Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (1)Книжкові видання та компакт-диски (14)
Пошуковий запит: (<.>A=Сафонова О$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 10
Представлено документи з 1 до 10

      
Категорія:    
1.

Богомолов О. В. 
Технологія переробки продукції тваринництва : Навч. посіб. для студ. вищ. навч. закл. / О. В. Богомолов, Ф. В. Перцевий, О. М. Сафонова, Л. М. Тіщенко, О. О. Гринченко, Л. М. Крайнюк, Н. В. Федак, І. М. Фоміна, Н. В. Верешко, Ю. І. Токолов; ред.: О. В. Богомолов, Ф. В. Перцевий. - Х. : Вид-во Навч.-метод. центру заоч. навчання с.-г. вузів України, 2001. - 239 c. - (Підруч. та учб. посіб.). - Бібліогр.: 25 назв. - укp.

Висвітлено технологічні аспекти виробництва м'ясопродуктів. Наведено інформацію про особливості, склад, властивості м'ясної сировини. Розглянуто питання, пов'язані зі зберіганням м'яса та м'ясопродуктів. Досліджено технологію переробки м'ясної сировини. Описано технологію виробництва молочних продуктів. Вміщено інформацію про хімічний склад, фізико-хімічні та технологічні властивості молока.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л92я73-1 + Л932я73-1 + Л95я73-1

Шифр НБУВ: ВА611745 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Сафонова О. М. 
Управління якістю продуктів переробки сільськогосподарської сировини : Учб. посіб. для студ. вищ. учб. закл. / О. М. Сафонова, О. В. Богомолов. - Х. : Вид-во Навч.-метод. центру заоч. навчання с.-г. вузів України, 2001. - 265 c. - (Сер. "Підруч. та учб. посіб."). - Бібліогр.: 8 назв. - укp.

Розглянуто питання технології переробки сільськогосподарської сировини та регулювання якості на різних технологічних етапах. Описано властивості сільськогосподарської сировини. Висвітлено їх взаємодію та вплив на режими виробничих операцій. Досліджено шляхи регулювання якості в процесі здійснення технологічних стадій переробки сільськогосподарської сировини.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-906я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА611716 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Сафонова О. М. 
Теоретичні передумови та практичні аспекти використання добавок - регуляторів кислотності зі спиртами для поліпшення борошна / О. М. Сафонова // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2006. - № 18. - С. 13-16. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Обгрунтовано можливість використання добавок регуляторів кислотності (оцтової та лимонної кислот, їх натрієвих солей тощо) сумісно з поліатомними спиртами (зокрема гліцерином) для регулювання структурно-механічних властивостей хлібного та кондитерських видів тіста з різної борошняної сировини.


Ключ. слова: добавки-регулятори кислотності, поліатомні спирти, хлібне і кондитерські види тіста, борошняна сировина
Індекс рубрикатора НБУВ: Л83-32 + Л865-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Сафонова О. М. 
Наукове обгрунтування та розроблення технологій борошняних кондитерських і хлібопекарських продуктів з використанням нетрадиційної борошняної сировини : Автореф. дис... д-ра техн. наук: 05.18.01 / О. М. Сафонова; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2007. - 39 c. - укp.

Розроблено технології виготовлення борошняних кондитерських і хлібопекарських продуктів з різної борошняної сировини на базі якісно зміненого процесу тістоутворення. Науково обгрунтовано й експериментально доведено, що використання ячмінного, соргового, трітікалєвого борошна, а також пшеничного борошна зі зниженими хлібопекарськими властивостями у поєднанні з багатоатомним спиртом з органічними кислотами (або їх натрієвими солями) дозволяє керувати процесом тістоутворення та якістю борошняних кондитерських і хлібопекарських продуктів. Вперше виявлено закономірності комплексного впливу домішок-регуляторів кислотності та багатоатомних спиртів на основні біополімери борошна, механізми регулювання структурно-механічних характеристик тіста з різної борошняної сировини, якісних показників борошняних кондитерських і хлібопекарських виробів. Вперше встановлено закономірності формування якості борошняних кондитерських і хлібопекарських продуктів з нетрадиційної борошняної сировини під час її виробництва та зберігання.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л838-3 + Л865-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА349039 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Сафонова О. В. 
Плацентарна недостатність при цукровому діабеті та шляхи її корекції : Автореф. дис... канд. мед. наук : 14.03.02 / О. В. Сафонова; Львів. держ. мед. ун-т ім. Д.Галицького. - Л., 1998. - 16 c. - укp. - рус.

Дисертація присвячена вивченню ультраструктурних та ультрагістохімічних особливостей плацентарного бар'єру, дослідженню порушень вуглеводного обміну та гуморального імунітету при цукровому діабеті в залежності від ступеня важкості, стадії компенсації, методу розродження та стану плода. Показано, що при порушеннях вуглеводного обміну, зумовлених пригніченням окислювальних процесів та гіпоксією, спостерігається підвищення напруженості гуморального імунітету, яке сприяє розвитку діабетичної ангіопатії. Структурно-функціональні зміни плаценти, які виникають при цукровому діабеті, безпосередньо пов'язані зі станом його компенсації. Встановлено, що стан компенсації вуглеводного обміну, який досягається за допомогою інтенсифікованої інсулінотерапії, нормалізує показники гуморального імунітету та сповільнює розвиток діабетичних змін плаценти.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Р716.216.415.160.23-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА302592 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Капліна Л. Є. 
Лікувальне харчування ВІЛ-інфікованих дітей з ознаками затримки фізичного розвитку / Л. Є. Капліна, М. Л. Аряєв, Н. В. Котова, О. О. Старець, О. В. Сафонова, Т. А. Калєєва // Соврем. педиатрия. - 2010. - № 2. - С. 37-38. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Проведено оцінку антропометричних та лабораторних показників у ВІЛ-інфікованих дітей віком від 1,5 до 3-х років на тлі високоактивної антиретровірусної терапії після трьох місяців посиленого харчування із застосуванням у загальному раціоні суміші "Clinutren Junior". Суміш "Clinutren Junior" є повноцінним збалансованим, ізокалорійним джерелом високоякісного білка та незамінних амінокислот і поліненасичених жирних кислот, введення якої до раціону ВІЛ-інфікованих дітей сприяє позитивній динаміці їх фізичного розвитку.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р733.514.0

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24603 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Сафонова О. М. 
Міжнародне технічне регулювання : навч. посіб. / О. М. Сафонова, Г. А. Селютіна, М. В. Нечипорук, В. М. Селютін; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків : ХДУХТ, 2013. - 371 c. - Бібліогр.: с. 363-371 - укp.

Розкрито роль та значення системи технічного регулювання за умов глобалізації економічних процесів. Наведено складові системи технічного регулювання та їх особливості в країнах ЄС та СНД, у США, Канаді та Японії. Розглянуто програми міжнародної технічної допомоги. Висвітлено роль міжнародних організацій у системі міжнародного технічного регулювання, міжнародних угод та законодавчо-нормативних актів. Показано вирішальне значення якості продукції на конкурентному ринку товарів та наведено фактори, які впливають на конкурентоспроможність товарів.


Індекс рубрикатора НБУВ: У580.6 я73 + Х916.9:Х811.75 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА796865 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Томашевський Я. І. 
Йододефіцитний гіпотироз у жителів Прикарпаття: результати першого етапу диспансерного обстеження із застосуванням піруватдегідрогеназного та alpha-кетонуричного тестів / Я. І. Томашевський, Р. Д. Макар, О. В. Сафонова, Н. Я. Томашевська, О. З. Паранька // Львів. клініч. вісн. - 2014. - № 1/2. - С. 18-22. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р415.120.23-52 + Р733.415.120.23-52

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж100996 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
9.

Зелинский Ю. Б. 
О кратности многозначных отображений областей на многообразиях / Ю. Б. Зелинский, О. В. Сафонова // Укр. мат. вісн. - 2015. - 12, № 4. - С. 431-436. - Библиогр.: 11 назв. - рус.

Получена оценка размерности точек максимальной кратности при многозначном полунепрерывном сверху отображении областей на многообразиях.


Індекс рубрикатора НБУВ: В182.215

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24749 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Урбанович А. М. 
Особливості параметрів варіабельності ритму серця залежно від наявності артеріальної гіпертензії у хворих на цукровий діабет 2-го типу / А. М. Урбанович, О. В. Сафонова, М. О. Урбанович, І. О. Костіцька // Експерим. та клініч. фізіологія і біохімія. - 2018. - № 3. - С. 24-28. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р415.160.23 + Р410.030

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж16160 Пошук видання у каталогах НБУВ 


 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського