Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (3)
Пошуковий запит: (<.>A=Усатюк О$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 10
Представлено документи з 1 до 10

      
Категорія:    
1.

Усатюк О. В. 
Определение ранга матрицы системы линейных однородных диофантовых уравнений при построении усеченного множества её решений / О. В. Усатюк // Пробл. программирования. - 2002. - 1-2 [спец. вып.]. - С. 563-568. - Библиогр.: 10 назв. - рус.

Представлений спосіб визначення рангу матриці системи лінійних однорідних рівнянь розглянуто як додаткову властивість алгоритму побудови зрізаної множини розв'язків над множиною натуральних чисел. Згадуваний алгоритм реалізовано в програмі "Розв'язання системи лінійних діофантових рівнянь" на мові C++Builder.


Індекс рубрикатора НБУВ: В142.2в641.8

Шифр НБУВ: Ж16833 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Усатюк О. В. 
Реализация алгоритма преобразования неординарной сети Петри в ординарную / О. В. Усатюк, С. Л. Крывый // Пробл. программирования. - 2004. - 2-3 [спец. вып.]. - С. 81-88. - Библиогр.: 5 назв. - укp.

Описано програмну реалізацію алгоритму перетворення неординарної мережі Петрі в ординарну. В основу програми покладено алгоритм, запропонований Хаком. Алгоритм реалізовано в програмному забезпеченні "Перетворювач мереж Петрі", створеному на мові програмування C++Builder.


Індекс рубрикатора НБУВ: З810.21

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж16833 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Усатюк О. В. 
Реализация инкрементной версии алгоритма построения минимального множества решений системы линейных уравнений на множестве натуральных чисел / О. В. Усатюк // Управляющие системы и машины. - 2002. - № 2. - С. 26-34. - Библиогр.: 11 назв. - рус.


Індекс рубрикатора НБУВ: З973-018.121

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14024 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
4.

Усатюк О. С. 
Еволюція архетипних образів вогню в повістях М. Гоголя (за концепцією Г. Башляра) / О. С. Усатюк // Магістеріум. - 2007. - Вип. 29. - С. 87-91. - Бібліогр.: 28 назв. - укp.

Запропоновано новий підхід до аналізу творчості Миколи Гоголя, який грунтується на залученні новітньої архетипної концепції Гастона Башляра. Досліджено романтизм українських і петербурзьких повістей Гоголя, використовуючи "Психоаналіз вогню" Башляра. Прослідкувавши еволюцію архетипних образів вогню у Гоголя, зроблено висновок, що особистісні переживання письменника у переломний період життя якнайкраще відображає його творчість, а романтична поетика, основу якої і становлять архетипні образи, продовжує залишатися основним стрижнем гоголівської творчості навіть із рухом письменника в бік реалістичної поетики.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ш5(4РОС)5-4

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж70430 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Чепель Н. В. 
Дослідження способу концентрування оптично активних ізомерів з виділенням вузьких фракцій ефірних олій / Н. В. Чепель, Н. Е. Фролова, В. О. Усенко, К. А. Науменко, І. М. Силка, О. М. Усатюк // Наука та інновації. - 2012. - № 3. - С. 57-63. - Бібліогр.: 14 назв. - укp.

The choice of concentration method for optically active isomers of essential oils with the allocation of their narrow fractions by vacuum rectification, which requires calculation of the theoretical parameters of vacuum rectification of essential oils and hardware improvement of automated installation of the vacuum fractionation of essential oils, is substantiated.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л682

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25189 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Усатюк О. 
З історії формування джерельної бази словників української ділової мови початку XX ст. / О. Усатюк // Наук. зап. НаУКМА. Сер. Філол. науки. - 2010. - Т. 111. - С. 56-60. - Бібліогр.: 15 назв. - укp.

Досліджуючи словники української ділової та правничої мови періоду 1917 - 1933 рр., виокремлено кілька найголовніших джерел формування їх словникового реєстру. Простежено, як змінювалися ці джерела не лише протягом початку XX ст., а й, головне, після 1933 р., коли набула сили русифікаторська політика радянського уряду.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ш141.14-4 г

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69184/Філол.н. Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Чепель Н. В. 
Дослідження способу препаративного виділення ароматичних компонентів з ефірної олії кропу / Н. В. Чепель, К. А. Науменко, Н. Е. Фролова, О. М. Усатюк, В. О. Усенко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2012. - № 47. - С. 117-122. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.

Для одержання ароматичних компонентів ефірних олій та їх фракцій розроблено спосіб розділення і виділення з використанням препаративної газової хроматографії. Запропоновано заповнення препаративної колонки твердим носієм неоднорідного зернення та нанесення НФ з градієнтом її концентрації до маси твердого носія. Таке рішення дозволило збільшити кількість числа теоретичних тарілок препаративної колонки та підвищити ефективність процесу розділення ефірної олії та виділення її ароматичних компонентів. Проведено розділення та виділення вузьких фракцій ефірної олії кропу з одержанням її компонентів у концентрованому або чистому вигляді.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л682.6

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Доценко В. Ф. 
Інноваційні методи кулінарного оброблення продукції ресторанного господарства. Ч. I / В. Ф. Доценко, О. В. Арпуль, О. М. Усатюк // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2013. - № 51. - С. 115-121. - Бібліогр.: 11 назв. - укp.

Досліджено теоретичні аспекти креативного кулінарного оброблення продукції ресторанного господарства. Розглянуто існуючі тенденції розвитку технологій страв, визначено доцільність використання інноваційних методів у вітчизняних закладах ресторанного господарства.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л99

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Фролова Н. Е. 
Нові можливості перероблення ефірних олій для ароматизації харчових продуктів / Н. Е. Фролова, О. М. Усатюк // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2014. - № 2/12. - С. 24-29. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Запропоновано нові можливості перероблення ефірних олій з одержанням "вузьких" фракцій та індивідуальних ароматичних речовин (ІАР), що передбачає послідовне здійснення таких операцій: вакуумна ректифікація, препаративне виділення та газохроматографічний контроль чистоти одержаних продуктів. Виділені "вузькі" фракції й ІАР є натуральними ароматизаторами і їх запропоновано для ароматизації харчових продуктів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л982

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Сластін В. В. 
Специфічна дія різних харчових жирних кислот на стан серцево-судинної системи / В. В. Сластін, Є. С. Самусєва, Л. В. Москальчук, О. М. Усатюк // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2015. - 21, № 4. - С. 7-16. - Бібліогр.: 21 назв. - укp.

Здійснено огляд впливу ненасичених жирних кислот (ЖК) на серцево-судинну систему з особливим акцентом на зміни профілю ліпопротеїнів. Зазначено, що дієтичні якості ліпідів можуть вплинути на метаболізм ліпопротеїнів, змінюючи їх концентрації в крові, що більшою чи меншою мірою сприяє адгезії на стінках артерій. Харчові ЖК визначають сприйнятливість ліпопротеїнів до окиснення, що також впливає на активацію молекул адгезії та інших чинників запалення.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р410-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського