Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (2)Книжкові видання та компакт-диски (11)Журнали та продовжувані видання (3)
Пошуковий запит: (<.>A=Косів Р$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 30
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Березовська Н. І. 
Вплив азотного живлення на зброджування пивного сусла / Н. І. Березовська, Л. Я. Паляниця, Р. Б. Косів, О. С. Ворожбит // Вісн. Нац. ун-ту "Львів. політехніка". - 2006. - № 553. - С. 92-93. - Библиогр.: 4 назв. - укp.

Досліджено вплив азотного живлення на зброджування пивного сусла. Доведено, що додавання дріжджових лізатів скорочує тривалість головного бродіння, збільшує вихід головних продуктів бродіння. Сульфат амонію сприяє швидшому нагромадженню біомаси дріжджів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л876.03

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29409/А Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Косів Р. Б. 
Дріжджовий лізат як джерело біологічно активних речовин / Р. Б. Косів // Вісн. Нац. ун-ту "Львів. політехніка". - 2006. - № 553. - С. 104-105. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Вивчено вплив біологічно активних речовин різної природи на ферментативну активність сахароміцетів. Результати показали, що лізат, одержаний ультразвуковою обробкою дріжджоподібних грибів, можна використовувати як джерело біологічно активних речовин.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л987-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29409/А Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Зубченко В. С. 
Інтенсифікація вирощування виробничих дріжджів при переробці зернової сировини на спирт / В. С. Зубченко, Л. В. Ткаченко, Р. Б. Косів, М. І. Грушицький // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2007. - № 20. - С. 14-15. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Досліджено та визначено доцільність використання одержаних за допомогою ультразвуку дріжджових лізатів, які містять комплекс біологічно активних речовин, для інтенсифікації процесу вирощування виробничих дріжджів під час перероблення крохмалевмісної сировини на етиловий спирт.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л871.42

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Паляниця Л. Я. 
Переробка пшениці до спирту з використанням композицій ферментних препаратів / Л. Я. Паляниця, О. С. Гродзіцька, Н. І. Березовська, Р. Б. Косів, О. В. Швабюк // Вісн. Нац. ун-ту "Львів. політехніка". - 2007. - № 590. - С. 169-172. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Досліджено дію концентрованих ферментних препаратів під час водно-теплової обробки пшениці. Доведено, що використання ферментних препаратів додаткової дії Cellusine D4-L та Fungasine L покращує ступінь використання крохмалю, підвищує вихід спирту з тонни умовного крохмалю.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л872-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29409/А Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Паляниця Л. Я. 
Протеолітичні ферментні препарати у виробництві спирту з крохмалевмісної сировини / Л. Я. Паляниця, О. С. Гродзіцька, Н. І. Березовська, Р. Б. Косів, О. В. Швабюк // Вісн. Нац. ун-ту "Львів. політехніка". - 2008. - № 609. - С. 141-144. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Досліджено вплив протеолітичних ферментних препаратів на динаміку бродіння пшеничного сусла та склад бражок. Доведено, що використання ферментних препаратів Нейтраза та Протеаза GC-106 сприяє інтенсифікації бродіння та збільшенню виходу спирту з тонни умовного крохмалю.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л872.04

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29409/А Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Зубченко В. С. 
Вплив температури на мікрофлору зерна при його переробці на спирт / В. С. Зубченко, Р. Б. Косів, Л. В. Ткаченко, М. І. Грушицький // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2008. - № 24. - С. 31-33. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Досліджено вплив температури на мікрофлору зернової сировини. Залежно від видового складу мікроорганізмів у зерновій масі визначено оптимальні значення температури та тривалості для знешкодження мікрофлори зерна кукурудзи у процесі переробки її в етиловий спирт.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л872-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Косів Р. Б. 
Вплив чинників на анаеробну утилізацію відходів спиртового виробництва / Р. Б. Косів, З. Я. Хлібишин, Л. Я. Паляниця, Н. І. Березовська, О. С. Гродзіцька, О. В. Швабюк // Вісн. Нац. ун-ту "Львів. політехніка". - 2009. - № 644. - С. 75-77. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Досліджено вплив чинників: температури, рН, культури мікроорганізмів на анаеробний процес очищення мелясної післяспиртової барди.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л872.09

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29409/А Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Гродзіцька О. С. 
Роль целюлаз у біоконверсії жита до спирту / О. С. Гродзіцька, Л. Я. Паляниця, Н. І. Березовська, Р. Б. Косів, О. В. Швабюк // Вісн. Нац. ун-ту "Львів. політехніка". - 2008. - № 622. - С. 113-116. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Досліджено вплив целюлолітичних ферментних препаратів на показники житнього сусла та склад бражок. Доведено, що використання даних препаратів сприяє збільшенню виходу спирту з тонни умовного крохмалю.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л872-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29409/А Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Косів Р. Б. 
Розробка технології дріжджових лізатів у полі ультразвукових хвиль для інтесифікації біотехнологічних процесів : Автореф. дис... канд. техн. наук : 05.18.07 / Р. Б. Косів; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2002. - 18 c. - укp.

Досліджено лізис дріжджових клітин у полі ультразвукових хвиль залежно від частоти коливань, інтенсивності ультразвуку, концентрації та об'єму суспензії, тривалості та температурного режиму обробки. Розглянуто склад лізатів пекарських, пивних та спиртових дріжджів, одержаних під дією ультразвукових хвиль, етанолу та толуолу. Зроблено порівняння ультразвукового способу одержання лізату з хімічними способами за присутності толуолу та етанолу за цитологічними особливостями клітин дріжджів, швидкістю та глибиною лізису. Показано доцільність та переваги використання ультразвукового лізату у порівнянні з толуольним та етанольним. З'ясовано стимулювальну дію ультразвукового лізату на швидкість бродіння мелясного сусла, нагромадження спирту та біомаси дріжджів.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л87-11

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА322460 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Косів Р. Р. 
Українські хоругви XVII - XVIII ст. (Основні типи. Історико-художні та іконографічні особливості) : Автореф. дис. канд. мистецтвознав. : 17.00.06 / Р. Р. Косів; Львів. акад. мистец. - Л., 2002. - 19 c. - укp.

Розглянуто українські хоругви XVII - XVIII ст. як оригінальне малодосліджене явище національної культури та мистецтва. З'ясовано генезу таких витворів, виділено типи хоругов за призначенням, розглянуто характерні риси кожного типу. Досліджено зміст та ідею зображення на хоругвах у контексті суспільно-культурного життя того часу. Виділено основні іконографічні образи та сюжети на таких пам'ятках, проаналізовано їх специфіку, зважаючи на особливості українських хоругов XVII - XVIII ст.: відображення історичних мистецьких стилів, тенденції орнаментики, стилістики малярства, формальних характеристик та техніко-технологічних варіантів виконання. З урахуванням особливостей іконографічного зображення та стилістики живопису для деяких пам'яток встановлено авторство відомих за конкретними іконами та іконостасними комплексами майстрів відповідного періоду.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Щ126.973(4УКР)4 + Щ146.563(4УКР)4 + Э372.27-575.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА321222 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Косів Р. Р. 
Українські хоругви = Ukrainian banners / Р. Р. Косів; Нац. музей у Львові ім. А.Шептицького. - К. : Оранта, 2009. - 372 c. - укp.

Увагу приділено українським хоругвам (УХ) - пам'яткам культури та мистецтва, які були символами незалежності та віри. Зазначено, що хоругви належать до найвищих відзнак, які відображають традиції та символи війська, ремісничої організації, церковної спільноти, магістрату чи окремої особи. Висвітлено розвиток різних типів хоругвов, які існували на українських землях впродовж XVII - початку ХХ ст., досліджено їх іконографію та художні особливості. Проведено огляд УХ у контексті тогочасної політичної ситуації та мистецького життя. Наведено понад 200-т хоругвов з українських і закордонних музеїв, приватних колекцій.

Внимание уделено украинским хоругвам (УХ) - памяткам культуры и искусства, которые являлись символами независимости и веры. Указано, что хоругвы принадлежат к наивысшим признакам, отображающим традиции и символы войска, ремесленной организации, церковного сообщества, магистрата или отдельного лица. Освещено развитие различных типов хоругвов, существовавших на украинских землях на протяжении XVIII - начала ХХ вв., исследованы их иконография и художественные особенности. Проведен обзор УХ в контексте тогдашней политической ситуации и художественной жизни. Приведено более 200-т хоругвов из украинских и заграничных музеев, частных коллекций.


Індекс рубрикатора НБУВ: Щ146.563(4УКР)-3 + Щ126.97 л61 + Ц4,8(4УКР)244.5 г + Э370.9(4УКР)-575.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: СО29241 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Швабюк О. В. 
Вплив кавітації на дисперсність зернових помелів та динаміку бродіння сусла / О. В. Швабюк, Л. Я. Паляниця, Н. І. Березовська, Р. Б. Косів, О. С. Гродзіцька, З. Г. Піх // Вісн. Нац. ун-ту "Львів. політехніка". - 2010. - № 667. - С. 154-156. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Досліджено вплив кавітації на різні помели зерна (відповідно 40, 60, 80 і 100 % прохідності крізь сито з діаметром отворів 1 мм), а також на динаміку бродіння сусла.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л876-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29409/А Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Піх З. Г. 
Вплив ультразвукової кавітації на приготування та зброджування сусла зі спельти / З. Г. Піх, Л. Я. Паляниця, Н. І. Березовська, Р. Б. Косів, О. В. Швабюк // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2011. - № 37/38. - С. 214-216. - Бібліогр.: 2 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л872.04

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
14.

Швабюк О. В. 
Спельта як альтернативна сировина для одержання спиртової бражки / О. В. Швабюк, Л. Я. Паляниця, Н. І. Березовська, Р. Б. Косів, О. С. Гродзіцька, З. Г. Піх // Вісн. Нац. ун-ту "Львів. політехніка". - 2011. - № 700. - С. 94-96. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Для приготування сусел використано альтернативну крохмалевмісну сировину - спельту. Досліджено оптимальні умови для розварювання та зброджування цієї сировини. Одержано результати, схожі з традиційною сировиною - пшеницею.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л872-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29409/А Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Паньків Н. О. 
Кріопротектори дріжджових клітин / Н. О. Паньків, Л. Я. Паляниця, Р. Б. Косів, Н. І. Березовська, О. В. Швабюк // Вісн. Нац. ун-ту "Львів. політехніка". - 2012. - № 726. - С. 99-101. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Е521.551.1 Sac*716-636-601.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29409/А Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
16.

Паляниця Л. Я. 
Морфолого-цитологічні зміни клітин дріжджів за низьких температур / Л. Я. Паляниця, Р. Б. Косів, Н. І. Березовська, Н. О. Паньків // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2012. - № 5/6. - С. 67-70. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л871-14 + Е521.551.1 Sac*716-636

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
17.

Паньків Н. О. 
Вплив електрохімічно активованої води на ферментативну активність спиртових дріжджів / Н. О. Паньків, Л. Я. Паляниця, Р. Б. Косів, Н. І. Березовська // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2013. - № 3/6. - С. 29-33. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Досліджено вплив електрохімічно активованої води - католіту, аноліту, суміші католіт+аноліт (1:1) - на ферментативну активність спиртових дріжджів. Встановлено, що електрохімічно активована вода може підвищувати бродильну та генеративну активності спиртових дріжджів у порівнянні з контролем.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л872.040.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
18.

Паляниця Л. Я. 
Гідроферментативне оброблення спельти / Л. Я. Паляниця, Н. І. Березовська, Р. Б. Косів, О. В. Швабюк, Н. О. Паньків // Вісн. Нац. ун-ту "Львів. політехніка". - 2013. - № 761. - С. 104-107. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Вивчено вплив гідромодуля замісів і композицій ферментних препаратів на перебіг процесів гідроферментативного оброблення спельти та зброджування сусла. Результати показали, що оптимальним значенням гідромодуля замісу є 1:2,5 у випадку використання препаратів Амілекс 4Т і Діазим ССФ.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л87-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29409/А Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
19.

Косів Р. В. 
Вплив природи розчинників на реакцію епоксидування олефінів / Р. В. Косів, А. А. Шередько, Т. В. Чайківський, Є. М. Мокрий // Доп. НАН України. - 1999. - № 5. - С. 165-168. - Бібліогр.: 2 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Г722.13

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж22412/а Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
20.

Паляниця Л. Я. 
Морфологічні властивості спиртових дріжджів в умовах низьких температур / Л. Я. Паляниця, Р. Б. Косів, Н. І. Березовська, Н. О. Паньків // Вісн. Нац. ун-ту "Львів. політехніка". - 2014. - № 787. - С. 220-223. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л872.040.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29409/А Пошук видання у каталогах НБУВ 


...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського