Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (10)
Пошуковий запит: (<.>A=Маноха Л$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 9
Представлено документи з 1 до 9

      
Категорія:    
1.

Види та форми представлення алгоритмів. Основи програмування та алгоритмічні мови : конспект лекцій / уклад.: Л. Ю. Маноха; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2006. - 25 c. - укp.

Розглянуто сутність поняття алгоритму, його основні властивості. Наведено форми (словесну, словесно-формульну) та засоби (граф-схему, операторну схему, НІРО-схему, блок-схему) представлення алгоритмів. Висвітлено загальні положення складання схем алгоритмів, описано основні та спеціальні символи даних. Визначено типи алгоритмічних процесів і охарактеризовано принципи їх побудови. Розкрито зміст понять вкладених циклів, циклічних алгоритмів.

Рассмотрены сущность понятия алгоритма, его основные свойства. Приведены формы (словесная, словесно-формульная) и средства (граф-схема, операторная схема, НIРО-схема, блок-схема) представления алгоритмов. Освещены основные положения составления схем алгоритмов, описаны основные и специальные символы данных. Определены типы алгоритмических процессов и охарактеризованы принципы их построения. Раскрыто содержание понятий вложенных циклов, циклических алгоритмов.


Індекс рубрикатора НБУВ: З973-018 я73-2

Рубрики:

Шифр НБУВ: Р109768 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Маноха Л. Ю. 
Комп'ютерна техніка та організація обчислювальних робіт. Апаратне та програмне забезпечення персонального комп'ютера : Конспект лекцій для студ. / Л. Ю. Маноха; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2005. - 31 c. - Бібліогр.: 2 назв. - укp.

Описано структуру і склад апаратного забезпечення персонального комп'ютера, властивості центрального мікропроцесора. Наведено основні характеристики CD-R та CD-RW дисководів, розкрито структуру жорсткого диску, функції операційних систем.

Освещены структура и состав аппаратного обеспечения персонального компьютера, свойства центрального микропроцессора. Приведены основные характеристики CD-R и CD-RW дисководов, раскрыты структура жесткого диска, функции операционных систем.


Індекс рубрикатора НБУВ: З970я73-2

Шифр НБУВ: Р105970 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Українець А. І. 
Система електронних навчально-методичних ресурсів навчальної дисципліни : Метод. рек. викл. технол. дисциплін / А. І. Українець, В. В. Самсонов, Н. І. Поворознюк, Т. М. Горлова, Л. Ю. Маноха. - К. : НУХТ, 2005. - 114 c. - Бібліогр.: с. 110-112. - укp.

Проаналізовано світовий і вітчизняний досвід створення та використання електронних засобів навчання в навчальному процесі вищого навчального закладу, охарактеризовано дидактичні принципи та мультимедійні об'єкти, які забезпечують ефективність навчання. Описано систему електронних навчально-методичних ресурсів навчальної дисципліни технологічного напряму.

Проанализирован мировой и отечественный опыт создания и применения электронных средств обучения в учебном процессе высшего учебного заведения, охарактеризованы дидактические принципы и мультимедийные объекты, обеспечивающие эффективность обучения. Описана система электронных учебно-методических ресурсов учебной дисциплины технологического направления.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ч481.253 р30 + З970.826 р3-34

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА673786 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Гаркуша І. Д. 
Дослідження і обгрунтування доцільності створення центрів обробки даних в організаціях з розгалуженою інфраструктурою / І. Д. Гаркуша, Л. Ю. Маноха // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2008. - № 24. - С. 42-46. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Надано визначення центру обробки даних (ЦОД) і виділено основні його складові. Проаналізовано функції, які забезпечуватимуться з впровадженням центру. Досліджено й обгрунтовано доцільність створення ЦОД в організаціях із розгалуженою інфраструктурою; наведено приклад архітектури такого центру.


Індекс рубрикатора НБУВ: З970.11

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Маноха Л. Ю. 
Розробка підсистеми оптимізації річного графіка планово-попереджувальних ремонтних робіт хлібопекарського підприємства / Л. Ю. Маноха, Н. В. Ліманська // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2012. - № 43. - С. 6-10. - Бібліогр.: 2 назв. - укp.

Планування попереджувальних ремонтних робіт призначено забезпечувати ефективне функціонування виробничого процесу хлібопекарського підприємства, скорочення часу простоїв обладнання та зменшення можливих збитків підприємства. Розрахунок плану-графіку ремонтних робіт на рік визначається переліком зафіксованих поломок обладнання, кількістю ремонтних робіт та строками їх виконання за рік.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л83-5-083

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Архіпова Г. І. 
Оцінка токсичності миючих засобів побутового призначення методом біотестування / Г. І. Архіпова, Л. Ю. Маноха, О. Ю. Кваша // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2013. - № 51. - С. 41-45. - Бібліогр.: 2 назв. - укp.

Проаналізовавно сучасний стан побутових миючих засобів (ПМЗ) хімічного походження. Розглянуто проблему якості та безпеки використання миючих засобів, які використовують у побуті. Проведено аналіз екологічного оцінювання ПМЗ для миття посуду різних виробників з використанням методики біотестування.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л785.3-106

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Бреус Н. М. 
Оптимізація складу морозива на молочній основі з цукристими речовинами / Н. М. Бреус, О. О. Басс, Л. Ю. Маноха, Г. Є. Поліщук // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2016. - 22, № 1. - С. 166-171. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Доведено доцільність використання крохмальних паток різного ступеня оцукрювання у складі морозива на молочній основі. Підтверджено суттєвий вплив вмісту крохмальних паток та їх декстрозних еквівалентів на кріоскопічну температуру сумішей для виробництва морозива. Проведено моделювання складу сумішей морозива молочного, вершкового та пломбіру з крохмальними патоками для забезпечення належної кріоскопічної температури. Визначено допустимі діапазони значень масової частки крохмальної патоки та її декстрозного еквівалента в сумішах з метою одержання морозива високої якості. Результати дослідження мають практичне значення для розрахунку рецептур і управління якістю морозива на молочній основі.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л956-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Маноха Л. Ю. 
Автоматизированное управление мощностными ресурсами хлебокомбината : Дис... канд. техн. наук: 05.13.07 / Л. Ю. Маноха; Украинский гос. университет пищевых технологий. - К., 1995. - 109 c. - рус.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л83-6 + У9(4Укр)306.7в

Рубрики:

Шифр НБУВ: ДС48247 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
9.

Маноха Л. Ю. 
Автоматизированное управление мощностными ресурсами хлебокомбината : Дис... канд. техн. наук: 05.13.07 / Л. Ю. Маноха; Украинский гос. университет пищевых технологий. - К., 1995. - 109 c. - рус.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л83-6 + У9(4Укр)306.7в

Рубрики:

Шифр НБУВ: ДС48247 Пошук видання у каталогах НБУВ 


 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського