Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (2)Книжкові видання та компакт-диски (15)
Пошуковий запит: (<.>A=Богатко Н$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 10
Представлено документи з 1 до 10

      
Категорія:    
1.

Богатко Н. М. 
Ветеринарно-санітарна оцінка якості яловичини NOR, PSE, DFD та удосконалення методів визначення її свіжості : Автореф. дис... канд. вет. наук: 16.00.09 / Н. М. Богатко; Львів. нац. акад. вет. медицини ім. С.З.Гжицького. - Л., 2006. - 20 c. - укp.

Теоретично обгрунтовано та експериментально підтверджено необхідність проведення ветеринарно-санітарної оцінки якості м'яса NOR, PSE та DFD, одержаного від великої рогатої худоби, у парному, охолодженому та замороженому станах. Визначено оптимальні показники безпеки та якості PSE-, DFD-м'яса за його холодильного зберігання. Удосконалено та розроблено нові біохімічні методи визначення м'яса різного ступеня свіжості та м'яса, одержаного від хворих тварин. Ветеринарно-санітарна оцінка грунтується на визначенні органолептичних показників якості яловичини NOR, PSE та DFD, установлення показника pH м'яса у перші години після забою, за умов дозрівання та холодильного зберігання, а також важливих хімічних показників м'яса, зокрема, вмісту пігментів, амінокислот, вологи, глікогену, вологозв'язувальної здатності та інших. Критерієм забезпечення якості та безпеки яловичини визначено ветеринарно-санітарні параметри виробництва яловичини, а саме: установлено показники мікробіологічного забруднення об'єктів, обладнання, повітря у період виробництва (перед початком, усередині та наприкінці зміни у забійному цеху), стін охолоджувальних і морозильних камер зберігання м'яса. Доведено можливість використання реакції з реактивом Неслера для визначення ступеня свіжості яловичини якісним і кількісним (фотоелектроколориметричним) методами, вірогідність яких становила відповідно 92,5 - 98,0 % та 94,7 - 97,4 %. Установлено ефективність використання проби з розчином міді сульфату масової частки 3 % та з використанням м'ясного бульйону у співвідношенні м'ясо:вода 1:2 для визначення м'яса, одержаного від хворих тварин.


Індекс рубрикатора НБУВ: П817.11

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА347513 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Богатко Н. Г. 
Облік та аналіз фінансових інвестицій : Автореф. дис... канд. екон. наук : 08.06.04 / Н. Г. Богатко; Харк. держ. акад. технології та орг. харчування. - Х., 1999. - 17 c. - укp.

Проведено дослідження питань оцінки, обліку й аналізу фінансових інвестицій. Визначено основні принципи оцінки фондових цінностей у інвестора й емітента. Удосконалено методику бухгалтерського обліку операцій з об'єктами фінансових інвестицій за умов автоматизованого робочого місця бухгалтера. Запропоновано модель аналізу привабливості фінансових інвестицій з використанням ПЕОМ.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У052.9(4УКР)149.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА306880 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Букалова Н. В. 
Ветеринарно-санітарна експертиза кормів, кормових добавок та сировини для їх виробництва : навч. посіб. для студ. ВНЗ, які навчаються за напрямом підготов. "Ветеринарна медицина" / Н. В. Букалова, Н. М. Богатко, О. А. Хіцька. - К. : Аграр. освіта, 2010. - 461 c. - Бібліогр.: 83 назв - укp.

Розглянуто питання якості, безпеки, сертифікації, ветеринарно-санітарної експертизи кормів, кормових домішок і сировини для їх виробництва. Охарактеризовано методи органолептичних, фізико-механічних, біохімічних, бактеріологічних, мікологічних і токсико-біологічних досліджень кормів, виготовлених за новими технологіями. Описано порядок проведення лабораторного токсикологічного контролю кормів і кормових домішок з метою забезпечення їх високої якості. Увагу приділено санітарно-гігієнічному значенню мікрофлори зерна, методам аналізу радіаційної безпеки, особливостям визначення фізичних показників якості сипких матеріалів, ветеринарно-санітарному контролю сировини і комбікорму.


Індекс рубрикатора НБУВ: П817.18 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА736007 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Бурень Н. В. 
Особенности оценки двигательных способностей студентов с учётом соматометрических признаков физического развития / Н. В. Бурень, Е. И. Потёмкина, Н. О. Богатко // Слобожан. наук.-спорт. вісн. - 2011. - № 4. - С. 133-135. - Библиогр.: 11 назв. - рус.

Рассмотрены особенности в оценивании двигательных способностей студентов с учётом соматометрических признаков физического развития. Приведены результаты морфологического исследования, а также сравнительного анализа аэробных способностей организма студентов с учётом типа конституции.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ч510.6

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж70281 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Богатко Н. М. 
Вплив санітарно-гігієнічного стану холодильних камер м'ясопереробних підприємств на безпечність м'ясної сировини за її зберігання / Н. М. Богатко, Н. І. Сахнюк // Вісн. Полтав. держ. аграр. акад.. - 2013. - № 1. - С. 106-109. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л920.21

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
6.

Яценко І. В. 
Гігієна рослинних харчових продуктів : підручник / І. В. Яценко, Н. М. Богатко, І. А. Бібен, М. М. Бондаревський, В. В. Кам'янський; ред.: Н. М. Богатко. - Харків : Діса плюс, 2015. - 423 c. - Бібліогр.: с. 413-419 - укp.

Висвітлено питання гігієни продукції рослинного походження. Увагу приділено санітарно-гігієнічним вимогам стосовно виробництва, реалізації, зберігання, транспортування рослинних харчових продуктів, що продаються на агропродовольчих ринках, оптових базах, у магазинах та супермаркетах. Подано порядок інспектування державними інспекторами ветеринарної медицини з метою перевірки стану додержання ветеринарно-санітарних вимог до продукції рослинного походження, регламентованих законодавством. Наведено вимоги чинних нормативно-правових актів до продукції рослинного походження та показано її ветеринарно-санітарну оцінку. Викладено лабораторні методи контролю якості продукції рослинного походження.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р123.81 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА795466 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Яценко І. В. 
Ветеринарне правознавство України : підручник / І. В. Яценко, В. В. Кам'янський, М. М. Бондаревський, І. А. Бібен, Н. М. Богатко, Г. А. Фотіна, В. Я. Бінкевич, В. В. Зажарський; ред.: І. В. Яценко. - Харків : Діса плюс, 2015. - 391 c. - Бібліогр.: с. 384-386 - укp.

Розкрито поняття та надано загальну характеристику ветеринарного права. Розглянуто державне управління та організацію діяльності в галузі ветеринарної медицини. Подано інформацію про правове регулювання обігу об'єктів цієї медицини не харчового та харчового призначення. Приділено увагу адміністративним, кримінальним і власне фаховим правопорушенням у сфері ветеринарної медицини. Висвітлено питання трудових правовідносин у зазначеній сфері.


Індекс рубрикатора НБУВ: Х819(4УКР)124.8 я73 + П80 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА795625 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Богатко Н. М. 
Токсико-біологічна оцінка м'яса забійних тварин за умови оброблення мийно-дезінфікуючими засобами при виробництві та обігу / Н. М. Богатко // Вісн. Полтав. держ. аграр. акад.. - 2019. - № 4. - С. 166-175. - Бібліогр.: 20 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: П817.21 + Л92-106

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
9.

Богатко Н. М. 
Токсико-біологічна оцінка м'яса забійних тварин за умови оброблення мийно-дезінфікуючими засобами при виробництві та обігу / Н. М. Богатко // Вісн. Полтав. держ. аграр. акад.. - 2019. - № 4. - С. 166-175. - Бібліогр.: 20 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: П817.21 + Л92-106

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
10.

Богатко Н. М. 
Теоретичне та експериментальне обґрунтування застосування експресних методик виявлення хімічних небезпечних факторів м'яса забійних тварин : автореф. дис. ... д-ра вет. наук : 16.00.09 / Н. М. Богатко; Національний університет біоресурсів і природокористування України. - Київ, 2021. - 50 c. - укp.

На потужностях із виробництва й обігу м'яса забійних тварин виявлено обробку м'яса хімічними небезпечними засобами, зокрема, розчинами формальдегіду, хлормісткими засобами, гідрогену пероксиду, оцтової кислоти, калію перманганату, натрію гідрокарбонату, мийно-дезінфікуючими засобами із лужними властивостями при використанні розроблених експресних методик, які мали достовірність у випробуваннях 99,4 - 99,9 % і чутливість виявлення 0,025 - 5,1 %. Установлено негативний вплив хімічних небезпечних засобів на органолептичні, хімічні, мікробіологічні, токсико-біологічні, мікроструктурні показники м'яса. Для виявлення безпечності та якості жирів тваринного походження застосовано експресні методики визначення вмісту продуктів окиснення, альдегідів, числа омилення й експресні фотометричні методи ідентифікації м'яса забійних тварин щодо встановлення видової належності, вікової відповідності та придатності до споживання, достовірність яких становила 98,5 - 99,9 %. Установлено критерії безпечності м'яса забійних тварин під час виробництва й обігу за вдосконаленими горизонтальними методиками виявлення бактерій роду Salmonella, видів Listeria monocytogenes, Sthaphylococcus aureus; санітарно-мікробіологічні показники холодильних камер, об'єктів, м'яса; мікробіологічні критерії гігієни технологічних процесів м'яса забійних тварин за зберігання / реалізації за кількістю колоній аеробних мікроорганізмів, Enterobacteriaceae. Розроблено та впроваджено комплексну систему ризик-орієнтованого контролю безпечності та якості м'яса забійних тварин на потужностях із виробництва й обігу за виявлення хімічних небезпечних факторів, установлення мікробіологічних критеріїв і видової належності, вікової відповідності та придатності до споживання на основі системних підходів простежуваності, VACCP і ТАССР.


Індекс рубрикатора НБУВ: П817.11 + Л92-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА450367 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського