Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (2)Книжкові видання та компакт-диски (6)
Пошуковий запит: (<.>A=Серік М$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 8
Представлено документи з 1 до 8

      
Категорія:    
1.

Серік М. Л. 
Технологія композиції мінерально-білково-жирової та м'ясних січених виробів з її використанням : автореф. дис... канд. техн. наук / М. Л. Серік; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2008. - 19 c. - укp.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л924.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА356490 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Черевко О. І. 
Використання продуктів переробки харчової кістки у технології продуктів спеціального призначення : монографія / О. І. Черевко, М. П. Головко, В. В. Полевич, Л. О. Чуйко, М. Л. Серік, Т. М. Головко; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2010. - 200 c. - Бібліогр.: 297 назв - укp.

Висвітлено наукові підходи до комплексної переробки кісткової сировини. Розкрито перспективи створення продуктів харчування, збагачених сполуками кальцію харчової кістки (ХК). Запропоновано нові технології одержання продуктів харчування спеціального призначення з використанням продуктів переробки ХК. Проаналізовано вплив одержаних продуктів переробки ХК на м'ясні системи. Визначено технологічні параметри процесів одержання даних продуктів. Увагу приділено впливу кісткового харчового напівфабрикату на біологічні об'єкти за умов радіаційного опромінювання.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л929.7 + Л99-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА736127 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Головко М. П. 
Наукове обгрунтування розробки білково-мінерального комплексу для використання в технології м'ясних посічених виробів / М. П. Головко, М. Л. Серік, В. В. Полупан // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2011. - Вип. 11, т. 6. - С. 256-262. - Бібліогр.: 11 назв. - укp.

Наведено результати досліджень, спрямованих на розробку білково-мінерального комплексу для використання в технології м'ясних посічених виробів, з метою формування заданого мінерального складу та надання оздоровчих властивостей.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л924.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Бабков В. С. 
Методи візуалізації даних складної структури на основі деревоподібних карт / В. С. Бабков, М. О. Серік - (Наук. пр. Донец. нац. техн. ун-ту. Сер. Інф-ка, кібернетика та обчисл. техніка). - 2011. - Вип. 14. - С. 162-169. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Розглянуто методи візуалізації даних складної структури (зокрема геоінформаційних) на основі деревоподібних карт. Наведено аналіз існуючих методів, характеристик їх ефективності та запропоновано модифікацію методів, спрямовану на покращання середнього коефіцієнта співвіднесення сторін блоків карти. Описано результати експериментальної перевірки запропонованого методу.


Індекс рубрикатора НБУВ: З970.6-015 + Д1,0 в641.8

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69802 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Головко М. П. 
Вплив напівфабрикату білково-мінерального на структурно-механічні характеристики м'ясних виробів / М. П. Головко, М. Л. Серік, Т. М. Головко, В. В. Полупан, І. В. Шурдук // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2013. - № 6/11. - С. 30-34. - Бібліогр.: 12 назв. - укp.

Розглянуто проблему дефіциту засвоюваних сполук кальцію у харчуванні. Доведено доцільність використання напівфабрикату білково-мінерального (НБМ) у технології м'ясних виробів з метою їх збагачення засвоюваним кальцієм. Наведено та науково обгрунтовано результати досліджень впливу НБМ на структурно-механічні властивості модельних м'ясних систем, характер зміни яких говорить про покращання якісних характеристик готового продукту.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л924

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Черевко О. І. 
Наукові основи технології мінералізованих продуктів харчування : монографія : у 3 ч. Ч. 2. Технологія борошняних кулінарних виробів, збагачених на біоорганічні сполуки кальцію / О. І. Черевко, В. М. Михайлов, М. П. Головко, М. Л. Серік, І. С. Роговий; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків, 2013. - 137 c. - Бібліогр.: с. 122-137 - укp.

Викладено наукові підходи до розширення спектра використання напівфабрикату кісткового харчового (НКХ) шляхом розробки технології виробів із пісочного тіста з додаванням НКХ. Розглянуто сучасні тенденції збагачення борошняних кондитерських виробів на мінеральні речовини. Наведено комплекс даних щодо наукового обгрунтування технлогічних параметрів виробництва напівфабрикату пісочного випеченого з використанням НКХ, впливу НКХ на його функціонально-технологічні властивості. Оцінено якість запропонованих технологій.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л865-3 + Л994-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: В355317/2 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Черевко О. І. 
Наукові основи технології мінералізованих продуктів харчування : монографія : у 3 ч. Ч. 3. Технологія збагачувальних білково-мінеральних добавок та продуктів харчування оздоровчого призначення з їх використанням / О. І. Черевко, В. М. Михайлов, М. П. Головко, Т. М. Головко, М. Л. Серік; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків, 2013. - 164 c. - Бібліогр.: с. 146-164 - укp.

Викладено комплексні наукові підходи до створення альтернативних джерел засвоюваних сполук кальцію, йоду: напівфабрикату білково-мінерального та домішки збагачувальної білково-мінеральної. Обгрунтовано технологічні параметри їх одержання. Запропоновано нові технології виробництва продуктів харчування оздоровчого призначення з використанням збагачувальних білково-мінеральних домішок. Наведено комплекс даних щодо впливу домішок на властивості харчових систем.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л99-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: В355317/3 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
8.

Холобцева І. П. 
Вплив добавки білково-мінеральної на властивості клейковини борошна пшеничного / І. П. Холобцева, М. Л. Серік, О. В. Самохвалова // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2021. - 27, № 2. - С. 129-139. - Бібліогр.: 18 назв. - укp.

Запропоновано вдосконалення технології здобного печива шляхом використання добавки білково-мінеральної (ДБМ) із метою збагачення виробу засвоюваними сполуками кальцію. Аналіз літературних джерел довів, що використання інноваційних інгредієнтів може суттєво вплинути на якісні характеристики кінцевого продукту через вплив на поведінку клейковинного комплексу. Досліджено вплив ДБМ на властивості клейковини пшеничного борошна. Об'єктом досліджень були властивості білків клейковини та їхні зміни в системі пшеничне борошно - добавка з вмістом добавки до 7 %. Вихід сирої клейковини в борошні оцінено стандартним методом. Пружні властивості клейковини досліджено на пристрої ВДК-5. Якісні характеристики виміряно за загальновідомими методиками. Використано 2 види добавки з вмістом хондроїтинсульфатів до 20 % (ДБММ) і без них (ДБМ). Дослідження довели збільшення виходу сирої клейковини на 1,9 % у разі використання ДБММ і зменшення її виходу на 1,4 % у разі використання ДБМ, а також зменшення гідратаційної здатності клейковини у разі додавання обох видів добавки до 25 %. З'ясовано, що за використання ДБМ відбувається збільшення розтяжності до 4,1 см, зменшення пружності на 4,0 одиниці ВДК і збільшення розпливання кульки клейковини на 3,0 мм. У разі використання ДБММ відбувається зменшення розтяжності до 1,5 см, збільшення пружності на 3,0 одиниці ВДК і зменшення розпливання кульки клейковини на 1,2 мм використання ДБМ зумовлює послаблення клейковинних білків, а використання ДБММ спричиняє більшення пружності та зменшення розпливання кульки, які є небажаними в технології здобного печива. Встановлені закономірності зумовлюють подальшу необхідність коригування рецептурного складу здобного печива з метою забезпечення відповідної міцності та розсипчастої структури кінцевого виробу.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л822-101

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського