Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (6)
Пошуковий запит: (<.>A=Осьмак Т$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 16
Представлено документи з 1 до 16

      
Категорія:    
1.

Осьмак Т. Г. 
Оптимізація рецептурного складу морозива "Сирок" / Т. Г. Осьмак, Т. А. Скорченко, Н. О. Касьянова // Харч. пром-сть. - 2011. - № 10/11. - С. 96-101. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Системний аналіз технологічного процесу виробництва морозива "Сирок" проведено шляхом розробки параметричної схеми підсистеми фризерування суміші, організації ортогонального композиційного планування другого порядку та статистичного опрацювання результатів. Визначено оптимальну дозу внесення сиру кисломолочного у рецептурах морозива "Сирок", вона становить 47 %.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л956

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Скорченко Т.  
Якість згущеного вареного молока з глюкозно-фруктозними сиропами / Т. Скорченко, Л. Шпачук, Т. Осьмак // Товари і ринки. - 2012. - № 1. - С. 138-144. - Бібліогр.: 12 назв. - укp.

Визначено кількісну оцінку якості згущеного вареного молока. Показано доцільність заміни вуглеводної частини продукту на глюкозно-фруктозний сироп. Наведено результати досліджень згущеного вареного молока, виготовленого на основі глюкозно-фруктозних сиропів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л965.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25522 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Рябоконь Н. В. 
Підвищення біологічної цінності згущених молочних консервів з цукром / Н. В. Рябоконь, Т. Г. Осьмак, О. А. Савченко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2012. - № 47. - С. 110-116. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Обгрунтовано доцільність збагачення згущених молочних консервів з плодово-ягідною сировиною та вітамінно-мінеральними комплексами. Розраховано рівень забезпеченості добового раціону харчування людей різних вікових категорій у вітамінах та мінеральних речовинах за умов споживання згущених молочних консервів з цукром і плодово-ягідними сиропами.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л965.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Осьмак Т. Г. 
Розроблення технології морозива з цукрозамінниками : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.04 / Т. Г. Осьмак; МОНМС України, Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2013. - 24 c. - укp.

Розроблено технологію морозива з цукрозамінниками: фруктозою та глюкозно-фруктозними сиропами з додаванням білкової домішки - сиру кисломолочного. Досліджено температуру замерзання сумішей для морозива з цукрозамінниками. За допомогою методу ортогонального композиційного планування другого порядку науково обгрунтовано оптимальні склад та параметри процесу фризерування суміші. За допомогою диференційно-сканувальної калориметрії встановлено, що введення до складу морозива з цукрозамінниками сиру кисломолочного дозволяє підвищити масову частку зв'язаної вологи. Визначено вуглеводний склад морозива з цукрозамінниками. Досліджено амінокислотний склад морозива з фруктозою і сиром кисломолочним.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л956-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА395893 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Осьмак Т. В. 
Формування полікультурності майбутніх вихователів дошкільних навчальних закладів засобами декоративно-прикладного мистецтва народів світу : автореф. дис. ... канд. пед. наук : 13.00.07 / Т. В. Осьмак; Нац. пед. ун-т ім. М.П. Драгоманова. - К., 2012. - 19 с. - укp.

Дисертаційне дослідження присвячено проблемі формування полікультурності майбутніх вихователів дошкільних навчальних закладів. Обгрунтовано технологію формування полікультурності майбутніх вихователів дошкільних навчальних закладів засобами декоративно-прикладного мистецтва народів світу, що містить операційні блоки (навчальний процес, факультативні заняття, позааудиторну виховну роботу). Визначено критерії (когнітивний, аксіологічний, операційний), показники та рівні формування полікультурності. Виявлено особливості декоративно-прикладного мистецтва світу як засобу і підгрунтя формування полікультурності майбутніх вихователів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ч489.518.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА394903 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Осьмак Т. 
Особливості реалізації компетентнісного підходу у процесі викладання іноземної мови / Т. Осьмак // Молодь і ринок. - 2009. - № 9. - С. 103-106. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Приділено увагу проблемі реалізації компетентнісного підходу до викладання іноземної мови у ВНЗ. Розглянуто співвідношення комунікативної компетенції і загальних компетенції з професійно-комунікативною компетентністю. Розроблено модель реалізації компетентнісного підходу у процесі викладання іноземної мови у ВНЗ.

Уделено внимание проблеме реализации компетентностного подхода к преподаванию иностранного языка в вузе. Рассмотрено соотношение коммуникативной компетенции и общей компетенции с профессионально-коммуникативной компетентностью. Разработана модель реализации компетентностного подхода в процессе изучения иностранного языка в вузе.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ш12-913

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24982 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Осьмак Т. 
Декоративно-прикладне мистецтво народів світу як чинник формування полікультурності майбутніх педагогів / Т. Осьмак // Молодь і ринок. - 2012. - № 1. - С. 138-140. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Розглянуто питання щодо виховання полікультурності майбутніх педагогів засобами декоративно-прикладного мистецтва народів світу. Продемонстровано, що декоративно прикладне мистецтво народів світу - це залучення до культури народів світу, усвідомлення багатовимірної та глибинної історичної пам’яті народів світу. Зроблено висновок, що полікультурне виховання покликане підтримувати різноманіття великих і малих націй за умов глобалізації сучасного світу.


Індекс рубрикатора НБУВ: Щ123(4/8) + Щ12 р(4УКР)31-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24982 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Осьмак Т. 
Удосконалення технології морозива з фруктозою / Т. Осьмак, Т. Туркова // Ukr. Food J.. - 2013. - 2, № 2. - С. 180-185. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л956-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж43715 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
9.

Осьмак Т. 
Творча особистість майбутнього педагога: визначення, сутність, структура / Т. Осьмак // Молодь і ринок. - 2015. - № 2. - С. 103-106. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.

Досліджено особливості сутності творчої особистості майбутнього педагога, що є одним із завдань навчально-виховного процесу вищого навчального педагогічного університету, а також визначено значення та шляхи розвитку творчої особистості майбутнього педагога на етапі сучасного розвитку суспільства, що виступає важливим чинником у навчально-виховному процесі вищого навчального педагогічного університету. Розглянуто структуру сприяння розвитку творчої особистості майбутнього педагога, що базується на основних завданнях в організації навчально-виховного процесу вищого навчального педагогічного університету.

Исследованы особенности сущности личности будущего педагога, что является одной из задач учебно-воспитательного процесса высшего учебного педагогического университета, а также определены значение и пути развития творческой личности будущего педагога на этапе современного развития общества, что выступает важным фактором в учебно-воспитательном процессе высшего учебного педагогического университета. Рассмотрена структура содействия развитию творческой личности будущего педагога, базирующаяся на основных задачах организации учебно-воспитательного процесса высшего учебного педагогического университета.

The features of the nature of the creative person of the future teacher, one of the objectives of the educational process of higher education Pedagogical University, and also the importance and the development of the creative person of the future teacher on the stage of development of modern society, which is an important factor in the educational process of higher education Pedagogical University. The structure of the promotion of creative personality.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ч489.518

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24982 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Осьмак Т. 
Формування поліхудожньої компетентності майбутніх учителів образотворчого мистецтва / Т. Осьмак // Молодь і ринок. - 2015. - № 7. - С. 88–91. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Проаналізовано вітчизняні та зарубіжні концепції формування поліхудожньої компетентності майбутніх учителів образотворчого мистецтва. З’ясовано, шо осягнення повноти сутнісного смислу, наявного в його художньому вираженні, є одним з чинників духовного становлення майбутнього вчителя. Зазначено, що компетентнісний підхід є необхідним у формуванні поліхудожньої компетентності майбутнього вчителя, яка полягає в здатності керуватися набутими естетичними знаннями і художніми вміннями, готовності використовувати одержаний естетичний досвід у самостійно-практичній, художньо-творчій діяльності згідно з універсальними загальнолюдськими естетичними цінностями.

Проанализированы отечественные и зарубежные концепции формирования полихудожественной компетентности будущих учителей изобразительного искусства. Выяснено, что постижение полноты сущностного смысла, имеющегося в его художественном выражении, является одним из факторов духовного становления будущего учителя. Отмечено, что компетентностный подход необходим в формировании полихудожественного компетентности будущего учителя, которая заключается в способности руководствоваться приобретенными эстетическими знаниями и художественными умениями, готовности использовать полученный эстетический опыт в самостоятельной практической, художественно-творческой деятельности в соответствии с универсальными общечеловеческими эстетическими ценностями.

The article analyzes the domestic and foreign Concept of polyartistic competence of future art teachers. It was found that comprehension of the essential fullness of meaning, existing in his artistic expression, is one of the factors the spiritual formation of the future teacher.


Індекс рубрикатора НБУВ: Щ10р

Шифр НБУВ: Ж24982 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Осьмак Т. 
Полікультурне виховання майбутніх педагогів / Т. Осьмак // Молодь і ринок. - 2014. - № 9. - С. 36-38. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Розглянуто питання щодо виховання полікультурності майбутніх педагогів засобами декоративного мистецтва народів світу. Визначено методи та способи мультикультурного впливу на становлення аксіологічних цінностей майбутніх фахівців. Проаналізовано суперечності між: потребою у впровадженні ідей полікультурності та полікультурної освіти до навчально-виховного процесу ВНЗ та їх недостатнім відображенням у національній та освітній політиці України; прагненням до осучаснення змісту виховної роботи зі студентами, її модернізації в розрізі ідей глобалізації, космополітизму та намаганням зберегти традиції й цінності української культури; потребою освітніх закладів у фахівцях, яким притаманні полікультурна грамотність та компетентність. Зауважено актуальність розробки теоретичного обгрунтування полікультурного виховання як складової процесу виховання, запровадженого в світовій педагогіці з 1960-х рр.

Рассмотрены вопросы воспитания поликультурности будущих педагогов средствами декоративного искусства народов мира. Определены методы и способы мультикультурного влияния на становление аксиологических ценностей будущих специалистов. Проанализированы противоречия между: потребностью во внедрении идей поликультурности и поликультурного образования в учебно-воспитательном процессе ВУЗ и их недостаточным отражением в национальной и образовательной политике Украины; стремлением к осовремениванию содержания воспитательной работы со студентами, ее модернизации в разрезе идей глобализации, космополитизма и попыткой сохранить традиции и ценности украинской культуры; потребностью образовательных учреждений в специалистах, обладающих поликультурной грамотностью и компетентностью. Обоснована актуальность теоретической составляющей поликультурного воспитания, введенного в мировой педагогике с 1960-х гг.

The article investigates the question of multicultural education of future teachers by means of Decorative Arts of nations of the world.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ч489.518

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24982 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Осьмак Т. Г. 
Дослідження пінних характеристик молочних коктейлів з композицією натуральних стабілізаторів / Т. Г. Осьмак, М. А. Федонюк // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2017. - 23, № 3. - С. 211-216. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.

Розроблено композицію натуральних стабілізаторів на основі аналізу пінних характеристик молочних коктейлів. Об'єкт дослідження - технологія молочних коктейлів. Дослідження проведено у декілька послідовних етапів, відповідно до яких на основі аналізу фізико-хімічних властивостей натуральних гідроколоїдів і пінних характеристик модельних систем обрано найбільш технологічно ефективні стабілізуючі композиції для розробки нових видів молочних коктейлів. Досліджено вплив розроблених стабілізаційних систем на індекс розчинності сухих десертних сумішей. Нові за складом сухі молочні суміші на основі натуральних компонентів рекомендовано до використання у закладах ресторанного господарства.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л953

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Шевченко І. І. 
Вивчення структуруючих властивостей трансглютамінази у білоквмісних системах / І. І. Шевченко, Г. Є. Поліщук, М. І. Філоненко, Т. Г. Осьмак // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2020. - 26, № 2. - С. 212-219. - Бібліогр.: 11 назв. - укp.

Наведено результати досліджень щодо використання трансглютамінази (ТГ) у технології реструктурованих шинкових виробів як функціонального препарату, що регулює структуру та функціонально-технологічні властивості білоквмісних систем. Мета роботи - вивчення можливості регулювання структури реструктурованих шинкових виробів шляхом використання ферменту ТГ і молочних білків-субстратів. Об'єкт дослідження - технологія реструктурованих шинкових виробів. Методи досліджень - стандартні. Структурно-механічні показники визначали на універсальній установці "Instron 1122". Досліджено субстратну специфічність мікробіальної форми кальційнезалежного ферменту, що продукується бактеріями Streptoverticiltium mobamense до білкового препарату "Dripfreecas", казеїнату натрію "Dairy Co" та білків сухої маслянки. Вивчено вплив ферменту ТГ на функціональні властивості м'ясних систем із різними комбінаціями молочних білків у їх складі. Встановлено, що ТГ за рахунок здатності об'єднувати між собою амінокислоти білків тваринного походження утворює білкову матрицю, подібну природній білковій тканині шинкових м'ясних виробів. Доведено, що формування білкової структури шляхом ферментації надає можливість отримувати термостійкі системи та сприяє отриманню м'ясних продуктів високої якості. Доведено, що солерозчинні білки, екстраговані з м'ясної сировини, у поєднанні зі структуроутворювальними компонентами (СУК) забезпечують монолітність і міцність реструктурованим продуктам у порівнянні з контролем. Підтверджено вплив СУК із ТГ і молочними білковими препаратами на функціонально-технологічні властивості м'ясних систем, що надає можливість прогнозувати характер взаємодії структуруючих компонентів і регулювати якісні показники продукту.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л926-1с

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Поліщук Г. Є. 
Порівняльний аналіз структуруючої здатності овочевих пюре у складі сумішей морозива / Г. Є. Поліщук, В. Я. Сапіга, Т. Г. Осьмак, І. І. Шевченко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2021. - 27, № 4. - С. 154-164. - Бібліогр.: 23 назв. - укp.

Проаналізовано роль в'язкісно-швидкісних характеристик сумішей у формуванні та стабілізації структури морозива. Доведено доцільність застосування овочів як функціонально-технологічних інгредієнтів у складі морозива. Мета дослідження - порівняльний аналіз структурувальної здатності (СЗ) овочевих пюре (ОП) різного ступеня оброблення у складі сумішей морозива. Досліджено СЗ ОП ферментованих гідролізованих термокислотним способом у складі сумішей молочно-овочевого морозива (МОМ), які не містять стабілізатор структури. Встановлено високу СЗ пектиновмісних пюре у складі сумішей у кількості 35 %, що надає змогу одержувати ефективну в'язкість у межах, рекомендованих у технології морозива. Серед досліджуваних ОП найефективнішими з технологічної точки зору є пюре з моркви, буряку, кабачків і броколі за високого вмісту в них розчинного пектину, який утворює структурувальні комплекси з молочними білками. Ефективна в'язкість практично незруйнованої структури молочноовочевих сумішей (МОС) із ОП, гідролізованими кислотним способом, дещо вища за суміші з пюре ферментованими, вміст розчинного пектину в яких вищий, що пояснюється розріджувальною дією пектинази на фрагменти оболонок рослинних клітин. Ефективна в'язкість відновленої структури МОС з ОП ферментованими виявляють високу тиксотропну здатність за рахунок не лише високого вмісту розчинного пектину, але й розм'якшених рослинних волокон. Такі суміші можна віднести до систем з вираженою коагуляційною структурою з виявленням тиксотропних властивостей. Гідролізовані різними способами ОП виявляють СЗ, підвищують тиксотропність сумішей МОМ і можуть знижувати потребу в стабілізаторах структури.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л956-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Інноваційні харчові інгредієнти у технологіях молочних та молоковмісних продуктів : підручник / Г. Є. Поліщук, О. В. Кочубей-Литвиненко, Т. Г. Осьмак, О. О. Басс; ред.: Г. Є. Поліщук; Національний університет харчових технологій. - Київ : НУХТ, 2020. - 195 c. - Бібліогр.: с. 192-193 - укp.

Висвітлено інформацію щодо загальних вимог із застосування харчових інгредієнтів у складі молочних і молоковмісних продуктів. Наведено огляд харчових добавок, які використовують у молочній промисловості, характеристики й особливості технологічних функцій дієтичних добавок у технологіях молочних продуктів, наукову методологію створення нових видів молочних і молоковмісних продуктів з інноваційними інгредієнтами, а також аналітичний огляд наукових розробок кафедри технології молока та молочних продуктів із застосуванням натуральних інгредієнтів у складі молочних продуктів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л95-3 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА865702 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
16.

Михалевич А. П. 
Визначення оптимальних параметрів процесу визрівання сумішей нежирного кисломолочного морозива з $E bold beta-глюканом вівса / А. П. Михалевич, Г. Є. Поліщук, Т. Г. Осьмак, У. Г. Кузьмик // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2022. - 28, № 5. - С. 63-73. - Бібліогр.: 71 назв. - укp.



Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 


 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського