Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (8)
Пошуковий запит: (<.>A=Крутовий Ж$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 9
Представлено документи з 1 до 9

      
Категорія:    
1.

Черевко О. І. 
Методи контролю продукції тваринництва і рослинних жирів : навч. посіб. / О. І. Черевко, Л. М. Крайнюк, Л. О. Касілова, Л. Р. Димитрієвич, В. М. Бондарчук, Ж. А. Крутовий. - Суми : Унів. кн., 2009. - 300 c. - Бібліогр.: с. 297-299. - укp.

Охарактеризовано методи оцінки якості продукції тваринного походження та рослинних жирів, що застосовуються в процессі її контролю. Проаналізовано міжгалузеві стандартизовані методи визначення білків, жирів, цукрів, вологи та сухих речовин. Увагу приділено методології нормування та контролю якості харчової продукції. Описано методи контролю м'ясної, молочної, рибної, яєчної та жирової продукції. Розкрито вимоги до організації виробничих лабораторій харчових виробництв.

Охарактеризованы методы оценки качества продукции животного происхождения и растительных жиров, применяемые в процессе ее контроля. Проанализированы межотраслевые стандартизированные методы определения белков, жиров, сахаров, влажности и сухих веществ. Уделено внимание методологии нормирования и контроля качества пищевой продукции. Описаны методы контроля мясной, молочной, рыбной, яичной и жировой продукции. Раскрыты требования к организации производственных лабораторий пищевых производств.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л782.12-7я73 + Л80-7я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА707888 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Черевко О. І. 
Актуальні проблеми контролю якості кулінарної продукції : монографія / О. І. Черевко, Л. М. Крайнюк, Ж. А. Крутовий, В. М. Михайлов, В. О. Коваленко, С. О. Самойленко; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2011. - 223 c. - Бібліогр.: 154 назв. - укp.

Обгрунтовано аспекти системного підходу до проблем контролю якості кулінарної продукції (КП) ресторанних закладів. Розглянуто проблеми розробки методології нормування та контролю показників якості КП, удосконалення технологічних карт для забезпечення об'єктивного контролю якості КП, наукового обгрунтованого захисту інтересів споживачів та виробників.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л99-7

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА736929 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Черевко О. І. 
Методи контролю якості харчової продукції : навч. посіб. для студ. ВНЗ / О. І. Черевко, Л. М. Крайнюк, Л. О. Касілова, Л. Р. Димитрієвич, Ж. А. Крутовий; ред.: Л. М. Крайнюк. - Суми : Ун-т. кн., 2012. - 511 c. - Бібліогр.: с. 500-504. - укp.

Застосовано системний підхід до контролю якості харчової продукції. Надано оцінку правової та технічної основи контролю, розглянуто його методологію. Обгрунтовано вибір номенклатури контрольованих фізико-хімічних показників харчової продукції, обумовленого зв'язком контролю готової продукції з її технологією. Запропоновано оригінальну методологію нормування та контролю показників якості харчової продукції (хлібобулочних і кондитерських виробів, безалкогольних напоїв тощо), зокрема, обгрунтовано кількість вимірів на етапі опрацювання рецептури, кількості опрацьовувань рецептури, обсягу проби на етапі контролю. Встановлено зв'язок контролю та нормування показників, які передбачається проконтролювати. Увагу приділено організації виробничих лабораторій харчових виробництв.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-1с я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА748885 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Крутовий Ж. А. 
Оптимізація технологічних процесів : навч. посіб. Ч. 1. Математичне моделювання / Ж. А. Крутовий; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2011. - 300 c. - укp.

Посібник містить теоретичні відомості з лінійної та векторної алгебри, математичні моделі та методи розв'язування задач лінійного програмування, моделі теорії ігор та опуклого програмування. Алгоритми розв'язування задач лінійного програмування, які найчастіше використовуються під час дослідження актуальних технологічних проблем, доведені до комп'ютерної реалізації з використанням пакета MathCAD. До основних розділів посібника наведено задачі для самостійного розв'язання.


Індекс рубрикатора НБУВ: В173.111 я73 + В173.13 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: В353224/1 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Крайнюк Л. М. 
Технологічне забезпечення якості кулінарної продукції лікувального та дієтичного харчування : навч. посіб. / Л. М. Крайнюк, Л. О. Касілова, Ж. А. Крутовий, В. О. Коваленко, О. Т. Старчаєнко; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2012. - 261 c. - Бібліогр.: с. 184-185 - укp.

Розглянуто технологічне забезпечення якості кулінарної продукції за сучасних умов. Наведено характеристику дієтичного, лікувального та лікувально-профілактичного харчування. Подано санітарно-гігієнічні вимоги до технологічного процесу. Приділено увагу санітарно-гігієнічному контролю виробництва дієтичної продукції. Охарактеризовано використання технологічної документації в харчоблоках лікувальних закладів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л996.5 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА772384 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Крутовий Ж. А. 
Математичне моделювання рецептурної композиції кексу підвищеної харчової цінності / Ж. А. Крутовий, Г. В. Запаренко, Л. О. Касілова, О. В. Нєміріч, А. В. Гавриш // Наука та інновації. - 2013. - № 5. - С. 5-9. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

The recipe composition of cake with maximal possible content of retinol is worked out. Theproduct enriched on manganese, vitamin D and B-group vitamins is characterized by balanced content of essential amino acids.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л865.1/9

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25189 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Черевко О. І. 
Проектування систем харчування лікувально-профілактичної дії : монографія : у 3 ч. Ч. 1. Математичні аспекти створення систем харчування / О. І. Черевко, Ж. А. Крутовий, В. М. Михайлов, Л. О. Касілова, Г. В. Запаренко; ред.: Ж. А. Крутовий. - Харків, 2013. - 185 c. - укp.

Обгрунтовано актуальність проблеми створення довготривалих систем харчування. Сформульовано концепцію й етапи створення систем харчування лікувально-профілактичного призначення. Викладено методологію математичного моделювання й оптимізації вмісту інгредієнтів і раціонах одноразового споживання різного призначення: для сніданків, обідів, вечерь тощо. Надано математичні моделі оптимізації добових раціонів для систем харчування. Увагу приділено проблемам аналізу біологічної та харчової цінності систем харчування. Розглянуто технологічні аспекти запровадження систем харчування лікувально-профілактичної дії.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р123.03

Рубрики:

Шифр НБУВ: В355343/1 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Черевко О. І. 
Управління якістю кулінарної продукції лікувального та дієтичного харчування : навч. посіб. для студентів ВНЗ / О. І. Черевко, Л. М. Крайнюк, Л. О. Касілова, Ж. А. Крутовий, Л. А. Скуріхіна; ред.: Л. О. Касілова. - Суми : Унів. кн., 2014. - 278 c. - Бібліогр.: с. 202-203 - укp. - рус.

Розглянуто системний підхід до формування якості та безпеки кулінарної продукції дієтичного харчування. Висвітлено загальні поняття про дієтичне, лікувальне та лікувально-профілактичне харчування. Подано характеристику лікувальних дієт. Викладено санітарно-гігієнічні вимоги до технологічних процесів та санітарно-гігієнічний контроль виробництва дієтичної продукції. Увагу приділено технологічному забезпеченню виконання сучасних вимог до виробнитцва кулінарної продукції.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л996.5 я73 + Р351 я73 + Р123 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА788571 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Проектування систем харчування лікувально-профілактичної дії : монографія : у 3 ч. Ч. 2. Проектування рецептур борошняних виробів для систем харчування / О. І. Черевко, Ж. А. Крутовий, В. М. Михайлов, Г. В. Запаренко; ред.: Ж. А. Крутовий. - Харків : ХДУХТ, 2015. - 441 c. - Бібліогр.: с. 381-390 - укp.

Викладено оригінальні результати досліджень. Запропоновано системний математизований та комп'ютеризований підхід щодо формулювання та вирішення взаємопов'язаних між собою актуальних проблем створення сукупності нетрадиційних борошняних виробів для систем харчування (СХ) лікувально-профілактичного призначення. Розроблено наукові основи створення та дослідження борошняних виробів, призначених для довготривалих СХ. Викладено особливості проектування сукупності рецептур борошняних виробів, збагачених дефіцитними нутрієнгами; результати кількісного та якісного аналізу біологічної цінності білка в спроектованих виробах, а також збалансованості найважливіших груп нутрієнтів. Розглянуто прикладні аспекти створення борошняних виробів та їх використання в СХ. Досліджено проблеми біологічної цінності білків у борошняних виробах. Здійснено наукове обгрунтування сучасних принципів проектування борошняних виробів. Проаналізовано результати наукових досліджень щодо проектування продуктів харчування.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л996.5

Рубрики:

Шифр НБУВ: В355343/2 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського