Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (3)
Пошуковий запит: (<.>A=Машкін М$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 6
Представлено документи з 1 до 6

      
Категорія:    
1.

Царенко О. М. 
Основи фізіології, гігієни та безпеки харчування : Навч. посіб. для студ. вищ. навч. закл. Ч. 2. Основи гігієни та безпеки харчування / О. М. Царенко, М. І. Машкін, Л. Ф. Павлоцька, Л. Р. Димитрієвич, Н. В. Дуденко. - Суми : ВТД "Унів. кн.", 2004. - 278 c. - Бібліогр.: с. 276-278. - укp.

Наведено сучасні дані щодо гігієни та безпеки харчування. Розглянуто проблеми виробництва екологічно чистої продукції, наведено класифікацію шкідливих і чужорідних речовин, визначено основні шляхи їх надходження в організм людини. Встановлено критерії гігієнічної оцінки харчових продуктів, показано вплив технологічної обробки на вміст у них поживних та шкідливих речовин. Наведено гігієнічну характеристику продуктів тваринництва, рослинної сировини та основних продуктів її переробки, а також змішаних та інших видів харчової продукції та концентратів. Встановлено порядок проведення гігієнічної експертизи та сертифікації продовольчої сировини та харчових продуктів. Розглянуто питання доцільності та безпечності використання хімічних речовин, які додають у продукти харчування за технологічними потребами. Наведено відомості про харчові отруєння та запобігання ним, представлено гігієнічні вимоги щодо санітарно-технічного опорядження підприємства харчової промисловості.

Представлены современные данные по гигиене и безопасности питания. Рассмотрены проблемы производства экологически чистой продукции, приведена классификация вредных и чужеродных веществ, определены основные пути их попадания в организм человека. Определены критерии гигиенической оценки пищевых продуктов, показано влияние технологической обработки на содержание в них полезных и вредных веществ. Приведена гигиеническая характеристика продуктов животноводства, растительного сырья и основных продуктов ее переработки, а также смешанных и других видов пищевой продукции и концентратов. Установлен порядок проведения гигиенической экспертизы и сертификации продовольственного сырья и пищевых продуктов. Рассмотрены вопросы целесообразности и безопасности использования химических веществ, которые добавляют в продукты питания по технологическим потребностям. Приведены сведения о пищевых отравлениях и их предупреждении, разработаны гигиенические требования к санитарно-технологическому обеспечению предприятий пищевой промышленности.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р123.0 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: В349136 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Машкін М. І. 
Технологія виробництва молока і молочних продуктів : підручник / М. І. Машкін, Н. М. Париш. - К. : Вища освіта, 2006. - 351 c. - Бібліогр.: с. 347-349. - укp.

Описано склад і джерела формування основних компонентів молока, розкрито його властивості та фактори впливу на них. Охарактеризовано технологічні процеси виробництва цільномолочних продуктів, масла, сиру, морозива, молочних консервів, продуктів із знежиреного молока, маслянки та молочної сироватки з використанням високопродуктивних потокових технологічних ліній.

Описаны состав и источники формирования основных компонентов молока, раскрыты его свойства и факторы влияния на них. Охарактеризованы технологические процессы производства цельномолочных продуктов, масла, сыра, мороженого, молочных консервов, продуктов из обезжиренного молока, маслянки и молочной сыроватки с использованием высокопродуктивных поточных технологических линий.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л95 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА717313 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Ладика Л. М. 
Розробка технології пастеризованого молока з додаванням ваніліну і beta-каротину / Л. М. Ладика, М. І. Машкін, В. Ф. Могутова, О. В. Богомолов, С. А. Денисенко // Вісн. Харків. нац. техн. ун-ту сіл. госп-ва ім. П. Василенка. - 2016. - Вип. 179. - С. 90-100. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

Розглянуто питання розробки технології пастеризованого молока з додаванням ваніліну і beta-каротину. Наведено результати досліджень органолептичних, фізико-хімічних показників розробленої технології пастеризованого молока, а також оптимальну дозу beta-каротину.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л950.4

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж61599 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Машкін М. І. 
Активація закваски електромагнітним полем при виробництві кисломолочного продукту - ряженки / М. І. Машкін, В. В. Бредихін, С. А. Денисенко, В. Ф. Могутова, В. П. Богомолова // Вісн. Харків. нац. техн. ун-ту сіл. госп-ва ім. П. Василенка. - 2018. - Вип. 194. - С. 61-68. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Наведено результати дослідження активації закваски електромагнітним полем з метою прискорення процесу сквашування молока для одержання кисломолочного продукту - ряженки. Визначено оптимальні значення температури і тривалість сквашування для максимального прискорення процесу виробництва ряженки за заданої частоти електромагнітного поля.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л955.1-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж61599 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Машкін М. І. 
Аналіз способів виробництва м'яких сирів з відновленого молока / М. І. Машкін, С. А. Денисенко, Ю. І. Токолов // Вісн. Харків. нац. техн. ун-ту сіл. госп-ва ім. П. Василенка. - 2019. - Вип. 207. - С. 171-175. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Розглянуто питання, пов'язані з виробництвом м'яких сирів з відновленого незбираного молока. Наведено його основні переваги та недоліки, а також описано технологію, розроблену для виробництва м'якого сиру з відновленого незбираного молока, що враховує його основні особливості.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л958.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж61599 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Машкін М. І. 
Аналіз способів виробництва м'яких сирів з відновленого молока / М. І. Машкін, С. А. Денисенко, Ю. І. Токолов // Вісн. Харків. нац. техн. ун-ту сіл. госп-ва ім. П. Василенка. - 2019. - Вип. 207. - С. 171-175. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Розглянуто питання, пов'язані з виробництвом м'яких сирів з відновленого незбираного молока. Наведено його основні переваги та недоліки, а також описано технологію, розроблену для виробництва м'якого сиру з відновленого незбираного молока, що враховує його основні особливості.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л958.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж61599 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського