Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (3)
Пошуковий запит: (<.>A=Родіонова К$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 5
Представлено документи з 1 до 5

      
Категорія:    
1.

Родіонова К. О. 
Контроль мікробіологічної безпеки (Campylobacter Spp.) тушок птиці в процесі їх переробки / К. О. Родіонова // Вісн. Полтав. держ. аграр. акад.. - 2017. - № 3. - С. 136-139. - Бібліогр.: 11 назв. - укp.

Наведено результати ізоляції бактерій роду Campylobacter під час первинної обробки птиці на птахопереробному підприємстві. Встановлено, що виділені культури мікроорганізмів за культурально-морфологічними та біохімічними властивостями мали типові біологічні ознаки, характерні для Campylobacter jejuni. Рівень ізоляції C. jejuni зі змивів тушок становив 4,49 %, у той час як під час дослідження непошкоджених сліпих кишок - 7,46 % від усіх досліджених проб. На основі бактеріологічних досліджень розроблено спосіб поліпшення санітарно-гігієнічного стану води в ваннах для охолодження тушок, що гарантовано запобігає перехресній контамінації м'ясної сировини патогенними та умовно-патогенними мікроорганізмами.


Індекс рубрикатора НБУВ: П817.21 + Л931

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Кравченко О. М. 
Економічне обгрунтування впровадження у виробництво м'ясопереробними підприємствами системи ветеринарно-санітарних заходів / О. М. Кравченко, К. О. Родіонова // Вісн. Харків. нац. техн. ун-ту сіл. госп-ва ім. П. Василенка. - 2019. - Вип. 200. - С. 183-194. - Бібліогр.: 12 назв. - укp.

Мета роботи - проведення економічного обгрунтування доцільності впровадження системи ветеринарно-санітарних заходів м'ясопереробними підприємствами харчової промисловості. Теоретико-методичною основою дослідження є діалектичний метод пізнання економічних процесів, наукові праці вітчизняних і зарубіжних учених щодо дослідження проблем якості продуктів харчування, зокрема, м'ясопродуктів. Для досягнення поставленої мети використано системний підхід та розрахунково-конструктивний метод економічного аналізу. Результатом дослідження є розгорнутий порівняльний аналіз економічної ефективності впровадження нових засобів дезінфекції. Набула подальшого розвитку методика визначення техніко-економічних показників ефективності впровадження інноваційних заходів. Реалізація запропонованої системи надає змогу збільшити прибутковість м'ясопереробних підприємств шляхом поліпшення якості та посилення безпечності продуктів харчування, розширення переліку каналів реалізації і підвищення кінцевої ціни продукції, що реалізується.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.751.20

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж61599 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Родіонова К. О. 
Санітарно-гігієнічна оцінка та дезінфекція об'єктів ветеринарного нагляду на м'ясопереробних підприємствах : автореф. дис. ... канд. вет. наук : 16.00.06 / К. О. Родіонова; Харків. держ. зоовет. акад. - Харків, 2018. - 21 c. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: П817.21 + П817.32

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА433372 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
4.

Особливості вирощування та переробки перепелів : наук.-метод. посіб. / А. П. Палій, Л. І. Наливайко, А. П. Палій, К. О. Родіонова, К. В. Іщенко, Р. А. Дубін; Харківський національний технічний університет сільського господарства імені Петра Василенка. - Харків : Бровін О. В., 2021. - 186 c. - Бібліогр.: с. 178-186 - укp.

Розглянуто сучасну класифікацію перепелів, а також зовнішню та внутрішню будову птиці. Наведено інформацію щодо особливостей годівлі та утримання перепелів у фермерських та присадибних господарствах, критерії відбору перепелиних яєць для інкубації та обробки їх перед інкубацією в домашніх умовах. Розкрито питання етіології незаразних хвороб та епізоотології, діагностики інфекційних і паразитарних хвороб перепелів, дається різнобічна оцінка заходів профілактики та боротьби із хворобами на основі власних наукових досліджень та останніх інструктивно-методичних матеріалів, виданих як в Україні, так і за її межами. Представлено інформацію щодо гігієнічних та ветеринарно-санітарних вимог до забою перепелів та їх подальшої переробки.


Індекс рубрикатора НБУВ: П686.3-4 я73-1 + Л931 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА849397 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Папуги в нашій оселі : наук.-метод. посіб. / Л. І. Наливайко, А. П. Палій, Л. І. Пархоменко, К. О. Родіонова, О. В. Івлева; Луганський національний аграрний університет. - Харків : Бровін О. В., 2020. - 160 c. - Бібліогр.: с. 160 - укp.

Викладено сучасну класифікацію папуг і особливості їх утримання в домашніх умовах. Розкрито питання епізоотології, діагностики, диференційної діагностики інфекційних хвороб папуг. Наведено різнобічну оцінку заходів профілактики та боротьби із хворобами на основі наукових досліджень автора та сучасних інструктивно-методичних матеріалів, виданих в Україні і за кордоном. Подано інформацію про сучасні медикаментозні препарати та дезінфектанти, а також новітні вакцинні препарати, які на сьогодні є на вітчизняному ринку та використовуються з лікувальною та профілактичною метою.


Індекс рубрикатора НБУВ: П687

Шифр НБУВ: ВА858652 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського