Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (1)Книжкові видання та компакт-диски (7)
Пошуковий запит: (<.>A=Кюрчева Л$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 8
Представлено документи з 1 до 8

      
Категорія:    
1.

Гвоздєв О. В. 
Технологічне обладнання для переробки продукції тваринництва : Навч. посіб. / О. В. Гвоздєв, Ф. Ю. Ялпачик, Ю. П. Рогач, Л. М. Кюрчева. - Суми : Довкілля, 2004. - 420 c. - Бібліогр.: с. 417-418. - укp.

Описано технологічне обладнання для переробки м'яса та молока, наведено основні розрахункові формули для машин і апаратів. Розкрито суть поняття м'ясокомбінату. Наведено класифікацію птахопереробних підприємств, теплового обладнання, а також основні вимоги безпеки в процесі санітарної обробки обладнання для переробки м'яса, молока, виробництва сирів, морозива.

Описано технологическое оборудование для переработки мяса и молока, даны основные расчетные формулы для машин и аппаратов. Раскрыта сущность понятия мясокомбината. Приведены классификация птицеперерабатывающих предприятий, теплового оборудования, а также основные требования безопасности при санитарной обработке оборудования для переработки мяса и молока, производства сыров, мороженного.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л92-5 я73 + Л95-5 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА662685 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Кюрчева Л. М. 
Обгрунтування критеріїв придатності столового винограду до низькотемпературного заморожування : Автореф. дис... канд. с.-г. наук / Л. М. Кюрчева; Нац. аграр. ун-т. - К., 2007. - 21 c. - укp.

Наведено результати вивчення придатності районованих і перспективних сортів столового винограду південного Степу України до низькотемпературного заморожування та тривалого зберігання за органолептичними та фізико-біохімічними показниками (величиною втрати соку, сумою цукрів, титрованими кислотами, аскорбінової кислоти, суми фенольних речовин, оксидоредуктазою). З використанням методів математичного моделювання визначено критеріальний показник стійкості ягід винограду до дії низьких температур. Показано, що оцінку придатності винограду до заморожування та тривалого зберігання найбільш доцільно виконувати за ступенем стабільності величини відношення активності поліфенолоксидази до вмісту фенольних речовин. Результати дослідження запропоновано використовувати для зберігання сільськогосподарської продукції у переробній промисловості. Районовані сорти столового винограду "Молдова" й "Оригінал" є найбільш придатними до низькотемпературного заморожування та тривалого зберігання. Визначено економічну ефективність реалізації швидкозамороженого винограду кращих сортів.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л914.07

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА350976 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Кюрчева Л. М. 
Технологія переробки та зберігання сільськогосподарської продукції : навч. посіб. / Л. М. Кюрчева, О. В. Григоренко, С. В. Кюрчев. - Мелітополь : Вид. буд. Мелітоп. міськ. друк., 2013. - 125 с. - Бібліогр.: с. 125 - укp.

Описано технологію переробки м'яса, зокрема розкрито особливості переробки продуктів забою, крові, обробки шкур, виробництва ковбасних виробів, напівфабрикатів та цільном'язових виробів. Розкрито особливості технології переробки молока, зокрема, виробництва молочної продукції, а також кисломолочних продуктів, проаналізовано вплив обробки на зміни складових молока. Викладено основи технології переробки плодів та овочів, подано детальну інформацію про виробництво плодово-ягідних консервів, плодово-ягідних заготовок, консервованих цукром, мочених і маринованих плодів та овочів. Увагу приділено технології виробництва борошна, крупів і хлібобулочних виробів, а також технології виробництва безалкогольних напоїв.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА763940 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Колодій О. С. 
Результати впровадження пневмогравітаційного сепаратора насіння соняшника / О. С. Колодій, С. В. Кюрчев, Л. М. Кюрчева // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2016. - Вип. 16, т. 2. - С. 211-216. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.

Досліджено впровадження розробленого пневмогравітаційного сепаратора насіння соняшнику. Наведено результати дослідження на базі фермерського господарства Приазовського району. Встановлено, що посівний матеріал соняшнику, що використовуються на фермерських господарствах, мають недостатньо високі посівні якості. Сепарація запропонованим пневмогравітаційним сепаратором значно покращує посівний матеріал, тим самим збільшуючи врожайність соняшнику.


Індекс рубрикатора НБУВ: П214.11-483

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Кюрчев С. В. 
Визначення важливого фактора якості пшениці у процесі зберігання із застосуванням охолодження / С. В. Кюрчев, Л. М. Кюрчева, В. О. Верхоланцева // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2018. - Вип. 18, т. 1. - С. 3-11. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: П212.1-486 + Л821.01-106

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
6.

Паламарчук І. П. 
Обгрунтування конструкції та принципу роботи віброаспіраційного сепаратора / І. П. Паламарчук, С. В. Кюрчев, Л. М. Кюрчева, В. О. Верхоланцева // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2018. - Вип. 18, т. 2. - С. 99-107. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: П072.854.12 + Л821.031-52

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
7.

Оптимізація технології заморожування плодоовочевої продукції : монографія / В. Ф. Ялпачик, Н. П. Загорко, С. В. Кюрчев, В. Г. Тарасенко, Л. М. Кюрчева; Тавр. держ. агротехнол. ун-т. - Мелітополь : Вид. буд. Мелітоп. міськ. друк., 2018. - 216 c. - Бібліогр.: с. 188-214 - укp.

Науково обгрунтовано, розроблено, експериментально підтверджено та впроваджено енергозберігальні технологічні процеси заморожування та низькотемпературного довготривалого зберігання плодоовочевої продукції з різними біохімічними та фізико- механічними властивостями на основі математичного моделювання технологічних процесів заморожування з застосуванням теоретично визначених теплофізичних характеристик плодоовочевої сировини. На основі досліджень мікроструктури тканин плодів і овочів вперше теоретично обгрунтовано застосування підвищеного тиску в процесах заморожування та розморожування для збереження фізико-механічних та біохімічних характеристик. Запропоновано застосування комплексного показника якості замороженої плодоовочевої сировини в процесах заморожування та зберігання з урахуванням органолептичних, біохімічних і фізико-механічних характеристик для встановлення якісних змін продукції у процесі заморожування та довготривалого низькотемпературного зберігання.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л910.7

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА827016 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Обладнання складів. Зберігання зерна і зернопродуктів : навч. посіб. / В. Ф. Ялпачик, Н. П. Загорко, О. Г. Скляр, С. В. Кюрчев, С. Ф. Буденко, В. О. Верхоланцева, Н. О. Паляничка, Л. М. Кюрчева, В. Г. Циб; Таврійс. держ. агротехнол. ун-т. - Мелітополь : Вид. будинок Мелітоп. міськ. друк., 2018. - 293 c. - укp.

Викладено загальні теоретичні відомості про обладнання складів для зберігання зерна та зернопродуктів. Наведено характеристику зернової маси як об'єкта складування. Увагу приділено сипучим матеріалам, їх стану й області застосування, а також їх параметрам. Подано інформацію щодо керування тиском у потоці сипучого матеріалу. Розглянуто підйомно-транспортне обладнання зерносховищ, а саме: навантажувально-розвантажувальне обладнання, конвеєри й елеватори для транспортування зерна, обладнання для пневмотранспорту зернових мас, самопливні пристрої зерноскладів. Описано типи та конструкції зерноскладів. Наведено класифікацію зернових елеваторів. Висвітлено особливості післязбиральної обробки зерна на зерносховищах, розглянуто конструкції обладнання для очищення, сортування та калібрування зерна. Розкрито специфіку механізації активного вентилювання та сушіння зерна під час його зберігання.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л821 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА830248 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського