Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (2)
Пошуковий запит: (<.>A=Долуда А$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 6
Представлено документи з 1 до 6

      
Категорія:    
1.

Долуда А. А. 
Исследование произведений искусства как вид судебной экспертизы / А. А. Долуда // Вісн. Харк. держ. акад. дизайну і мистец. - 2002. - № 6. - С. 240-242. - рус.

В ідеалі експертне дослідження прагне до комплексності - методу, що претендує на найбільшу об'єктивність. Дві головні частини дослідження складаються з мистецтвознавчого та технологічного. І в цьому плані повинен іти розвиток судової експертизи.

В идеале экспертное исследование стремится к комплексности - методу, который претендует на наибольшую объективность. Две главных части исследования состоят из искусствоведческого и технологического. И в этом плане должно идти развитие судебной экпертизы.

In an ideal the expert research aspires to integrated approach - method, which claims for the greatest objectivity. Two bodies of research consist of art and technological. And in this schedule there should be a development of this aspect of expertise.


Ключ. слова: судебная экспертиза, произведения искусства
Індекс рубрикатора НБУВ: Щ101.12

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж71480 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Долуда А. В. 
Суперечності професійної підготовки майбутніх інженерів-технологів харчової галузі в навчанні проектуванню харчових підприємств / А. В. Долуда // Проблеми інж.-пед. освіти. - 2013. - № 38/39. - С. 219-224. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

Приділено увагу особливостям розвитку харчової галузі України. Розглянуто питання підготовки у ВНЗ конкурентоспроможного молодого фахівця харчової галузі. Сформульовано суперечності між рівнем підготовки фахівців харчової галузі у ВНЗ та вимогами, які сьогодні висуваються до молодого спеціаліста галузі.

Уделено внимание особенностям развития пищевой отрасли Украины. Рассмотрен вопрос подготовки в ВУЗ конкурентоспособного молодого специалиста пищевой отрасли. Сформулированы разногласия между уровнем подготовки специалистов пищевой отрасли в ВУЗ и требованиями, которые сегодня предъявляются к молодому специалисту отрасли.

The article considered the features the developments of food industry in Ukraine. The question of training in high school competitive young professionals of food industry is conducted. The author formulated a contradiction between the level of training of specialists in the food sector in higher education and the demands of enterprises.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80 р(4УКР)3-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж71542 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Долуда А. В. 
Визначення критеріїв проектування підприємств харчової промисловості у змісті навчання майбутніх інженерів / А. В. Долуда // Проблеми інж.-пед. освіти. - 2013. - № 40/41. - С. 39-45. - Бібліогр.: 13 назв. - укp.

Розглянуто деякі особливості підготовки фахівців для підприємств харчової промисловості. Розкрито сутність поняття «технологічне проектування підприємств харчової промисловості». Визначено основні завдання технологічного проектування. На підставі систематизації функціонально-технологічних параметрів устаткування визначено критерії обладнання, використання яких є найдоцільнішим для проектування сучасних технологічних ліній харчових виробництв.

Рассмотрены некоторые особенности подготовки специалистов для предприятий пищевой промышленности. Раскрыта сущность понятия «технологическое проектирование предприятий пищевой промышленности». Определены основные задачи технологического проектирования. На основании систематизации функционально-технологических параметров оборудования определены критерии оборудования, использование которых наиболее целесообразно для проектирования современных технологических линий пищевых производств.

The paper discusses some of the features of training specialists for the food industry. The essence of the concept of "technological design of the food industry" is shown. The main task of technological design is considered. Based on systematic functional and technological parameters of the equipment the author determined the criteria of equipment, the use of which is most appropriate for the design of modern production lines of food production.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-4-02 р(4УКР)3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж71542 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Долуда А. В. 
Система критеріїв та параметрів проектування хлібопекарських виробництв у навчанні майбутніх інженерів-технологів харчової галузі / А. В. Долуда // Проблеми інж.-пед. освіти. - 2014. - № 42/43. - С. 18-26. - Бібліогр.: 16 назв. - укp.

Розглянуто особливості технологічного процесу виробництва продукції, яка виробляється на хлібопекарських виробництвах. Проаналізовано особливості різних технологічних етапів виробництва продукції та їхнє апаратурне забезпечення. Проведено аналіз апаратурного забезпечення різних етапів виробництва та визначено види устаткування й їхні «вхідні» та «вихідні» параметри, які є пріоритетними для проектування технологічних ліній хлібопекарського виробництва.

Рассмотрены особенности технологического процесса производства продукции, производимой на хлебопекарных производствах. Проанализированы особенности различных технологических этапов производства продукции и их аппаратурное обеспечение. Проведен анализ аппаратурного обеспечения различных этапов производства и определены виды оборудования и их «входящие» и «исходящие» параметры, которые являются приоритетными при проектировании технологических линий хлебопекарного производства.

The paper describes the features of the process of production, which is produced in the baking industry. The author describes the features of the various stages of the process of production and hardware support. The analysis of apparatus providing of various stages of production is considered and it is defined the types of equipment and their "input" and "output" parameters that are priority in the design of production the lines of bakery production.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л83-6

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж71542 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Долуда А. В.  
Формування цілей навчання проектування харчових підприємств майбутніх інженерів-технологів / А. В. Долуда // Оновлення змісту, форм та методів навчання і виховання в закл. освіти : зб. наук. пр. - 2013. - Вип. 6 (49). - С. 134=136. - Бібліогр.: 7 назв - укp.

Відзначено, що сьогодні індустрія харчової промисловості стає однією з найпопулярніших галузей народного господарства України, яка суттєво впливає на економічний розвиток країни. Розглянуто питання формування цілей навчання технологічному проектуванню підприємств харчової промисловості майбутніх інженерів-технологів.

Отмечено, что сегодня индустрия пищевой промышленности становится одной из самых популярных отраслей народного хозяйства Украины, которая существенно влияет на экономическое развитие страны. Рассмотрены вопросы формирования целей обучения технологическому проектированию предприятий пищевой промышленности будущих инженеров-технологов.

The paper dwells on the formation of the educational purposes of the design for the future specialists of the food industry.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80р(4УКР)3

Шифр НБУВ: Ж70586 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Класифікація судових експертиз : монографія / Е. Б. Сімакова-Єфремян, В. Л. Федоренко, Л. В. Свиридова, В. Г. Абросимова, Т. Є. Балинян, О. І. Брендель, О. М. Герман, О. Ю. Грошева, Л. М. Дереча, Н. Я. Дідушок, В. О. Дмитрієв, А. О. Долуда, О. С. Донцова, Т. М. Єгорова, Н. О. Зубова, Р. Б. Каплін, Є. В. Ковкіна, О. В. Коломійцев, А. П. Копитько, І. П. Крайнов, Г. В. Лошманова, А. В. Лубенцов, О. О. Мєшков, О. О. Михальський, М. О. Можаєв, О. А. Назарова, О. В. Наранович, Ю. О. Носатенко, О. С. Оболєнцева-Красивська, С. А. Онопрієнко, І. А. Петрова, О. С. Пукліч, Д. В. Пучко, В. А. Руднєв, В. В. Сабадаш, О. О. Свідерський, О. В. Селезньова, Н. В. Сила, В. В. Сомов, Г. О. Спіцина, О. В. Хомутенко, В. В. Хоша, В. Т. Чупрун, І. В. Яценко, О. Г. Рувін, І. В. Білоус, Т. Д. Голікова, М. П. Молибога, А. Л. Ованнісян, А. О. Полтавський, О. О. Посільський, Є. В. Тимко, М. А. Шишов, Н. В. Гординська, С. С. Степанкевич, С. А. Афанасьєв, Я. В. Болжеларський, П. М. Грицишин, Т. В. Алістратова, Н. О. Кушакова, Т. В. Ніколайчук, О. І. Юрець, О. Г. Адлер, О. В. Скрипнюк, Л. П. Тимощик, Н. Гуреу, І. Лопатенко; ред.: Е. Б. Сімакова-Єфремян; Національний науковий центр "Інститут судових експертиз імені Заслуженого професора М. С. Бокаріуса". - Харків : ІСЕ ім. Заслуж. проф. М. С. Бокаріуса, 2021. - 567 c. - Бібліогр. в знесках - укp.

Здійснено науковий аналіз експертної практики, спеціальної літератури та нормативно-правових актів України та зарубіжних країн із метою розробки критеріїв диференціювання судових експертиз за класами, родами, видами, підвидами й удосконалення класифікації судово-експертних досліджень, що сприятиме розвитку теорії, методології та практики судової експертизи. На рівні комплексного підходу досліджено класифікацію судових експертиз. Рекомендовано шляхи вирішення проблем, що виникають під час розробки класифікації судових експертиз. Окреслено чіткі межі окремих класів, родів, видів, підвидів судових експертиз та експертних спеціальностей, визначено основні критерії розмежування цих категорій.


Індекс рубрикатора НБУВ: Х893.9(4УКР)413

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА855339 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського