр НБУВ: ВА713407 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Мельник Б.  
Основные тенденции развития мирового мясного птицеводства / Б. Мельник // Экономика Украины. - 2004. - № 1. - С. 52-56. - рус.

Проаналізовано сучасні тенденції розвитку м'ясного птахівництва у різних регіонах світу. Основну увагу зосереджено на розвитку м'ясного птахівництва у США. Факторами високих темпів розвитку цієї галузі став прогрес у технології, генетиці та механізації з одночасним розвитком вертикальної та горизонтальної інтеграції, які забезпечили значне зростання її економічної ефективності.


Індекс рубрикатора НБУВ: У532.525.3

Шифр НБУВ: Ж28369 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Даниленко А. С. 
Світовий та вітчизняний досвід регулювання ринку молока : монографія / А. С. Даниленко, О. М. Варченко, І. В. Свиноус, О. А. Шуст, І. В. Артімонова. - Біла Церква : БНАУ, 2012. - 235 c. - Бібліогр.: с. 228-235 - укp.

Досліджено теоретичні та практичні підходи державного регулювання ринку молока в Україні та провідних країнах світу. Обгрунтовано необхідність формування дієвої цілісної системи економічних методів регулювання виробництва молока та молокопродукції, що передбачає розробку та реалізацію відповідної фінансово-кредитної, цінової, податкової, інвестиційної та зовнішньоекономічної політики. Опрацьовано механізми регулювання виробництва молока та молокопродукції у провідних країнах світу, висвітлено сучасні тенденції розвитку світового ринку молока й їх вплив на вітчизняний ринок. Встановлено основні чинники забезпечення конкурентоспроможності виробництва молока та молокопродукції у країнах світу.


Індекс рубрикатора НБУВ: У532.525.00-151.51 + У9(4)421.511.5 + У9(4УКР)421.511.5 + У542.151.15

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА757969 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Поліщук О. М. 
Організаційно-економічні чинники підвищення конкурентоспроможності галузі м'ясного скотарства : автореф. дис. ... канд. екон. наук : 08.00.03 / О. М. Поліщук; Київ. нац. ун-т технологій та дизайну. - К., 2013. - 20 c. - укp.

Розглянуто теоретичні, методичні та практичні питання підвищення конкурентоспроможності галузі м'ясного скотарства. Проаналізовано економічну сутність поняття "конкуренція" та "конкурентоспроможність". Розглянуто шляхи формування конкурентних відносин в сфері аграрного виробництва на основі зарубіжного досвіду. Визначено динаміку та тенденції розвитку галузі м'ясного скотарства, виявлено основні чинники забезпечення якості та формування собівартості продукції м'ясного скотарства. Обгрунтовано складові механізму підвищення конкурентоспроможності м'ясного скотарства. Розроблено комплексну систему ефективного ведення галузі.


Індекс рубрикатора НБУВ: У532.525.0-451.52-13 + У9(4УКР-4ЧЕК)325.250.0-451.52-13

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА399989 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Яценко О. М. 
Конкурентні переваги галузі бджільництва в умовах глобалізації ринку продовольства : автореф. дис. ... д-ра екон. наук : 08.00.03 / О. М. Яценко; Житомир. нац. агроекол. ун-т. - Житомир, 2012. - 40 c. - укp.

Досліджено особливості формування та реалізації конкурентних переваг галузі бджільництва України, визначено сучасні тенденції розвитку й особливості конкурентного середовища світового та вітчизняного ринку у відповідному сегменті. Висвітлено важливу соціально-економічну місію галузі, інституційні засади формування конкурентних відносин у бджільництві, позиції вітчизняних товаровиробників на зовнішніх ринках. Обгрунтовано основні напрями, механізми й інструментарій конкурентної політики з секторальних позицій. Наведено пропозиції відносно стратегічних пріоритетів формування конкурентних переваг галузі бджільництва на макро- та мікрорівнях. Визначено оптимальну сфатегію розвитку бджільництва до 2025 р. з врахуванням переваг та недоліків галузі й її зовнішніх можливостей і загроз. Запропоновано кластерну модель розвитку бджільництва, що, одночасно, дозволяє вирішити проблему диспропорцій соціально-економічного розвитку сільських територій.


Індекс рубрикатора НБУВ: У532.525.91 + У584.358 + У9(4УКР)325.259.1 + У9(4УКР)843.58

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА387839 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Чехов С. А. 
Місце України у світовому виробництві меду / С. А. Чехов // Вісн. аграр. науки. - 2002. - № 3. - С. 84. - укp.

Розглянуто світовий ринок меду, зокрема, його виробництво, експорт та імпорт, визначено місце України на ньому, розглянуто особливості виходу вітчизняних виробників продукції бджільництва на даний ринок.


Індекс рубрикатора НБУВ: У532.525.91-592 + У9(4Укр)325.259.1-592

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14378 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Рибалко В. П. 
Особливості розвитку світового й вітчизняного свинарства / В. П. Рибалко // Вісн. аграр. науки. - 2003. - № 2. - С. 27-30. - укp.

Наведено дані щодо кількості свинини у загальному світовому виробництві м'яса всіх видів тварин і птиці, а також чисельності свиней в окремих країнах. Висвітлено деякі питання подальшої стратегії світового і вітчизняного розвитку галузі свинарства.

Приведены данные относительно количества свинины в общем мировом производстве мяса всех видов животных и птицы, а также численности свиней в отдельных странах. Освещены некоторые вопросы дальнейшей стратегии мирового и отечественного развития отрасли свиноводства.


Індекс рубрикатора НБУВ: П65 + У532.525.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14378 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Ярошенко Ф. О. 
Світові тенденції розвитку яєчного птахівництва / Ф. О. Ярошенко // Вісн. аграр. науки. - 2003. - № 1. - С. 45-47. - укp.

Проаналізовано сучасні тенденції розвитку яєчного птахівництва - невід'ємної частини світової стратегії щодо забезпечення населення різних регіонів високоякісними продуктами харчування.

Проанализированы современные тенденции развития яичного птицеводства - неотъемлемой части мировой стратегии по обеспечению населения разных регионов высококачественными продуктами питания.


Індекс рубрикатора НБУВ: П68 + У532.525.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14378 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Гузєв І. В. 
Валове виробництво продукції тваринництва у країнах світу / І. В. Гузєв, І. П. Петренко // Вісн. аграр. науки. - 2007. - № 2. - С. 39-44. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

Розкрито загальні тенденції сучасної динаміки населення, поголів'я сільськогосподарських тварин та валового виробництва продукції тваринництва на континентах і в країнах світу.

Раскрыты общие тенденции современной динамики населения, поголовья сельскохозяйственных животных и валового производства продукции животноводства на континентах и в странах мира.


Індекс рубрикатора НБУВ: У532.52-961

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14378 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Аналіз поточної кон'юнктури і прогноз ринків тваринницької продукції в Україні та світі : монографія / О. М. Шпичак, О. В. Боднар, С. О. Пашко, Є. В. Гаваза, О. П. Комарніцька; ред.: О. М. Шпичак; ННЦ "Ін-т аграр. економіки". - Київ : ННЦ "ІАЕ", 2015. - 389 c. - укp.

Запропоновано аналітичний огляд, оцінку інформації про поточну кон'юнктуру та прогноз пропозиції, попиту, а також тенденції цінової ситуації на ринках основних видів тваринницької продукції та продовольства в Україні та світі (молоко, м'ясо великої рогатої худоби, свиней та птиці, яйця, мед і продукти їх переробки). Викладено дані щодо виробництва, експортно-імпортних операцій, перехідних залишків, цінової кон'юнктури, структури формування пропозиції та використання продукції на вітчизняному ринку продукції тваринництва. Висвітлено основні тенденції, що існують на світовому ринку тваринницької продукції та продовольства. Представлено країни, що посідають лідируючі позиції у світовому виробництві та експорті цих видів продукції, а також місце України у цьому рейтингу.


Індекс рубрикатора НБУВ: У532.520 + У542.151 + У9(4УКР)325.20 + У9(4УКР)421.51

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА794670 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Ібатуллін М. І. 
Ринок продукції свинарства: оптимальне поєднання ринкового і державного регулювання : монографія / М. І. Ібатуллін. - Київ : Аграр. наука, 2017. - 383 c. - Бібліогр.: с. 367-383 - укp.

Розглянуто питання теорії та практики функціонування ринку продукції свинарства. Розкрито особливості його становлення в Україні, сутність, місце і роль у розвитку ринку сільськогосподарської продукції. Проаналізовано теоретико-методологічні й практичні питання функціонування ринку продукції свинарства. Досліджено функціонування елементів ринкової інфраструктури та їх роль й місце в процесі товарообігу від виробника та споживача.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)325.2-21 + У532.52-21

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА814509 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
14.

Кравченко О. І. 
Загальносвітові тенденції розвитку галузі козівництва та основні фактори формування якості козячого молока / О. І. Кравченко, Ю. В. Карбан, С. О. Усенко, О. О. Васильєва, В. Г. Слинько, В. М. Юхно // Вісн. Полтав. держ. аграр. акад. - 2021. - № 3. - С. 142-149. - Бібліогр.: 49 назв. - укp.

Мета досліджень - дослідити сучасний стан виробництва козиного молока в Україні і світі та окреслити основні фактори, зокрема генетичні, що обумовлюють його якість та, відповідно, якість сиру. Встановлено, що загальносвітові тенденції розвитку козівництва свідчать про зростання ролі цієї галузі у харчуванні населення. За даними Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) спостерігається стабільне зростання як чисельності поголів'я, так і валового виробництва козиного молока. Згідно з проведеними дослідженнями з 2015 по 2019 рр. чисельність поголів'я молочних кіз у світі зросла на 6,8 % - до понад 215 мільйонів голів. Стабільне зростання поголів'я відбувалось у країнах Європи (+ 30,0 %) та Африки (+ 10,3 %). Найбільша чисельність молочних кіз утримувалась 2019 р/ у країнах Азії (50,8 %) та Африки (40,0 %). Валове виробництво козячого молока у світі з 2015 по 2019 рр. зросло на 4,9 %. В Україні до цього часу ситуація в молочному козівництві суттєво відрізняється від загальносвітових тенденцій - за досліджуваний період поголів'я кіз зменшилось на 6,8 %, валове виробництво молока знизилось на 14,5 %. Представлено аналітичний матеріал залежності хімічного складу козячого молока від генотипових та паратипових факторів, таких як: порода, вік, сезон окоту, стадії лактації, тривалість сухостійного періоду та вагітності, годівля, умови утримання, вплив навколишнього середовища (температура, вологість), маси тіла та ін. Зазначено, що європейські породи молочних кіз, як правило, мають набагато більший потенціал для виробництва молока, ніж аборигенні породи, які не піддавались селекційним змінам. Водночас багато корінних порід кіз мають більш високий вміст сухих речовин у молоці та більш пристосовані до місцевих умов утримання і годівлі, особливо в умовах змін клімату. Прогнозується зростання світового попиту на молочні продукти з козиного молока, оскільки споживачі стають більш вимогливими до якості продуктів тваринного походження, які мають важливе значення у щоденному раціоні людини завдяки оптимальному вмісту макро- та мікронутриєнтів.


Індекс рубрикатора НБУВ: П662--64 + У532.525.00-451.51 + Л951.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського