Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Наукова електронна бібліотека (1)Автореферати дисертацій (1)Книжкові видання та компакт-диски (3)
Пошуковий запит: (<.>A=Пенкіна Н$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 13
Представлено документи з 1 до 13

      
Категорія:    
1.

Пенкіна Н. М. 
Формування якості пасти зі столового буряку в процесі її виробництва та зберігання : автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.15 / Н. М. Пенкіна; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2009. - 19 c. - укp.

Досліджено питання формування якості нової пасти зі столового буряку у процесі її виробництва та зберігання. Визначено сортові особливості хімічного складу столового буряку. Досліджено нагромадження нітратів, солей важких металів і радіонуклідів у різних ботанічних сортах коренеплоду столового буряку, районованого на сході України. Науково обгрунтовано вміст і локалізацію контамінантів у різних анатомічних частинах буряку. Досліджено зміну кольору столового буряку залежно від різних способів його стабілізації. Наведено результати математичних розрахунків комплексного показника якості коренеплодів столового буряку. За допомогою методів математичного моделювання розроблено рецептуру нової пасти зі столового буряку із заданими властивостями. Експериментально досліджено органолептичні, фізико-хімічні, структурно-механічні показники якості нового продукту, зокрема, антиоксидантну активність та радіопротекторні властивості, запропоновано режими його стерилізації. На підставі результатів мікробіологічних досліджень підтверджено відповідність розробленої пасти зі столового буряку вимогам промислової стерильності, визначено терміни й умови її зберігання. Вивчено вплив умов зберігання на якість нової пасти. Розроблено та затверджено нормативну документацію на пасту зі столового буряку, зроблено промислову апробацію запропонованого технологічного процесу. Розраховано собівартість, економічну ефективність, комплексний та інтервальний показники якості пасти зі столового буряку, встановлено критерії визначення її конкурентоспроможності на споживчому ринку.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л912.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА367478 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Головко М. П. 
Антиоксидантні властивості деяких видів рослинної сировини / М. П. Головко, Н. М. Пенкіна, В. В. Колесник // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2011. - № 4/6. - С. 9-11. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Досліджено антиоксидантну активність рослинної сировини, районованої у Східній та Південній Україні. Визначено вміст речовин полині гіркої та деревію, що впливають на антиоксидантну активність.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л66-3 + Р282.11

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Гринченко О. О. 
Експертиза якості товарів особистого призначення, що реалізуються у роздрібній торговельній мережі м. Харкова / О. О. Гринченко, Н. М. Пенкіна, В. В. Колесник // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2012. - № 6/6. - С. 70-72. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Надано результати досліджень експертизи якості туалетного мила, що реалізується у роздрібній торговельній мережі м. Харків. Розглянуто органолептичні та фізико-хімічні показники якості дослідних зразків.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л785.13

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Пенкіна Н. М. 
Дослідження кількості мікроелемента з захисними властивостями у лікарській рослинній сировині / Н. М. Пенкіна, В. В. Колесник // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2013. - № 1/6. - С. 34-36. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Наведено результати досліджень кількості незамінного мікроелемента - селену у рослинній сировині. Селен - незамінний мікроелемент з чітко вираженими захисними властивостями, який контролює окисно-відновні процеси на клітинному рівні. Розглянуто вміст мікроелемента у різних родинах рослин. Встановлено кількісний рівень селену у дослідних зразках рослинної сировини, та визначено межі коливання мікроелемента.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р282.11

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Дубініна А. А. 
Характеристика пігментного комплексу столового буряку та закономірності змін його кольору / А. А. Дубініна, Н. М. Пенкіна, Н. І. Черевична, В. С. Ольховська // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2013. - № 4/10. - С. 43-47. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Досліджено якісний і кількісний склад фенольних сполук у сортах столового буряка, які поширені в Україні, та визначено закономірності їх змін під впливом температурної обробки, рН середовища та інших факторів. Запропоновано спосіб, який дозволяє на 91 - 95 % зберегти пігментний комплекс буряка, а кольоропараметричні характеристики обробленого зразку співпадають з характеристиками контролю.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л84-310.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Головко М. П. 
Порівняльна характеристика хімічного складу та антиоксидантної активності різних видів молочної сироватки та перспективи її використання у напоях / М. П. Головко, Н. М. Пенкіна, В. В. Колесник // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2013. - Вип. 13, т. 7. - С. 134-139. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Досліджено та проведено порівняльну характеристику хімічного складу різних видів сироватки, визначено мінеральний і вітамінний комплекс у дослідних зразках, проаналізовано антиоксидантну активність. Зазначено щодо актуальності перспектив використання сироватки у виробництві напоїв.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л959.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Дубініна А. А. 
Порівняльна характеристика звичайних та біофортифікованих сортів столового буряку та їх використання : монографія / А. А. Дубініна, Г. А. Селютіна, Н. М. Пенкіна, О. С. Круглова; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків : ХДУХТ, 2013. - 167 c. - Бібліогр.: с. 149-167 - укp.

Викладено інформацію про біохімічні особливості коренеплодів столового буряку для виробництва пастоподібної продукції з метою вдосконалення її якості. Надано товарознавчу оцінку споживчих властивостей коренеплодів столового буряку різних ботанічних сортів, комплексну товарознавчу оцінку якості пасти зі столового буряку в процесі виробництива та зберігання. Наведено розрахунок економічної ефективності виробництва такої пасти.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л912.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА786237 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Головко М. 
Модельні дослідження антиоксидантних властивостей спиртових настоянок / М. Головко, Н. Пенкіна, В. Колесник // Товари і ринки. - 2014. - № 2. - С. 132-140. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Досліджено експериментальні зразки міцних алкогольних напоїв із додаванням рослинної сировини, яка містить антиоксиданти, на наявність у ній інгібіторів ланцюгового вільнорадикального окиснення. Наведено результати, які підтверджують присутність інгібіторів змішаного типу в досліджуваних напоях. Вміст антиоксидантів у представлених зразках перераховано на чистий токоферол.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л873.23

Шифр НБУВ: Ж25522 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Пенкіна Н. М. 
Визначення антиоксидантної активності екстрактів із використанням хмелю, хвої сосни та ялівцю / Н. М. Пенкіна, Л. В. Татар, О. В. Нєміріч // Харч. пром-сть. - 2017. - № 19. - С. 15-18. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.

Доведено доцільність використання різних видів екстрагентів для максимального вилучення антиоксидантів із рослинної сировини. Розглянуто органолептичні показники екстрактів із застосуванням різних екстрагентів. Викладено результати визначення антиоксидантної здатності в екстрактах із шишок хмелю сухого, хвої сосни звичайної, хвої ялівцю звичайного за допомогою кулонометричного методу.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л987 + Л88-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Ярижко О. В. 
Розрахунок напружено-деформованого стану просторової стрижневої металоконструкції / О. В. Ярижко, К. М. Полянський, Н. П. Пенкіна // Вестн. ХНАДУ. - 2016. - Вып. 73. - С. 215-219. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Наведено приклад створення й аналізу просторової стрижневої конструкції секції основної бачки будівельного підйомника за допомогою САПР Autodesk Inventor. Обгрунтовано вибір виду поперечного перерізу стрижнів секції та наведено результати аналізу їх напружено-деформованого стану.


Індекс рубрикатора НБУВ: Н54-028

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69103 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Головко М. П. 
Використання методу апріорного ранжування чинників під час створення рецептур алкогольних напоїв / М. П. Головко, Н. М. Пенкіна, В. В. Колесник, В. В. Полупан // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2017. - 23, № 2. - С. 200-207. - Бібліогр.: 18 назв. - укp.

Обгрунтовано необхідність попереднього використання розрахункових методів під час створення якісних алкогольних напоїв. Доведено можливість використання методу апріорного ранжування чинників для створення оптимальних рецептур настоянок на основі результатів анкетування фахівців-експертів. Досліджено результати ранжування. Наведено результати математичних розрахунків з визначення узгодженості думок експертів за допомогою коефіцієнта конкордації. Побудовано середню апріорну діаграму рангів і визначено пріоритетні добавки для настоянок.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л873.23-642

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Пенкіна Н. М. 
Визначення антиоксидантної активності екстрактів із використанням хмелю, хвої сосни та ялівцю / Н. М. Пенкіна, Л. В. Татар, О. В. Нєміріч // Харч. пром-сть. - 2017. - № 19. - С. 15-18. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.

Доведено доцільність використання різних видів екстрагентів для максимального вилучення антиоксидантів із рослинної сировини. Розглянуто органолептичні показники екстрактів із застосуванням різних екстрагентів. Викладено результати визначення антиоксидантної здатності в екстрактах із шишок хмелю сухого, хвої сосни звичайної, хвої ялівцю звичайного за допомогою кулонометричного методу.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л663.11

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Головко М. П. 
Дослідження прогнозованої стійкості та якості розроблених настоянок у процесі зберігання / М. П. Головко, В. В. Колесник, В. В. Полупан, Н. М. Пенкіна // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2021. - 27, № 1. - С. 168-181. - Бібліогр.: 26 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л873.23

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 


 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського