Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
Пошуковий запит: (<.>A=Паляниця Л$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 25
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Березовська Н. І. 
Вплив азотного живлення на зброджування пивного сусла / Н. І. Березовська, Л. Я. Паляниця, Р. Б. Косів, О. С. Ворожбит // Вісн. Нац. ун-ту "Львів. політехніка". - 2006. - № 553. - С. 92-93. - Библиогр.: 4 назв. - укp.

Досліджено вплив азотного живлення на зброджування пивного сусла. Доведено, що додавання дріжджових лізатів скорочує тривалість головного бродіння, збільшує вихід головних продуктів бродіння. Сульфат амонію сприяє швидшому нагромадженню біомаси дріжджів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л876.03

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29409/А Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Будішевська О. Г. 
Пероксидовмісні кополімери хітозану / О. Г. Будішевська, Н. Ю. Соломко, С. А. Воронов, В. В. Кочубей, Л. Я. Паляниця // Вісн. Нац. ун-ту "Львів. політехніка". - 2005. - № 529. - С. 232-235. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.

Шляхом прищепленої кополімеризації одержано кополімер хітозану та 5-трет-бутилпер-окси-5-метил-1-гексен-3-іну з дитретинними пероксидними групами у бокових прищеплених блок-ланцюгах, який виявляє антимікробну дію і його можна використовувати як макроініціатор для хімічної модифікації полімерів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Г733.8

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29409/А Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Паляниця Л. Я. 
Ферментативна обробка зернової сировини у виробництві спирту / Л. Я. Паляниця, О. С. Ворожбит, С. Р. Мельник, Н. І. Березовська, Ю. Р. Мельник // Вісн. Нац. ун-ту "Львів. політехніка". - 2006. - № 553. - С. 106-108. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Досліджено водно-теплову обробку зернової сировини на основі жита за участю комплексів концентрованих ферментних препаратів. Вивчено їх вплив на основні показники одержуваного сусла.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л872-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29409/А Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Кудіна О. О. 
Модифікація пероксидованої поверхні діоксиду силіцію хітозаном / О. О. Кудіна, О. Г. Будішевська, С. А. Воронов, І. А. Миськова, Н. Ю. Соломко, Л. Я. Паляниця // Вісн. Нац. ун-ту "Львів. політехніка". - 2008. - № 609. - С. 341-345. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Модифіковано поверхню діоксиду силіцію послідовною адсорбцією поліпероксиду з первинно-третинними пероксидними групами стирол-ко-малеїновий ангідрид-ко-трет-бутилпероксиметилмалеїнату та хітозану, і одержано адсорбент, який виявляє біоактивність, пригнічуючи життєдіяльність дріжджів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Г583.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29409/А Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Паляниця Л. Я. 
Переробка пшениці до спирту з використанням композицій ферментних препаратів / Л. Я. Паляниця, О. С. Гродзіцька, Н. І. Березовська, Р. Б. Косів, О. В. Швабюк // Вісн. Нац. ун-ту "Львів. політехніка". - 2007. - № 590. - С. 169-172. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Досліджено дію концентрованих ферментних препаратів під час водно-теплової обробки пшениці. Доведено, що використання ферментних препаратів додаткової дії Cellusine D4-L та Fungasine L покращує ступінь використання крохмалю, підвищує вихід спирту з тонни умовного крохмалю.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л872-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29409/А Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Паляниця Л. Я. 
Протеолітичні ферментні препарати у виробництві спирту з крохмалевмісної сировини / Л. Я. Паляниця, О. С. Гродзіцька, Н. І. Березовська, Р. Б. Косів, О. В. Швабюк // Вісн. Нац. ун-ту "Львів. політехніка". - 2008. - № 609. - С. 141-144. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Досліджено вплив протеолітичних ферментних препаратів на динаміку бродіння пшеничного сусла та склад бражок. Доведено, що використання ферментних препаратів Нейтраза та Протеаза GC-106 сприяє інтенсифікації бродіння та збільшенню виходу спирту з тонни умовного крохмалю.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л872.04

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29409/А Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Косів Р. Б. 
Вплив чинників на анаеробну утилізацію відходів спиртового виробництва / Р. Б. Косів, З. Я. Хлібишин, Л. Я. Паляниця, Н. І. Березовська, О. С. Гродзіцька, О. В. Швабюк // Вісн. Нац. ун-ту "Львів. політехніка". - 2009. - № 644. - С. 75-77. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Досліджено вплив чинників: температури, рН, культури мікроорганізмів на анаеробний процес очищення мелясної післяспиртової барди.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л872.09

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29409/А Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Гродзіцька О. С. 
Роль целюлаз у біоконверсії жита до спирту / О. С. Гродзіцька, Л. Я. Паляниця, Н. І. Березовська, Р. Б. Косів, О. В. Швабюк // Вісн. Нац. ун-ту "Львів. політехніка". - 2008. - № 622. - С. 113-116. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Досліджено вплив целюлолітичних ферментних препаратів на показники житнього сусла та склад бражок. Доведено, що використання даних препаратів сприяє збільшенню виходу спирту з тонни умовного крохмалю.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л872-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29409/А Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Швабюк О. В. 
Вплив кавітації на дисперсність зернових помелів та динаміку бродіння сусла / О. В. Швабюк, Л. Я. Паляниця, Н. І. Березовська, Р. Б. Косів, О. С. Гродзіцька, З. Г. Піх // Вісн. Нац. ун-ту "Львів. політехніка". - 2010. - № 667. - С. 154-156. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Досліджено вплив кавітації на різні помели зерна (відповідно 40, 60, 80 і 100 % прохідності крізь сито з діаметром отворів 1 мм), а також на динаміку бродіння сусла.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л876-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29409/А Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Піх З. Г. 
Вплив ультразвукової кавітації на приготування та зброджування сусла зі спельти / З. Г. Піх, Л. Я. Паляниця, Н. І. Березовська, Р. Б. Косів, О. В. Швабюк // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2011. - № 37/38. - С. 214-216. - Бібліогр.: 2 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л872.04

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
11.

Швабюк О. В. 
Спельта як альтернативна сировина для одержання спиртової бражки / О. В. Швабюк, Л. Я. Паляниця, Н. І. Березовська, Р. Б. Косів, О. С. Гродзіцька, З. Г. Піх // Вісн. Нац. ун-ту "Львів. політехніка". - 2011. - № 700. - С. 94-96. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Для приготування сусел використано альтернативну крохмалевмісну сировину - спельту. Досліджено оптимальні умови для розварювання та зброджування цієї сировини. Одержано результати, схожі з традиційною сировиною - пшеницею.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л872-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29409/А Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Паньків Н. О. 
Кріопротектори дріжджових клітин / Н. О. Паньків, Л. Я. Паляниця, Р. Б. Косів, Н. І. Березовська, О. В. Швабюк // Вісн. Нац. ун-ту "Львів. політехніка". - 2012. - № 726. - С. 99-101. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Е521.551.1 Sac*716-636-601.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29409/А Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
13.

Паляниця Л. Я. 
Морфолого-цитологічні зміни клітин дріжджів за низьких температур / Л. Я. Паляниця, Р. Б. Косів, Н. І. Березовська, Н. О. Паньків // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2012. - № 5/6. - С. 67-70. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л871-14 + Е521.551.1 Sac*716-636

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
14.

Паньків Н. О. 
Вплив електрохімічно активованої води на ферментативну активність спиртових дріжджів / Н. О. Паньків, Л. Я. Паляниця, Р. Б. Косів, Н. І. Березовська // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2013. - № 3/6. - С. 29-33. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Досліджено вплив електрохімічно активованої води - католіту, аноліту, суміші католіт+аноліт (1:1) - на ферментативну активність спиртових дріжджів. Встановлено, що електрохімічно активована вода може підвищувати бродильну та генеративну активності спиртових дріжджів у порівнянні з контролем.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л872.040.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Паляниця Л. Я. 
Гідроферментативне оброблення спельти / Л. Я. Паляниця, Н. І. Березовська, Р. Б. Косів, О. В. Швабюк, Н. О. Паньків // Вісн. Нац. ун-ту "Львів. політехніка". - 2013. - № 761. - С. 104-107. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Вивчено вплив гідромодуля замісів і композицій ферментних препаратів на перебіг процесів гідроферментативного оброблення спельти та зброджування сусла. Результати показали, що оптимальним значенням гідромодуля замісу є 1:2,5 у випадку використання препаратів Амілекс 4Т і Діазим ССФ.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л87-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29409/А Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Паляниця Л. Я. 
Морфологічні властивості спиртових дріжджів в умовах низьких температур / Л. Я. Паляниця, Р. Б. Косів, Н. І. Березовська, Н. О. Паньків // Вісн. Нац. ун-ту "Львів. політехніка". - 2014. - № 787. - С. 220-223. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л872.040.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29409/А Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
17.

Паньків Н. О. 
Зброджування зернового сусла, одержаного на основі активованої води / Н. О. Паньків, Л. Я. Паляниця, Р. Б. Косів, Н. І. Березовська // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2014. - № 5/11. - С. 13-16. - Бібліогр.: 12 назв. - укp.

Досліджено можливість використання активованої електрохімічним способом води у технологічному процесі виробництва етанолу зі спельти та її вплив на показники сусла та бражки. Встановлено, що приготування замісу на основі активованої води надає можливість підвищити вміст сухих речовин у суслі, спирту у бражці і, відповідно, вихід спирту з тонни умовного крохмалю відносно контролю.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л87-11

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
18.

Косів Р. 
Ідентифікація дріжджоподібних грибів / Р. Косів, Л. Паляниця, Н. Березовська // Вісн. Львів. ун-ту. Сер. біол.. - 2007. - Вип. 42. - С. 79-83. - Бібліогр.: 2 назв. - укp.

Ізольовано та виділено чисті культури дріжджів із субстратів бродильних виробництв. Виявлено можливість ідентифікації дріжджоподібних грибів за допомогою методу АРІ з використанням наборів ID 32 С. Доведено переваги цього методу серед інших.


Індекс рубрикатора НБУВ: Е521.551.1 Sac с12

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж28852/б. Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
19.

Паляниця Л. Я. 
Розмноження хлібопекарських дріжджів після їх кріостатування / Л. Я. Паляниця, Р. Б. Косів, Н. І. Березовська, Н. О. Паньків, Т. В. Харандюк // Вісн. Нац. ун-ту "Львів. політехніка". - 2015. - № 812. - С. 216-220. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.

Досліджено вплив низьких температур на процеси розмноження клітин і синтезу біомаси хлібопекарських дріжджів штамів КД, ЛД, К7 і ЛК-22. Результати показали, що зі зменшенням температури кріостатування в дослідженому інтервалі температур знижуються швидкість розмноження клітин, швидкість росту культури, економічний коефіцієнт синтезу біомаси і зростає фізіологічна активність дріжджів. Дріжджі штаму ЛД володіють кращими технологічними властивостями. Найвищу кріостійкість мають дріжджі штаму ЛД, а найнижчу - К7. Оптимальна температура кріостатування -17 °C забезпечує збереження генеративної активності хлібопекарських дріжджів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л871.5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29409/А Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
20.

Паляниця Л. Я. 
Стимулятори ферментативної активності спиртових дріжджів / Л. Я. Паляниця, Н. О. Паньків, Р. Б. Косів, Н. І. Березовська, Т. В. Харандюк // Вісн. Нац. ун-ту "Львів. політехніка". - 2016. - № 841. - С. 204-209. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

Досліджено вплив католіту, аноліту та нутрієнту Quickferm Nutri 1200 на ферментативну активність спиртових дріжджів Deltaferm AL-18. Показано, що католіт, аноліт і нутрієнт підвищують біосинтетичну та ферментативну активність досліджуваних дріжджів. Генерування дріжджів із додаванням електрохімічно активованої води підвищує питому швидкість розмноження на 25 - 49 %, що надає можливість скоротити тривалість культивування на 6 год. Встановлено, що використання нутрієнта Quickferm Nutri 1200 збільшує питому швидкість розмноження на 16 - 25 %, а біомасу дріжджів - на 31 - 34 %.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л872.040.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29409/А Пошук видання у каталогах НБУВ 
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського