Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (1)Книжкові видання та компакт-диски (2)
Пошуковий запит: (<.>A=Король Ц$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 7
Представлено документи з 1 до 7

      
Категорія:    
1.

Король Ц. О. 
Розробка бактеріального препарату для ферментованих м'ясних продуктів : Автореф. дис... канд. техн. наук / Ц. О. Король; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2007. - 21 c. - укp.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л870.4 + Л927.1/9-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА349073 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Жукова Я. 
Економічні аспекти вирощування генетично модифікованих культур / Я. Жукова, Ц. Король, М. Вакуленко // Товари і ринки. - 2014. - № 1. - С. 36-48. - Бібліогр.: 15 назв. - укp.

Проаналізовано сучасний стан комерційного вирощування генетично модифікованих (ГМ) сої, кукурудзи, ріпаку. Розглянуто особливості культивації для різних типів генної модифікації. Проведено аналіз затрат і прибутку у порівнянні з традиційними культурами. Показано економічний ефект вирощування ГМ-культур у різних країнах світу, окреслено перспективи їх застосування, у тому числі в Україні.


Індекс рубрикатора НБУВ: У532.510-07 + У9(4УКР)325.10-07 + П21-319.86

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25522 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Король Ц. О. 
Вплив бактеріальних препаратів на протеолітичні процеси в сиров'яленій ковбасі / Ц. О. Король, С. Г. Даниленко, Я. Ф. Жукова, Г. Ф. Насирова, Н. Ф. Кігель // Вісн. аграр. науки. - 2005. - № 1. - С. 51-53. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Установлено характерні розбіжності перебігу протеолітичних процесів у сиров'яленій ковбасі, ферментованій різними заквашувальними культурами. Доведено, що під впливом ферментних систем мікрофлори розщеплення окремих фракцій білків та нагромадження вільних амінокислот відбувається специфічно, залежно від застосованого препарату. Зокрема, зазначено, що "Лакмік" за протеолітичною активністю (розщеплення азотвмісних полук і рівнем вільних амінокислот) істотно відрізняється від препарату "ПБ-МП". На підставі результатів дослідження виявлено, що бактеріальний препарат "Лакмік" доцільно використовувати для виробництва ферментованих м'ясних продуктів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л927.1/9

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14378 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Король Ц. О. 
Новий бактеріальний препарат "Лакмік" для ферментованих м'ясних продуктів / Ц. О. Король, С. Г. Даниленко, Н. Ф. Кігель // Вісн. аграр. науки. - 2005. - № 10. - С. 66-69. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.

Розроблено технологію нового бактеріального препарату прямого внесення "Лакмік" на базі штамів лактобактерій та мікрококу для виробництва сиров'ялених та сирокопчених ковбас.

Разработана технология нового бактериального препарата прямого внесения "Лакмик" на основе штаммов лактобактерий и микрококка для производства сыровяленых и сырокопченых колбас.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л927-14

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14378 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Король Ц. О. 
Селекція перспективних мікрококів та стафілококів для ферментації м'ясних продуктів / Ц. О. Король, С. Г. Даниленко, Н. Ф. Кігель // Вісн. аграр. науки. - 2004. - № 4. - С. 56-59. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

Проведено цілеспрямовану селекцію біохімічно активних штамів мікроорганізмів, перспективних для використання у виробництві ферментованих м'ясних продуктів. Наведено схему селекції мікро- та стафілококів. Ідентифіковано 8 штамів, які доцільно використовувати для створення заквашувальних композицій.

Проведена целенаправленная селекция биохимически активных штаммов микроорганизмов, перспективных для использования в производстве ферментированных мясных продуктов. Приведена схема селекции микро- и стафилококков. Идентифицировано 8 штаммов, которые целесообразно использовать для создания начальных культур.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л92-14

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14378 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Король Ц. О. 
Вплив бактеріальних препаратів на смако-ароматичні властивості сиров'ялених ковбас / Ц. О. Король, С. Г. Даниленко, Я. Ф. Жукова, Г. Ф. Насирова, Н. Ф. Кігель // Вісн. аграр. науки. - 2007. - № 7. - С. 66-70. - Бібліогр.: 16 назв. - укp.

Досліджено формування смако-ароматичної композиції у сиров'яленій ковбасі під впливом бактеріальних препаратів "Лакмік" і "ПБ-МП". Визначено відмінності впливу бактеріальних препаратів протягом усього періоду визрівання продукту на вміст молочної кислоти, карбонільних сполук, летких жирних кислот і рівень вільних амінокислот.

Исследовано формирование вкусо-ароматических свойств сыровяленых колбас под влиянием бактериальных препаратов "Лакмик" и "ПБ-МП". Определены отличия влияния бактериальных препаратов в период вызревания продукта на содержание молочной кислоты, карбонильных соединений, летучих жирных кислот и уровень свободных аминокислот.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л927.2-106

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14378 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Король Ц. О. 
Вплив культур білої плісені на біохімічні показники сирів з різним складом жирової фази / Ц. О. Король, Я. Ф. Жукова, С. С. Петрищенко, Г. С. Чуманська // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2019. - 25, № 3. - С. 19-28. - Бібліогр.: 12 назв. - укp.

Наведено результати дослідження впливу культур білої плісені P. candidum, G. candidum та їх суміші (1:1) на накопичення ароматичних сполук у сирах з різним складом жирової фази: 100 % молочного жиру (сири № 1) та з 50 % із заміною молочного жиру на "Біфілінг-54" - замінник молочного жиру (ЗМЖ) (сири № 2). Вміст ароматичних сполук досліджували на газовому хроматографі "Кристаллюкс 4000М" (НПФ "Аналітика", Україна) з полум'яно-іонізаційним детектором, колонкою HP-FFAP ("Agilent", США), довжиною 30 м. У досліджених сирах проаналізовано якісний і кількісний вміст летких жирних кислот (ЛЖК), характеристичних кетонів і спиртів. Показано відмінності нагромадження ароматичних сполук у поверхневому і внутрішньму шарах на 20 добу визрівання. З'ясовано, що максимальний сумарний вміст ЛЖК був зафіксований у поверхневому шарі: у сирах № 1, № 2 з культурою P. candidum V5 був на 27,2, 35,9 % вищим, ніж з культурою G. candidum, додавання ЗМЖ знижувало цей показник (найбільше у продуктах з G. candidum). У досліджуваних сирах ідентифіковано 6 кетонів: 2-пентанон; 2-гептанон; 2-октанон; 2-нонанон; 2-деканон; 2-ундеканон та спиртів - 1-октен-3-ол та фенілетанол, найбільший вміст яких спостерігали у поверхневому шарі сирів. Застосування суміші плісеней призводило до збільшення, а додавання ЗМЖ - до зменшення вмісту цих сполук. У разі технологічної необхідності додавання ЗМЖ для поліпшення органолептичних властивостей сирів і надання їм вираженого "грибного" аромату варто застосовувати суміші білих плісеней. Це надає підставу для розробки композицій культур білої плісени, що мають відмінні шляхи перетворення органічних сполук, для збалансованого смакоароматичного букету м'яких сирів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л958-1с

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського