Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (2)
Пошуковий запит: (<.>A=Макогін Г$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 2
Представлено документи з 1 до 2

      
Категорія:    
1.

Макогін Г. В. 
Український традиційний одяг як феномен національної культури (за матеріалами вбрання західних областей України XIX - початку XXI століть) : автореф. дис. ... канд. мистецтвознавства : 26.00.01 / Г. В. Макогін; Прикарпат. нац. ун-т ім. В. Стефаника. - Івано-Франківськ, 2014. - 16 c. - укp.

Досліджено український народний одяг як структурний елемент національної культури. Проаналізовано основні функції одягу в традиційній культурі західних областей України XIX - початок XXI ст. Визначено фактори, які сформували стереотипи та підтримують стабільність одягових традицій і культурно-історичні чинники, що викликали зміни в народному вбранні. Досліджено історико-культурні передумови появи репрезентативної функції народного одягу як засобу демонстрації національної свідомості. Виявлено художньо-композиційні засади застосування народного досвіду у святкових і сценічних костюмах.


Індекс рубрикатора НБУВ: Щ126.63(4УКР) + Т52(45УКР)-426

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА406646 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Технології продуктів оздоровчого харчування : монографія / М. Я. Бомба, О. М. Вівчарук, Ю. В. Жиліщич, Б. В. Кректун, У. Б. Лотоцька-Дудик, С. В. Майкова, Г. В. Макогін, О. Б. Максимець, О. Б. Маслійчук, І. Г. Пандяк, І. В. Петлін, Н. Б. Сливка, Н. Я. Сусол, Л. О. Федина; ред.: М. Я. Бомба; Львівський національний університет імені Івана Франка. - Львів : ЛНУ ім. Івана Франка, 2023. - 336 c. - Бібліогр.: с. 304-335 та в кінці розд. - укp.

Розглянуто сучасні вітчизняні та світові тенденції розвитку харчових технологій, орієнтованих на виробництво харчових продуктів оздоровчого, профілактичного, функціонального та дієтичного призначення, що значно розширює і збагачує асортимент страв із оздоровчими властивостями. Наведено результати досліджень щодо вдосконалення технології виробництва харчових виробів завдяки доповненню їх нетрадиційними інгредієнтами функціонального спрямування. Обґрунтовано пропозиції щодо виробництва та поліпшення якості продуктів харчування, зокрема забезпечення населення країни необхідною кількістю харчової продукції оздоровчого призначення, яка відповідає основним принципам харчування третього тисячоліття, що є запорукою збереження генофонду нації


Індекс рубрикатора НБУВ: Л996.5

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВС71318 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського