Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (1)Книжкові видання та компакт-диски (5)
Пошуковий запит: (<.>A=Молоканова Л$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 6
Представлено документи з 1 до 6

      
Категорія:    
1.

Рябченко Н. А. 
Продовольственное зерно: качество и безопасность : монография / Н. А. Рябченко, В. Д. Малыгина, О. Г. Бровко, Л. В. Породина, Л. В. Молоканова; Донец. нац. ун-т экономики и торговли им. М. Туган- Барановского. - Донецк, 2009. - 764 c. - рус.

Обобщены данные о состоянии ресурсов зерновых культур в Украине. Показана ценность озимой пшеницы, озимой ржи и тритикале как пищевого и кормового сырья. Установлены требования к качесту зерна пшеницы, обоснованы агротехнические пути его повышения. Описаны закономерности изменений питательных компонентов зерна под влиянием абиотических, биотических и антропогенных факторов. Изложена концепция продовольственной безопасности как стратегия национального рынка зерна. Освещены перспективы использования сырья с озимой ржи и тритикале в пищевой промышленности.


Індекс рубрикатора НБУВ: П147.6 + Л82-32 + У9(4УКР)325.151

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВС47599 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Молоканова Л. В. 
Споживчі властивості нових видів морозива : Автореф. дис... канд. техн. наук : 05.18.15 / Л. В. Молоканова; Київ. держ. торг.-екон. ун-т. - К., 1999. - 18 c. - укp. - рус.

Дисертація присвячена розробці нових видів морозива з використанням нетрадиційної рослинної сировини в якості наповнювачів. Вперше для виготовлення морозива на молочній основі використано цукрорафінадну патоку, сироп з плодів чорної шовковиці, варення з пелюстків ефіроолійної троянди, водну витяжку з м'яти перцевої. На підставі експериментальних даних про хімічний склад та харчову бездоганність зазначених наповнювачів обгрунтовано можливість і доцільність їх використання для розробки нових видів морозива. Доведено, що нові види морозива мають оригінальні органолептичні властивості, підвищену в порівнянні з традиційним морозивом біологічну цінність. Вивчено вплив наповнювачів на "технологічні" властивості нового морозива. Досліджено закономірності процесів, що мають місце при тривалому зберіганні нового морозива, визначено гарантійний термін його зберігання. Наведено дані економічної ефективності від впровадження нового морозива у виробництво.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л956-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА304457 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Молоканова Л. В. 
Вплив способу отримання барвників з кизилу і терену на їх функціональні властивості при використанні у виробництві варених ковбас / Л. В. Молоканова, А. А. Квасніков // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2011. - Вип. 11, т. 6. - С. 71-76. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Установлено вплив запропонованого способу одержання натуральних барвників із кизилу та терену на їх функціонально-технологічні властивості, визначальні для застосування у виробництві варених ковбасних виробів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л625.22 + Л927.1-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Молоканова Л. В. 
Оптимізація складу м'ясних січених напівфабрикатів математичними методами / Л. В. Молоканова, Ю. О. Лукомський // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2012. - Вип. 12, т. 4. - С. 186-192. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Проведено оптимізацію складу м'ясних січених напівфабрикатів за допомогою математичних методів з метою підвищення їх біологічної цінності.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л924.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Орешина О. О. 
Вплив виду зв'язувальних компонентів на якість снеків з деструктуризованого м'яса баранини / О. О. Орешина, Л. В. Молоканова // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2013. - Вип. 13, т. 1. - С. 155-161. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Проведено підбір зв'язувального компонента у процесі виготовлення снеків з баранячого фаршу для формування їх товарного виду та смакових характеристик.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л991.8

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Молоканова Л. В. 
Безнітритне виробництво ковбасних виробів: перспективи розвитку : монографія / Л. В. Молоканова, А. А. Квасніков, О. О. Орешина, Я. А. Попова; Донец. нац. ун-т економіки і торгівлі ім. М. Туган-Барановського. - Донецьк : Ноулідж, Донец. від-ня, 2014. - 192 c. - укp.

Розглянуто проблеми кольороутворення ковбасних виробів за сучасних умов дефіциту м'ясної сировини та тотального використання синтетичних барвників. Наведено результати особистих досліджень щодо одержання натуральних барвників з кизилу та терену, їх застосування для формування типового кольору варених ковбас за умови вилучення з їх рецептур нітриту натрію, можливості ідентифікації даних барвників в ковбасах.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л927 + Л625.22

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА778313 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського