1. |
Сластін В. В. Специфічна дія різних харчових жирних кислот на стан серцево-судинної системи / В. В. Сластін, Є. С. Самусєва, Л. В. Москальчук, О. М. Усатюк // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2015. - 21, № 4. - С. 7-16. - Бібліогр.: 21 назв. - укp.Здійснено огляд впливу ненасичених жирних кислот (ЖК) на серцево-судинну систему з особливим акцентом на зміни профілю ліпопротеїнів. Зазначено, що дієтичні якості ліпідів можуть вплинути на метаболізм ліпопротеїнів, змінюючи їх концентрації в крові, що більшою чи меншою мірою сприяє адгезії на стінках артерій. Харчові ЖК визначають сприйнятливість ліпопротеїнів до окиснення, що також впливає на активацію молекул адгезії та інших чинників запалення. Індекс рубрикатора НБУВ: Р410-1
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ
|