Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Наукова електронна бібліотека (1)Книжкові видання та компакт-диски (86)Журнали та продовжувані видання (2)
Пошуковий запит: (<.>A=Сирохман І$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 30
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Пономарьов П. Х. 
Безпека харчових продуктів та продовольчої сировини : Навч. посіб. / П. Х. Пономарьов, І. В. Сирохман. - К. : Лібра, 1999. - 271 c. - Бібліогр.: 22 назв. - укp.

Наведено інформацію про джерела забруднення навколишнього середовища, харчових продуктів і продовольчої сировини нітратами, радіонуклідами, пестицидами, важкими металами, антибіотиками, гормонами, консервантами. Висвітлено питання утворення і попадання їх в продукти харчування, продовольчу сировину і організм людини. Надано рекомендації щодо зниження забрудненості сировини, харчових продуктів у виробництві, зберіганні, переробці, підготовці їх до споживання. Розглянуто питання збалансованого, повноцінного й адекватного харчування, норми споживання поживних речовин.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р123.1 я73 + Л80-9 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА592894 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Рудавська Г. Б. 
Товарознавство молочних та яєчних товарів : Підруч. / Г. Б. Рудавська, І. В. Сирохман, Є. В. Тищенко; Київ. держ. торг.-екон. ун-т. - К., 2000. - 250 c. - Бібліогр.: 39 назв. - укp.

Висвітлено хімічний склад і фізико-хімічні властивості молока, біохімічні та фізико-хімічні процеси у виробництві кисломолочних продуктів, способи виготовлення сирів, вершкового масла, сухих і згущених молочних продуктів, морозива. Комплексно розглянуто вплив різних факторів на споживні якості молочних та яєчних товарів, процеси, що відбуваються під час транспортування та зберігання даних продуктів. Науково обгрунтовано їх дефекти та з'ясовано шляхи запобігання зниженню якості молочних та яєчних продуктів у процесі товаропросування.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л932-9 я73-1 + Л95-9 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА602910 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Сирохман І. В. 
Товарознавство продовольчих товарів : Підруч. для студ. екон. спец. торг. вищ. навч. закл. / І. В. Сирохман, І. М. Задорожний, П. Х. Пономарьов. - К. : Лібра, 2000. - 368 c. - Бібліогр.: 11 назв. - укp.

Подано матеріали про заходи Кабінету Міністрів, Держстандарту, Міністерства зовнішніх економічних зв'язків і торгівлі, інших установ і організацій щодо створення національної стандартизації, сертифікації, кодування, класифікації експортно-імпортних продовольчих товарів, правил торгівлі ними з метою дотримання рівня міжнародних вимог і входження України в міжнародну торгівлю. Значну увагу приділено питанням безпеки товарів, факторам їх забруднення нітратами, пестицидами, важкими металами, радіонуклідами, токсинами мікроорганізмів. Викладено основні правила приймання, зберігання продовольчих товарів та економічну ефективність їх зберігання.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-9 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВС34287 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Завгородня В. М. 
Тара і упакування продовольчих товарів : Навч. посіб. для студ. кооперат. вузів / В. М. Завгородня, І. В. Сирохман, Л. І. Демкевич. - Л. : Вид-во ЛКА, 2001. - 253 c. - Бібліогр.: 36 назв. - укp.

Висвітлено сучасні тенденції технології захисту та розвитку пакування харчових продуктів від підробки, особливості окремих груп пакувальних матеріалів і тари на їх основі. Особливу увагу приділено упаковці з полімерних і комбінованих матеріалів, специфіці упакування відповідних груп продовольчих товарів. Описано процес утилізації використаної тари та пакувальних матеріалів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л818-3я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА616465 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Сирохман І. В. 
Товарознавство продовольчих товарів : Підруч. для студ. екон. спец. торг. вищ. навч. закл. / І. В. Сирохман, І. М. Задорожний, П. Х. Пономарьов. - К. : Лібра, 2002. - 367 c. - Бібліогр.: 11 назв. - укp.

Висвітлено заходи Кабінету Міністрів, Держстандарту, Міністерства зовнішніх економічних зв'язків і торгівлі, інших установ і організацій щодо створення національної стандартизації, сертифікації, кодування, класифікації експортно-імпортних продовольчих товарів, правил торгівлі ними з метою дотримання рівня міжнародних вимог і входження України в міжнародну торгівлю. Розглянуто питання безпеки товарів, фактори їх забруднення нітратами, пестицидами, важкими металами, радіонуклідами, токсинами мікроорганізмів.

Освещены мероприятия Кабинета Министров, Госстандарта, Министерства внешних экономических связей и торговли, других учреждений и организаций по созданию национальной стандартизации, сертификации, кодировки, классификации экспортно-импортных продовольственных товаров, правил торговли ими с целью соблюдения уровня международных требований и вхождения Украины в международную торговлю. Рассмотрены вопросы безопасности товаров, факторы из загрязнения нитратами, пестицидами, тяжелыми металлами, радионуклидами, токсинами микроорганизмов.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-9я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВС36970 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Завгородня В. М. 
Товарознавство пакувальних матеріалів : Навч. посіб. / В. М. Завгородня, І. В. Сирохман; Укоопспілка, Львів. комерц. акад. - Л., 2004. - 199 c. - Бібліогр.: 88 назв. - укp.

Наведено товарознавчу характеристику основних (паперових і картонних, металевих і скляних, полімерних) і допоміжних (етикеток, закупорювальних засобів, стрічок та клейкових) пакувальних матеріалів. Висвітлено сучасні тенденції пакування відповідних груп продовольчих товарів: зерноборошняних, кондитерських, молочних, м'ясних, рибних, продуктів холодильної обробки та кислотовмісних.

Приведена товароведческая характеристика основных (бумажных и картонных, металлических и стеклянных, полимерных) и вспомогательных (этикеток, закупорочных средств, лент и клеечных) упаковочных материалов. Освещены современные тенденции паковки соответствующих групп продовольственных товаров: зерномучных, кондитерских, молочных, мясных, рыбных, продуктов холодильной обработки и кислотосодержащих.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л818-3я73 + Ж679-3я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА650659 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Сирохман І. В. 
Товарознавство смакових товарів : Підруч. / І. В. Сирохман, Т. М. Раситюк; Укоопспілка, Львів. комерц. акад. - Л., 2003. - 426 c. - Бібліогр.: 20 назв. - укp.

Наведено класифікацію, проаналізовано формування сучасного ринку окремих груп смакових товарів вітчизняного та іноземного виробництв з урахуванням новітніх наукових і технічних досліджень галузей їх виробництва. Висвітлено фактори формування споживчих властивостей алкогольних, слабоалкогольних та безалкогольних напоїв, чаю, кави, прянощів, тютюнових виробів, описано особливості їх зберігання, контролю якості з дотриманням порядку дегустаційних оцінок.

Приведена классификация, проанализировано формирование современного рынка отдельных групп вкусовых товаров отечественного и иностранного производств с учётом новейших научных и технических исследований отраслей их производства. Освещены факторы формирования потребительских свойств алкогольных, слабоалкогольных и безалкогольных напитков, чая, кофе, пряностей, табачных изделий, описаны особенности их хранения, контроля качества с соблюдением порядка дегустационных оценок.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л87-9я73-1 + Л88-9я73-1 + Л98-9я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА652145 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Сирохман І. В. 
Товарознавство продовольчих товарів : Підруч. для студ. ВНЗ / І. В. Сирохман, І. М. Задорожний, П. Х. Пономарьов. - 4-е вид., переробл. і доповн. - К. : Лібра, 2007. - 599 c. - Бібліогр.: с. 599. - укp.

Викладено заходи Кабінету Міністрів, Держстандарту, Міністерства зовнішніх економічних зв'язків і торгівлі, інших установ і організацій щодо створення національної стандартизації, сертифікації, кодування, класифікації експортно-імпортних продовольчих товарів, правил торгівлі для дотримання рівня міжнародних вимог і входження України у міжнародну торгівлю. Особливу увагу приділено питанням безпечності товарів, чинникам їх забруднення нітратами, пестицидами, важкими металами, радіонуклідами, токсинами мікроорганізмів. Викладено правила приймання продовольчих товарів, встановлено ефективність їх зберігання.

Изложены мероприятия Кабинета Министров, Госстандарта, Министерства внешних экономических связей и торговли, других учреждений и организаций по созданию национальной стандартизации, сертификации, кодирования, классификации экспортно-импортных продовольственных товаров, правил торговли ими для соблюдения уровня международных требований и вхождения Украины в международную торговлю. Особое внимание уделено вопросам безопасности товаров, факторам их загрязнения нитратами, пестицидами, тяжелыми металлами, радионуклидами, токсинами микроорганизмов. Изложены правила приема продовольственных товаров, установлена эффективность их хранения.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-9 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВС43916 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Сирохман І. В. 
Товарознавство продовольчих товарів : підручник / І. В. Сирохман, І. М. Задорожний, П. Х. Пономарьов. - 5-те вид., переробл. і доповн. - К. : Лібра, 2008. - 600 c. - Бібліогр.: с. 599. - укp.

Розглянуто основні речовини харчових продуктів і їх властивості. Висвітлено питання якості, стандартизації, сертифікації, штрихового кодування продовольчих товарів. Описано чинники впливу на хімічний склад і властивості фруктів і овочів. Розкрито особливості пакування, маркування, транспортування, зберігання та продажу через роздрібну мережу хлібобулочних, макаронних, кондитерських, лікеро-горілчаних, м'ясних виробів, молока, яєць, риби. Наведено інформацію про прянощі, приправи, модифіковані жири, кисломолочні продукти, м'ясні консерви, кавові напої, тютюнові вироби.

Рассмотрены основные вещества пищевых продуктов и их свойства. Освещены вопросы качества, стандартизации, сертификации, штрихового кодирования продовольственных товаров. Описаны факторы влияния на химический состав и свойства фруктов и овощей. Раскрыты особенности упаковки, маркировки, транспортировки, хранения и продажи через розничную сеть хлебобулочных, макаронных, кондитерских, ликеро-водочных, мясных изделий, молока, яиц, рыбы. Приведена информация о пряностях, приправах, модифицированных жирах, кисломолочных продуктах, мясных консервах, кофейных напитках, табачных изделиях.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-9я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВС46196 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Сирохман І. В. 
Використання природних антиоксидантів для збереження споживних властивостей та якості жировмісних сухих сніданків / І. В. Сирохман, О. І. Гирка // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2008. - № 25, ч. 1. - С. 60-62. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Розглянуто можливість подовження термінів зберігання жировмісних сухих сніданків за рахунок використання природних антиоксидантів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л823.047-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Сирохман І. В. 
Дослідження можливостей поліпшення споживних властивостей тістечок / І. В. Сирохман, В. Т. Лебединець // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2008. - № 25, ч. 1. - С. 75-76. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Розроблено оптимальний рецептурний склад і проведено виробниче апробування тістечок із використанням функціональних домішок рослинного походження (олія арахісова, брусниця, цукати буряка та моркви) та літературно проаналізовано джерела щодо їх хімічного складу. За результатами дегустаційних випробувань усі нові види тістечка оцінено на "відмінно".


Індекс рубрикатора НБУВ: Л834-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Сирохман І. В. 
Наукові спрямування у поліпшенні споживних властивостей та якості борошняних кондитерських виробів / І. В. Сирохман, Т. М. Лозова // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2008. - № 25, ч. 1. - С. 40-43. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Проведено роботу щодо розроблення нових борошняних кондитерських виробів на базі використання натуральної сировини з функціональними властивостями: дикорослі плоди та ягоди, порошки і вичавки ягід, харчові волокна, антиоксиданти рослинного походження, флавоноїди тощо.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л865-106

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Лозова Т. М. 
Наукові основи формування споживчих властивостей і зберігання якості борошняних кондитерських виробів : монографія / Т. М. Лозова, І. В. Сирохман; Львів. комерц. акад. - Л., 2009. - 456 c. - Бібліогр.: 457 назв. - укp.

Розкрито теоретичні засади зберігання якості та формування споживчих властивостей (СВ) борошняних кондитерських виробів (БКВ). Вивчено процеси окислювальних перетворень жировмісних БКВ. Наведено результати експериментальних досліджень з виявлення антиокислювальної дії нових домішок рослинного походження. Проаналізовано вплив сировини, пакувальних матеріалів на збереження якості виробів. Розглянуто питання використання стабілізаторів і нетрадиційної сировини для покращання СВ і забезпечення стійкості БКВ під час зберігання.

Раскрыты теоретические основы сохранения качества и формирования потребительских свойств (ПВ) мучных кондитерских изделий (МКИ). Изучены процессы окислительных преобразований жиросодержащих МКИ. Приведены результаты экспериментальных исследований по проявлению антиокислительного действия новых примесей растительного происхождения. Проанализировано влияние сырья, упаковочных материалов на сохранение качества изделий. Рассмотрены вопросы использования стабилизаторов и нетрадиционного сырья для улучшения ПВ и обеспечения устойчивости МКИ при сохранении.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л865

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА721251 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Сирохман І. В. 
Проблеми асортименту, якості і безпечності продуктів на вафельній основі : монографія / І. В. Сирохман, В. Т. Лебединець; Укоопспілка, Львів. комерц. акад. - Л., 2010. - 315 c. - укp.

Проаналізовано вплив основної та допоміжної сировини на якість і споживні властивості кондитерських виробів на вафельній основі. Розглянуто напрями формування виробничого та торговельного асортименту вафель, цукерок на вафельній основі, вафельних тортів та інших продуктів з використанням вафельних листів. Розкрито вплив рецептурних компонентів на стабілізацію якості виробів. Вивчено захисні властивості пакувальних матеріалів під час зберігання вафель.

Проанализировано влияние основного и вспомогательного сырья на качество и питательные свойства кондитерских изделий на вафельной основе. Рассмотрены направления формирования производственного и торгового ассортимента вафель, конфет на вафельной основе, вафельных тортов и других продуктов с использованием вафельных листов. Раскрыто влияние рецептурных компонентов на стабилизацию качества изделий. Изучены защитные свойства упаковочных материалов при хранении вафель.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л863 + Л865.5

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА732053 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Сирохман І. В. 
Сучасні напрями поліпшення споживних властивостей жировмісних кондитерських виробів : монографія / І. В. Сирохман, І. В. Донцова; Укоопспілка, Львів. комерц. акад. - Л., 2010. - 319 c. - укp.

Розглянуто вплив сировини на якість і споживні властивості кондитерських виробів. Проаналізовано асортимент крекерів і галет вітчизняних і зарубіжних виробників з урахуванням перспективних напрямів його удосконалення. Встановлено взаємозв'язок між особливостями рецептурного складу та гігроскопічністю крекерів і галет. Розкрито вплив умов і термінів зберігання, пакувальних матеріалів на зміну їх якості. Увагу приділено проблемам прогнозування змін якості крекерів і галет під час їх зберігання.

Рассмотрено влияние сырья на качество и питательные свойства кондитерских изделий. Проанализирован ассортимент крекеров и галет отечественных и зарубежных производителей с учетом перспективных направлений его усовершенствования. Установлена взаимосвязь между особенностями рецептурного состава и гигроскопичностью крекеров и галет. Раскрыто влияние условий и сроков хранения, упаковочных материалов на изменение их качества. Уделено внимание проблемам прогнозирования изменения качества крекеров и галет во время их хранения.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л865.1 + Л865.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА732056 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Сирохман І. В. 
Проблеми якості і безпечності харчових продуктів / І. В. Сирохман, Т. М. Лозова // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2011. - № 37/38. - С. 7-11. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Розглянуто проблеми якості та безпечності харчових продуктів. Зазначено, що основними завданнями сьогодення для промисловості і торгівлі є забезпечення населення якісними товарами функціонального спрямування і подовженим терміном зберігання завдяки використанню природних домішок.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-106

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Сирохман І. В. 
Тістечка, збагачені йодом / І. В. Сирохман, Н. С. Палько // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2010. - № 33. - С. 48-50. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Розглянуто проблему йодної недостатності населення. Одним із найбільш перспективних напрямів ліквідації йодної недостатності є використання зірочника як йодвмісної сировини у виробництві борошняних кондитерських виробів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л865.1/9

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
18.

Сирохман І. В. 
Товарознавство продовольчих товарів : підручник / І. В. Сирохман. - К. : Знання, 2012. - 470 c. - Бібліогр.: с. 471 - укp.

Досліджено основні речовини харчових продуктів, що характеризують споживчі властивості. Наведено напрями покращання споживчих властивостей та розширення асортименту хліба та хлібобулочних виробів. Розкрито формування споживчих властивостей та асортименту виноградних вин. Визначено технологічні процеси й їх вплив на якість пива. Розглянуто формування споживчих властивостей та асортименту чаю, розкрито його хімічний склад і харчову цінність. Висвітлено жирові продукти, молоко та молочні продукти, м'ясо, яйця пташині та продукти їх переробки, риба та рибні товари.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-9 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВС53873 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
19.

Формування і оцінювання асортименту, властивостей та якості продовольчих товарів : матеріали II Міжнар. наук.-практ. конф., 23 груд. 2014 р., Львів / ред.: П. О. Куцик, І. В. Сирохман, О. Я. Родак; Укоопспілка, Львів. комерц. акад. - Львів : Растр-7, 2014. - 273 c. - укp.

Викладено основні тенденції покращення якості та безпечності харчових концентратів. Розглянуто попередній документальний контроль як засіб забезпечення безпечності продукції під час здійснення зовнішньоекономічних операцій. Висвітлено особливості здійснення фітосанітарного контролю й експертизи зерна під час експортно-імпортних операцій. Проведено оцінювання ергономічних показників сільськогосподарських машин як складової управління якістю. Запропоновано сучасні напрями покращення споживчих властивостей захисних пакувальних матеріалів. Розглянуто сучасні підходи щодо покращення якості та споживчих властивостей плавлених сирних продуктів. Досліджено сучасні напрями подовження зберігання хлібобулочних виробів. Викладено практичні аспекти застосування комплексу мерчендайзингу в спеціалізованих магазинах. Запропоновано шляхи вдосконалення процесів товаропостачання в торгівлю за допомогою застосування логістичних підходів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80 я431(0)

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА787796 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
20.

Сирохман І. В. 
Товарознавство рибних і морепродуктів : [підручник] / І. В. Сирохман, О. Я. Родак, М. К. Турчиняк. - Львів : Растр-7, 2014. - 487 c. - Бібліогр.: с. 486-487 - укp.

Викладено основні теоретичні матеріали та нормативні документи, пов'язані з класифікацією промислових риб і морепродуктів. Розкрито товарні властивості та споживні властивості окремих груп рибних товарів. Проаналізовано вплив різних чинників на формування якості та безпечності. Подано товарознавчу характеристику основних видів рибних і нерибних продуктів. Викладено особливості вимог до якості, пакування, маркування та зберігання.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л94-9 я73-1 + П728 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА787754 Пошук видання у каталогах НБУВ 
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського