Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (1)Книжкові видання та компакт-диски (4)
Пошуковий запит: (<.>A=Подобій О$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 7
Представлено документи з 1 до 7

      
Категорія:    
1.

Мірошников О. М. 
Дослідження впливу трет-бутанолу на стан води у розчинах цукрози / О. М. Мірошников, В. А. Михайлик, О. В. Подобій // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2006. - № 18. - С. 25-27. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

За допомогою методу диференціальної сканувальної калориметрії досліджено теплоту фазових переходів у структурі цукрового розчину у разі додавання трет-бутанолу.


Ключ. слова: цукроза, гідратація, структура, концентрація
Індекс рубрикатора НБУВ: Л84-1с

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Подобій О. В. 
Удосконалення технології вилучення цукрози із міжкристального розчину утфелю останньої кристалізації : автореф. дис... канд. техн. наук / О. В. Подобій; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2008. - 20 c. - укp.

На підставі результатів проведених досліджень науково обгрунтовано шляхи вдосконалення технології вилучення цукрози з міжкристального розчину утфелю останньої кристалізації за умов додавання хімічних реагентів та розроблено спосіб зниження вмісту цукру в мелясі. Установлено, що в результаті гідратації цукрози за присутності трет-бутанолу відбувається перерозподіл співвідношення вільної та зв'язаної вологи за рахунок дольових часток кожного з компонентів. Основний внесок у формування структури, яка утворюється внаслідок взаємодії цукрози з водою за присутності домішок хімічних реагентів, мають водневі зв'язки. З'ясовано, що для зменшення розчинності цукрози необхідно створення умов, які мають полегшувати міжмолекулярну взаємодію її молекул. Це досягється шляхом введення домішок сполук, які здійснюють інтенсивну ближню гідратації, або веденням речовин, ініціюючих ефект дальної гідратації. Запропоновано класифікацію нецукрів за мелясотвірною здатністю з урахуванням їх впливу на структуру водних цукрових розчинів.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л840.631

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА355920 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Подобій О. В. 
Визначення оптимальних параметрів проведення процесу кристалізації цукрози при додаванні хімічного реагенту / О. В. Подобій, В. О. Мірошник, О. М. Мірошников // Харч. пром-сть. - 2010. - № 9. - С. 166-168. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Проведено оптимізацію процесу кристалізації цукрози за допомогою методу Харрінгтона і визначено оптимальні параметри проходження процесу кристалізації цукрози у разі додавання хімічного реагенту.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л840.631

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Журавков О. В. 
Небезпечні концентрації неорганічних елементів та їх сполук у харчових продуктах після електроконтактної обробки / О. В. Журавков, О. В. Подобій, Д. П. Коломієць // Харч. пром-сть. - 2010. - № 9. - С. 163-166. - Бібліогр.: 13 назв. - укp.

Встановлено, що застосування електроконтактної обробки призводить до переходу матеріалу електроду в продукт, що оброблюється. У цьому разі вміст небезпечних неорганічних елементів може перевищити ГДК. Сформульовано рекомендації щодо розробки харчових технологій.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л815.33-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Попова А. В. 
Дослідження реологічних властивостей кефіру / А. В. Попова, О. В. Подобій, О. М. Мірошников, Н. О. Стеценко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2013. - № 48. - С. 132-138. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Встановлено, що всі досліджувані кефіри відносяться до структурованих систем з чітко вираженою надмолекулярною коагуляційною структурою, для яких є характерними міцність і пластичність.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л955.13-106

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Волнянська О. В. 
Визначення тіабендазолу в субстанції харчової добавки E233 і харчових продуктах електрохімічними методами / О. В. Волнянська, В. І. Ткач, О. В. Подобій, Ю. В. Толстенко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2015. - 21, № 2. - С. 235-247. - Бібліогр.: 12 назв. - укp.

Вивчено взаємодію органічного катіона (ОК) тіабендазолу з гетерополіаніоном структури Кегіна PMo12O403 - за методом УФ-спектроскопії й амперометричного титрування. За допомогою фізико-хімічного методу досліджено (УФ-спектроскопія) характер зв'язку ОК-ГПА у сполуках (TBZH2)3(PMo12O40)2 і визначено співвідношення амперометричним титруванням - спектрофотометричним методом. Встановлені стехіометричні співвідношення реагуючих речовин за допомогою методу амперометричного титрування й спектрофотометричного методу свідчать про утворення іонних асоціатів. Синтезовані малорозчинні іонні асоціати (TBZН2)3(РМо12О40)2 використано як електродноактивні речовини під час синтезу пластифікованих мембран іон-селективного електроду, оборотного до органічного катіона тіабендазолу. Розроблено методики прямого потенціометричного визначення вмісту тіабендазолу в субстанції харчової домішки (Е233) і харчових продуктах, які характеризуються достатньою чутливістю, селективністю, простотою й експресністю.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-1 с + Р123.10

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Болотін О. В. 
Електроаналітичні реакції при виділенні і визначенні суми основ алкалоїдів чистотілу великого (Chelidonium majus L.) / О. В. Болотін, В. І. Ткач, В. В. Івчук, О. В. Подобій // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2015. - 21, № 1. - С. 232-247. - Бібліогр.: 12 назв. - укp.

Наведено комплекс експериментальних досліджень основних хімічних і електрохімічних процесів, які відбуваються при виділенні та визначенні суми основ алкалоїдів на катоді методом електролізу. Розвинуто теорію впливу добавок індиферентних електролітів, при електрохімічному розкладанні яких виділяється декілька додаткових OH-іонів, на швидкість катодного виділення алкалоїдів чистотілу великого (Chelidonium majus L.).


Індекс рубрикатора НБУВ: Г461.1-95 + Г294-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського