Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (1)Книжкові видання та компакт-диски (8)Журнали та продовжувані видання (1)
Пошуковий запит: (<.>A=Василишина О$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 16
Представлено документи з 1 до 16

      
Категорія:    
1.

Бебик В.  
Політична свідомість українського суспільства: рік 2007 / В. Бебик, О. Василишина, А. Фоміна // Соц. психологія. - 2007. - № 5. - С. 18-24. - Бібліогр.: 11 назв. - укp.

Розглянуто проблеми формування правової, соціальної, демократичної держави та становлення розвиненого громадянського суспільства.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ю6*666*622 + Ф051

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24479 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Осокіна Н. М. 
Органолептична оцінка якості джему вишневого із заміною в рецептурі сировини плодовим пюре / Н. М. Осокіна, О. В. Василишина // Вісн. Полтав. держ. аграр. акад. - 2008. - № 4. - С. 46-49. - Бібліогр.: 22 назв. - укp.

Наведено органолептичну оцінку джему вишневого із заміною в рецептурі плодової маси - пюре смородиновим, порічковим, аурусовим, яблучним.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л910.33

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Василишина О. В. 
Збереження якості плодів вишні з післязбиральною обробкою речовинами антимікробної дії та в продуктах переробки : автореф. дис. ... канд. с.-г. наук : 06.01.15 / О. В. Василишина; Уман. нац. ун-т садівництва. - Умань, 2011. - 20 c. - укp.

Досліджено розробку нових елементів технології зберігання й оцінку придатності плодів вишні для переробки з використанням розчинів антимікробної дії для післязбиральної обробки зі зберіганням в поліетиленових пакетах. Вивчено вплив препаратів антимікробної дії на мікробіологічне обсіменіння, природні втрати маси плодів, вихід товарної продукції, зміну основних компонентів хімічного складу плодів вишні після транспортування та протягом зберігання. Обгрунтовано застосування розчинів сорбінової, лимонної кислот, бензоату натрію й етилового спирту для обробки плодів. Розглянуто придатність вишні для виготовлення джемів. Здійснено впровадження запропонованої технології зберігання у виробництво, наведено дані про економічну ефективність.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л913.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА384385 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Осокіна Н. М. 
Наукове обгрунтування нових технологій тривалого зберігання і переробки плодів вишні : монографія / Н. М. Осокіна, О. В. Василишина. - Умань : Сочінський, 2014. - 192 c. - Бібліогр.: с. 151-166 - укp.

Обгрунтовано нові елементи холодильної технології зберігання плодів вишні у звичайному, регульованому та модифікованому газовому середовищах, у тому числі з використанням речовин антимікробної дії. Проаналізовано вплив розчинів сорбинової, лимонної кислот, бензоату натрію та етилового спирту на мікробіологічне обсіменіння, природні втрати маси, вихід товарної продукції, зміну основних компонентів хімічного складу плодів вишні після транспортування та протягом зберігання. Розглянуто придатність плодів вишні для виробництва джему. Обгрунтовано розроблені рекомендації виробництву.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л913.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА777977 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Василишина О. 
Якість вишневих джемів, збагачених пектиновмісним плодовим пюре / О. Василишина // Товари і ринки. - 2013. - № 2. - С. 93-99. - Бібліогр.: 13 назв. - укp.

Визначено оптимальну кількість желеутворюючого пюре з яблук, чорної смородини, порічок і агрусу, необхідну для додавання під час виготовлення вишневого джему. За допомогою методу математичного моделювання встановлено залежність між вмістом пюре, цукру, кислот і пектину під час виготовлення вишневих джемів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л913.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25522 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Василишина О. В. 
Вплив обробки плодів вишні речовинами антимікробної дії на показники їх товарної якості при зберіганні / О. В. Василишина // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2013. - № 50. - С. 129-134. - Бібліогр.: 14 назв. - укp.

Наведено товарну оцінку плодів вишні сортів Гріот Подбєльський, Альфа та Мелітопольська десертна, оброблених речовинами антимікробної дії до зберігання. Встановлено, переваги під час зберігання плодів вишні в модифікованому газовому середовищі з обробкою 0,4 % розчином лимонної кислоти.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л913.2-309-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Осокіна Н. М. 
Якість плодів вишні за різних способів заморожування / Н. М. Осокіна, О. В. Василишина // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2015. - 21, № 3. - С. 203-208. - Бібліогр.: 11 назв. - укp.

Проаналізовано зміни якості плодів вишні за різних способів заморожування та шестимісячного зберігання розсипом у 20 % розчині цукру та з додаванням 4 % аскорутину. З'ясовано, що такі умови заморожування та зберігання плодів вишні є найбільш перспективними, оскільки вміст аскорбінової кислоти залишається на тому ж рівні, що й у свіжих плодах, а вміст інших речовин зменшується таким чином, що розморожені плоди у процесі дегустаційної оцінки одержують 4,2 - 4,3 бала.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л913.207

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Василишина О. В. 
Вплив обробки розчином саліцилової кислоти на якість плодів вишні після зберігання / О. В. Василишина // Вісн. Полтав. держ. аграр. акад.. - 2018. - № 4. - С. 57-61. - Бібліогр.: 12 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л91-309

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
9.

Василишина О. В. 
Зміни біохімічних показників плодів вишні залежно від сорту та способу заморожування / О. В. Василишина, Є. П. Постоленко // Вісн. Полтав. держ. аграр. акад.. - 2019. - № 1. - С. 18-26. - Бібліогр.: 15 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: П256.1-36 + Л913.207

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
10.

Василишина О. В. 
Вплив обробки полісахаридними композиціями на антиоксидантні ферменти плодів вишні під час зберігання / О. В. Василишина // Вісн. Полтав. держ. аграр. акад.. - 2020. - № 1. - С. 67-73. - Бібліогр.: 20 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: П256.1-486 + Л91-309-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
11.

Василишина О. В. 
Вплив обробки полісахаридними композиціями на антиоксидантні ферменти плодів вишні під час зберігання / О. В. Василишина // Вісн. Полтав. держ. аграр. акад.. - 2020. - № 1. - С. 67-73. - Бібліогр.: 20 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: П256.1-486 + Л91-309-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
12.

Василишина О. В. 
Зміна якості плодів вишні за попередньої обробки полісахаридними композиціями протягом зберігання / О. В. Василишина // Вісн. Полтав. держ. аграр. акад. - 2020. - № 3. - С. 13-20. - Бібліогр.: 19 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л913.2-309

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
13.

Василишина О. В. 
Педагогічні умови формування готовності менеджерів організацій до управлінської діяльності : автореф. дис. ... канд. пед. наук : 13.00.04 / О. В. Василишина; Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського. - Вінниця, 2021. - 23 c. - укp.

З'ясовано на основі аналізу психологічної, педагогічної літератури та особливостей професійного становлення менеджерів організацій сутність і структуру їхньої готовності до управлінської діяльності, визначено критерії (мотиваційний, когнітивний, особистісно-диспозиційний, операційно-діяльнісний), показники та рівні її сформованості: низький (інтуїтивний), середній (репродуктивно-нормативний) і високий (творчо-рефлексивний). Теоретично обґрунтовано й експериментально перевірено педагогічні умови формування готовності менеджерів організацій до управлінської діяльності. Розроблено педагогічну модель формування готовності менеджерів організацій до управлінської діяльності, що складається з чотирьох блоків (цільового, змістово-інформаційного, операційно-діяльнісного, контрольно-оцінного) і комплексно відображає мету, завдання, педагогічні умови, форми, методи, етапи та рівні підготовки студентів до управлінської діяльності.


Індекс рубрикатора НБУВ: У010.355.1 р3 + У9(4УКР)212.14 р3

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА452757 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Захист і відновлення екологічної рівноваги та забезпечення самовідновлення екосистем : колект. монографія / Н. І. Адамчук-Чала, H. Lipińska, W. Lipiński, А. М. Атарщикова, М. О. Багорка, О. А. Барсукова, Л. Г. Білявська, Ю. В. Білявський, Л. Ю. Божко, С. Л. Бойченко, М. Б. Бузовська, О. В. Василишина, О. В. Вольвач, О. О. Галенко, К. В. Гончар, В. В. Дереза, А. О. Діянова, І. Ф. Дудар, І. З. Дуць, Н. М. Єфимиш, О. Г. Жукова, Т. С. Ігнатійчук, В. В. Ісаков, Г. В. Кицун, О. В. Климчук, В. В. Колосовська, І. Б. Кордуба, О. В. Корнійчук, І. В. Короткова, Г. М. Корпіта, А. С. Кузьменко, А. С. Лімонт, З. А. Лімонт, О. П. Луцюк, В. В. Ляшенко, Г. В. Ляшенко, Т. В. Марусей, М. В. Мельник, Н. В. Негода, А. І. Новоселець, Г. К. Попова, О. М. Пузняк, Т. В. Сахно, Т. Ю. Сенчук, А. О. Соколова, О. В. Тригуб, Т. О. Чайка, Г. В. Черевко, І. В. Черевко, В. Ю. Шаповалов, Ю. А. Шимко, І. А. Шувар, С. О. Юшин, О. І. Яременко; ред.: Т. О. Чайка; Академія наук технологічної кібернетики України. - Полтава : Астрая, 2023. - 308 c. - Бібліогр. в знесках - укp. - англ.

У колективній монографії викладено результати досліджень щодо захисту і відновлення екологічної рівноваги та забезпечення самовідновлення екосистем. Розглянуто питання щодо відновлення деградованих і забруднених земель та фунтів з використанням інноваційних технологій. Розкрито питання розвитку та впровадження альтернативних джерел енергії. Наведено напрями екологізації сільськогосподарського виробництва та переробки продукції. Досліджено стан і напрями подолання екологічного забруднення екосистем через воєнні дії в Україні.


Індекс рубрикатора НБУВ: П008

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА862066 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
15.

Василишина О. В. 
Вплив попередньої обробки розчином карагенану на технологічну якість плодів вишні / О. В. Василишина // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2022. - 28, № 3. - С. 116-122. - Бібліогр.: 121 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л91-309 + Л913.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
16.

Василишина О. В. 
Вплив полісахаридних композицій на інтенсивність дихання та якість плодів вишні протягом зберігання / О. В. Василишина // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2022. - 28, № 4. - С. 110-117. - Бібліогр.: 116 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л91-309

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 


 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського