Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (2)Книжкові видання та компакт-диски (12)
Пошуковий запит: (<.>A=Гуць В$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 27
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Гуць В. С. 
Сферична фільтрація при мокрому солінні м'яса / В. С. Гуць, О. А. Коваль // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 84-88. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Запропоновано методику одержання та наведено математичні моделі фільтраційного насичення м'яса розсолом. Виконано їх аналіз із використанням методів комп'ютерної символьної математики за умов постійного коефіцієнта фільтрації, що змінюється за лінійним і нелінійним законами.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л920.42

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Коваль О. А. 
Методика визначення консистенції м'яса / О. А. Коваль, В. С. Гуць // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2005. - № 16. - С. 22-24. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Запропоновано методику визначення консистенції м'яса. В основу її покладено математичну модель деформування в'язкопружної системи за різних умов навантаження. М'ясо деформується спеціальним приладом, який автоматично фіксує кінетику деформування, включаючи релаксацію напруги.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л92-106

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Гуць В. С. 
Визначення реологічних характеристик сметанних десертів / В. С. Гуць, Т. А. Скорченко, Н. О. Касьянова // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2005. - № 16. - С. 55-58. - Бібліогр.: 12 назв. - укp.


Ключ. слова: стабілізатори структури, молочні продукти, реологія
Індекс рубрикатора НБУВ: Л959.28

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
4.

Гуць В. С. 
Адгезія харчових продуктів в процесах пакування / В. С. Гуць, О. А. Коваль // Упаковка. - 2006. - № 2. - С. 39-43. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Запропоновано нову методику дослідження адгезії структурованих харчових дисперсних систем. Конструктивно проста експериментальна установка, доступність комп'ютерного математичного забезпечення, можливість досліджень у разі підвищених швидкостей відокремлення продукту від пластини, дозволяють широке її впровадження під час розрахунків параметрів робочих органів технологічного та пакувального обладнання. Одержані експериментальні дані міцності адгезії желейної маси з добавками пектину добре корелюють із даними літературних джерел для подібних продуктів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л818.3-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж15241 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Гуць В. С. 
Експериментально-аналітичний метод визначення адгезії харчових продуктів / В. С. Гуць, О. А. Коваль // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2006. - № 18. - С. 76-80. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Розглянуто експериментально-аналітичний метод визначення міцності адгезії. В основу його покладено математичні моделі, які описують рух матеріальної системи. Метод досліджень ураховує сили опору повітря та сили адгезії. Ймовірність результатів досліджень підтверджено експериментально. Визначено міцність адгезії м'яса.


Ключ. слова: адгезія, моделювання міцності адгезії
Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-106.4

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Гуць В. С. 
Методика дослідження консистенції харчових дисперсних систем методом пенетрації / В. С. Гуць, О. А. Коваль // Харч. пром-сть. - 2007. - № 5. - С. 16-23. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Наведено нову методику дослідження консистенції харчових дисперсних систем, в основі якої лежить гравітаційна пенетрація. Розглянуто варіант, коли індентор має форму голки. Одержано нові математичні моделі руху індентора, аналіз та оптимізацію яких проведено з використанням методів символьної комп'ютерної математики "Meple". Адекватність теоретичних досліджень підтверджено експериментально.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л812.9

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Гуць В. С. 
Просіювання сипких сумішей - моделювання процесу / В. С. Гуць, О. А. Коваль // Харч. пром-сть. - 2005. - № 4. - С. 98-102. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Побудовано математичні моделі, потрібні для розрахунку параметрів механічного процесу розділення просіюванням сипких сумішей і проаналізовано з використанням сучасних комп'ютерних методів символьної математики. Результати досліджень можуть мати практичне застосування у процесі оптимізації розділення різних за складом сумішей, виборі та проектуванні промислових сит.


Ключ. слова: просіювання, моделювання, траєкторія руху
Індекс рубрикатора НБУВ: Л812.22с11

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Гуць В. С. 
Раціональне використання вторинних сировинних ресурсів молочної і зернопереробної промисловості / В. С. Гуць, О. А. Топчій, К. П. Неліна // Харч. пром-сть. - 2005. - № 4. - С. 13-15. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Розглянуто можливість використання пшеничних висівок і молочної сироватки як сировини для виробництва кормів. Це дасть можливість знизити шкідливий вплив відходів на навколишнє середовище, поліпшити екологічну ситуацію й одержати економічний ефект завдяки розширенню кормової бази у тваринництві.


Ключ. слова: відходи, молочна сироватка, пшеничні висівки
Індекс рубрикатора НБУВ: Л824-37

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Гуць В. С. 
Аналітичні дослідження та моделювання різання харчових продуктів / В. С. Гуць, О. О. Губеня, О. А. Коваль // Упаковка. - 2009. - № 5. - С. 38-41. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Процес різання показано як рух леза у шарі продукту. Показано вплив на зусилля різання сил тертя й адгезії. Одержані рівняння та розроблену методику апробовано у ході визначення зусилля різання хліба. Експериментально підтверджено адекватність запропонованих математичних моделей. Застосування результатів теоретичних та експериментальних досліджень надасть можливість оптимізувати процес різання та використати величину зусилля різання як характеристику консистенції продукту.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л812.14

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж15241 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Гуць В. С. 
Моделирование показателей качества пищевых продуктов и прогнозирование срока их годности / В. С. Гуць // Упаковка. - 2009. - № 3. - С. 30-34. - рус.

Отмечено, что аналитические методы исследования изменений показателей качества пищевых продуктов дают возможность на этапах разработки технологий изготовления, упаковывания и хранения предопределить сроки годности продукции. Предложена новая методика моделирования показателей качества пищевых продуктов в процессе их хранения и реализации.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-909

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж15241 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Гуць В. С. 
Прикладна реологія та інтенсифікація процесів харчових виробництв : Автореф. дис... д-ра техн. наук : 05.18.12 / В. С. Гуць; Укр. держ. ун-т харч. технологій. - К., 1999. - 35 c. - укp. - рус.

Розроблено нові методи і прилади дослідження реологічних властивостей рідких і твердоподібних дисперсних систем. Запропоновано реологічний підхід до побудови математичних моделей процесів харчових виробництв. Виведено диференціальні рівняння, що описують процес деформування рідких і твердоподібних дисперсних систем, виконано аналітичні дослідження математичних моделей механічних, гідромеханічних і спеціальних процесів харчових технологій, експериментально підтверджено адекватність їх реальним процесам. Запропоновано нові способи і обладнання для розділення неодонорідних дисперсних систем харчових продуктів та механічного оброблення м'яса. Наведено дані про ефективність виконаних досліджень і результати їх практичного використання.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л81-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА304975 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Гуць В. С. 
Безпека експлуатації посудин, що працюють під тиском / В. С. Гуць, Н. В. Володченкова, П. О. Фесянов // Харч. пром-сть. - 2011. - № 10/11. - С. 187-193. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Наведено причини руйнування посудин, що працюють під тиском, та способи запобігання цьому явищу. Розроблено методику розрахунку запобіжного клапана і мембрани за різних режимів зміни тиску.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л114.037-51-08 н63 + Ж.н607

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Гуць В. С. 
Визначення структурно-механічних характеристик в'язкопружних дисперсних систем (пакування харчових продуктів) / В. С. Гуць, Ю. А. Полєвода, О. А. Коваль // Упаковка. - 2011. - № 1. - С. 46-47. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Виконано моделювання та одержано диференціальні рівняння, які описують процес деформування в'язко-пружних продуктів. Запропоновано методику визначення реологічних коефіцієнтів за різних режимів стискання. Одержані результати нададуть можливість підвищити точність дозування та проектувати високопродуктивне пакувальне обладнання.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л818.3-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж15241 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Гуць В. С. 
Гравітаційні транспортні системи (методи розрахунку) / В. С. Гуць, О. О. Коваль, Ю. Г. Сухенко // Упаковка. - 2009. - № 6. - С. 31-34. - Бібліогр.: 2 назв. - укp.

Зазначено, що гравітаційні транспортні системи є економічними, легкими в експлуатації транспортними пристроями. Для їх проектування необхідно знати швидкість і траєкторію переміщення вантажу. Наведено методику розрахунку, яка уточнює ті, що існують. Вона враховує залежність коефіцієнта тертя від швидкості руху вантажу й опір повітря, що є важливим для вантажів невеликої маси. Запропоновано метод спрямлення криволінійної ділянки спуску.


Індекс рубрикатора НБУВ: О931.2

Шифр НБУВ: Ж15241 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Гуць В. С. 
Дослідження руйнівної дії вибухів у середині промислових об'єктів / В. С. Гуць, Н. В. Володченкова, В. М. Фалес // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2010. - № 33. - С. 102-106. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Розглянуто засоби захисту будівель від руйнування під час вибухів на виробництві. Запропоновано методику розрахунку траєкторій руху зруйнованих частин будівлі під дією рушійної сили - тиску вибухової хвилі. Розв'язок систем диференціальних рівнянь руху елементів будівельних конструкцій виконано з використанням методів символьної комп'ютерної математики "Maple".


Індекс рубрикатора НБУВ: Н5-028.64

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Гуць В. С. 
Оцінка стану охорони праці на робочому місці / В. С. Гуць, А. М. Литвиненко, О. В. Євтушенко // Харч. пром-сть. - 2011. - № 10/11. - С. 158-164. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Проаналізовано причини виробничого травматизму у харчовій промисловості України за період 2003 - 2009 рр. Запропоновано методику моделювання оцінки стану охорони праці на робочому місці. Розроблено програмний продукт для контролю знань з охорони праці виробничого персоналу.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р124.518-4

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Гуць В. С. 
Переміщення вантажу робочими органами технологічного обладнання / В. С. Гуць, О. О. Губеня, О. А. Коваль // Упаковка. - 2011. - № 3. - С. 38-40. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Математично змодельовано рух тіла по шорсткій поверхні (ШП) під дією рушійної сили, сили опору та тертя. Одержані рівняння надають можливість розглядати деформації тіл під час імпульсного навантаження для визначення фактичної швидкості руху тіла по ШП.


Індекс рубрикатора НБУВ: К413.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж15241 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
18.

Гуць В.С. 
Різання багатошарових пакувальних матеріалів / В.С. Гуць, О.О. Губеня // Упаковка. - 2012. - № 1. - С. 52-55. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Зазначено, що значна частка пакувальних матеріалів є багатошаровими. Проаналізовано особливості їх різання. Розроблено математичні моделі, які дозволяють визначити швидкість переміщення леза, зусилля та потужність різання. Надано рекомендації щодо способу різання багатошарових матеріалів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ж679

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж15241 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
19.

Гуць В. С. 
Розробка програми обліку і аналізу нещасних випадків на виробництві / В. С. Гуць, О. В. Євтушенко, П. В. Володченкова, А. М. Литвиненко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2012. - № 42. - С. 61-67. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Розроблено програму "Analysis_of_accidents 1.0" для обліку нещасних випадків на виробництві на основі даних звітів за формою Н-1. Програму сконструйовано за допомогою мови програмування С++. "Analysis_of_accidents 1.0" дозволяє створювати банк даних необхідний для обліку причин та обставин нещасних випадків на виробництві; формувати, друкувати, надсилати по електронній почті звіти актів за формою Н-1.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)301-648 ф + Р11(4УКР)026.241,7

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
20.

Шпачук Л. В. 
Вплив глюкозно-фруктозних сиропів на консистенцію згущеного вареного молока / Л. В. Шпачук, В. С. Гуць // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2012. - № 46. - С. 72-77. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Описано сучасний стан використання натуральних цукрозамінників, зокрема глюкозно-фруктозних сиропів (ГФС) у харчовій промисловості. Теоретично обгрунтовано та експериментально доведено можливість використання ГФС у технології згущеного вареного молока (ЗВМ). Проведено дослідження якісних характеристик та визначено консистенцію ЗВМ з використанням ГФС. Описано сучасну методику визначення показника консистенції дослідних проб за допомогою методу гравітаційної пенетрації. Наведено дані експериментальних досліджень зміни показника пенетрацї готового продукту в процесі зберігання. На основі проведених досліджень встановлено, що внесення ГФС сприяє утворенню м'якої консистенції ЗВМ. Показано зв'язок оцінки консистенції ЗВМ з показником пенетрацї. Розроблені рецептури ЗВМ з ГФС рекомендовано для виробництва на підприємствах молочноконсервної галузі.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л965.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського