Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (1)Книжкові видання та компакт-диски (10)
Пошуковий запит: (<.>A=Шутюк В$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 27
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Технологія сушіння плодів та овочів : Конспект лекцій для студ. / ред.: О. С. Бессараб, В. В. Шутюк; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2002. - 83 c. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Наведено загальні відомості про картоплю, овочі та фрукти як сировину для сушіння, технологічні вимоги до сировини для сушіння. Описано фізичні властивості вологого повітря. Визначено фактори, що впливають на процес сушіння. Викладено технологію сушіння картоплі, яблук, слив, груш, абрикосів, вишні та черешні, ягід, виробництва порошків із сушінням пюре, теплофізичні основи сублімаційного сушіння під розрідженням.

Приведены общие сведения о картофеле, овощах и фруктах как сырья для сушки, технологические требования к сырью для сушки. Описаны физические свойства влажного воздуха. Определены факторы, влияющие на процесс сушки. Изложены технологические основы сушки картошки, яблок, слив, груш, абрикосов, вишни и черешни, ягод, производства порошков с сушкой пюре, теплофизические основы сублимационной сушки под разжижением.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л910.2я73-2

Шифр НБУВ: ВА634988 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Драганов Б. Х. 
Проектування систем теплопостачання сільського господарства : Навч. посіб. / Б. Х. Драганов, О. С. Бессараб, А. В. Міщенко, В. В. Шутюк. - К. : Техніка, 2003. - 161 c. - Бібліогр.: 23 назв. - укp.

Викладено основи проектування систем теплопостачання сільського господарства з використанням традиційних джерел енергії, пасивних систем сонячного опалення приміщень та активних систем сонячного і геотермального теплопостачання, вітроенергетичних і біогазових установок, систем з комбінованим використанням поновлюваних джерел енергії та систем газопостачання сільського господарства.

Изложены основы проектирования систем теплоснабжения сельского хозяйства с использованием традиционных источников энергии, пассивных систем солнечного отопления помещений и активных систем солнечного и геотермального теплоснабжения, ветроэнергетических и биогазовых установок, систем с комбинированным использованием обновляемых источников энергии и систем газоснабжения сельского хозяйства.


Індекс рубрикатора НБУВ: П077я73

Шифр НБУВ: ВА645598 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Бессараб А. С. 
Метод построения гидродинамически целесообразных профилей каналов энергетических установок / А. С. Бессараб, В. В. Шутюк, Т. А. Ващук // Пром. теплотехника. - 2003. - 25, № 6. - С. 42-45. - Библиогр.: 2 назв. - рус.

Викладено метод побудови геометричної форми проточної частини каналів, яка забезпечує повільний перехід між проміжними перерізами каналу. Це зменшує нерівномірність поля швидкості в каналі та знижує аеродинамічні втрати.


Індекс рубрикатора НБУВ: З363.3-04

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14162 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Василенко С. М. 
Теплообмін в окремих струменях рідини в апаратах зі щілинними розподільними пристроями / С. М. Василенко, В. І. Бондар, В. В. Шутюк // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2004. - № 15. - С. 100-102. - укp.

Проаналізовано результати експериментального дослідження теплоперенесення в струменях води, що витікають з щілинних розподільних пристроїв за умов поперечного потоку пари. Із застосуванням методів теорії подібності та статистичного аналізу виведено емпіричні залежності для розрахунку інтенсивності теплообміну в струменевих течіях цього типу.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л81-5-01

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Василенко С. М. 
Математичне моделювання турбулентного теплоперенесення в циліндричних струменях рідини / С. М. Василенко, В. І. Бондар, В. В. Шутюк // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 174-175. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Розроблено математичну модель теплоперенесення в циліндричних струменях рідини. В основу моделі покладено гіпотезу пригнічення турбулентності біля поверхні поділу рідина - пара поверхневим натягом.


Індекс рубрикатора НБУВ: В253.320.573.044.3в641.8

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Василенко С. М. 
Гідродинаміка окремих струменів рідини в апаратах зі щілинними розподільними пристроями / С. М. Василенко, В. І. Бондар, В. В. Шутюк // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2004. - № 15. - С. 98-100. - укp.

Проаналізовано результати експериментального дослідження гідродинаміки струменів води, що утворюються під час її витікання зі щілинних розподільних пристроїв у поперечному потоці пари. Для замикання задачі руху струменів рідини запропоновано модель еквівалентної масової сили, яка дозволяє врахувати вплив інтенсивності міжфазової взаємодії на траєкторії струменів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л81-5-01

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Мельник З. П. 
Метод оцінки ефективності мастильних матеріалів у процесах тертя / З. П. Мельник, В. В. Шутюк // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2006. - № 18. - С. 89-91. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

Викладено удосконалений та апробований метод оцінювання працездатності мастильних матеріалів (ММ) за критеріями P, V, T. Визначення межі переходу від нормального тертя до пошкоджуваності за цією методикою дозволяє більш детально оцінювати працездатність ММ, ніж під час їх випробовування за стандартними методиками.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л543-1с + К413.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Василенко С. М. 
Особливості моделювання теплоперенесення в турбулентних плівках рідини за супутнього потоку пари / С. М. Василенко, Т. О. Ващук, В. І. Бондар, В. В. Шутюк // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2007. - № 22. - С. 25-29. - Бібліогр.: 13 назв. - укp.

Проведено аналіз турбулентного теплоперенесення в плівках рідини кільцевих потоків. Показано, що існуючі моделі турбулентного перенесення біля поверхні "рідина-газ" не є адекватними фізичній картині процесу.


Індекс рубрикатора НБУВ: В253.320.43

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Шутюк В. В. 
Дослідження тепломасообмінних процесів отримання розчинного порошку з топінамбура : Автореф. дис... канд. техн. наук : 05.18.12 / В. В. Шутюк; Укр. держ. ун-т харч. технологій. - К., 1998. - 16 c. - укp. - рус.

Захищаються теоретичні і експериментальні дослідження тепломасообміну під час сушіння екстракту топінамбура у розпилювальній сушарці, утворення канцерогенних речовин у теплових процесах виробництва продуктів з нього, а також основні теплофізичні характеристики екстракту і концентрату екстракту топінамбура.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л912.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА301898 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Стадник І. Я. 
Вплив адгезії тіста на процес замішування / І. Я. Стадник, О. В. Ковальов, В. В. Шутюк, Л. І. Удворгелі // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2010. - № 33. - С. 97-100. - Бібліогр.: 2 назв. - укp.

Представлено удосконалення технології замішування під час сприяння високоефективного впливу адгезії на процес тістоутворення в тістомісильній камері нової машини дискретної дії. Обгрунтовано площу контакту адгезиву та складові, формуючі роботу на подолання адгезії і деформації тіста під час визначення критеріїв, які впливають на процес тістоутворення, відповідно до кожного певного періоду стадії замішування.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л830.22

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Стадник І. Я. 
Дозатор рідких компонентів / І. Я. Стадник, О. В. Ковальов, В. В. Шутюк, Л. І. Удворгелі // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2010. - № 33. - С. 78-80. - Бібліогр.: 2 назв. - укp.

Розроблено дозатор рідких компонентів, який забезпечує безперебійну роботу тістомісильної машини від початку замішування і до вивантаження тіста. Обгрунтовано напір, з яким рідкі компоненти повинні поступати у тістомісильну камеру. Проведено розрахунки витрати витікання рідких компонентів. Обчислено процес дозування рідких компонентів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л830.21-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Василенко С. М. 
Моделювання теплоперенесення в циліндричних турбулентних струменях рідини / С. М. Василенко, К. О. Шумило, В. І. Бондар, В. В. Шутюк // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2011. - № 37/38. - С. 199-204. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Розроблено математичну модель теплоперенесення в циліндричних турбулентних струменях рідини. В основу моделі покладено гіпотезу пригнічення турбулентності біля поверхні поділу рідина - пара поверхневим натягом, що враховується введенням поняття чергованості турбулентності.


Індекс рубрикатора НБУВ: В253.320.44 в641 + В253.342 в641

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Василенко С. М. 
Теплообмін у плівкових течіях у роторно-плівкових апаратах із роторами спірального типу / С. М. Василенко, Т. О. Ващук, В. І. Бондар, В. В. Шутюк, С. М. Самійленко // Харч. пром-сть. - 2009. - № 8. - С. 103-108. - укp.

Наведено матеріали, що стосуються аналізу режимів течії в плівці, перенесення імпульсу та енергії низхідних плівках томатопродуктів в роторно-плавкових виперних апаратах зі спіральним ротором.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л961.5-5-01

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Самійленко С. М. 
Методологічні засади термодинамічного аналізу теплообмінних систем цукрового виробництва. Ч. 1 / С. М. Самійленко, С. М. Василенко, О. Ф. Буляндра, К. О. Штангеєв, В. В. Шутюк // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2012. - № 44. - С. 61-70. - Бібліогр.: 11 назв. - укp.

Узагальнено та розвинуто результати сучасних наукових досліджень із термодинамічного аналізу теплообмінних процесів і систем.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л84-1 с

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Самійленко С. М. 
Методологічні засади термодинамічного аналізу теплообмінних систем цукрового виробництва. Ч. 2 / С. М. Самійленко, С. М. Василенко, О. Ф. Буляндра, К. О. Штангеєв, В. В. Шутюк // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2012. - № 45. - С. 43-52. - Бібліогр.: 11 назв. - укp.

Узагальнено та розвинуто результати сучасних наукових досліджень із термодинамічного аналізу теплообмінних процесів і систем.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л84-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Іващенко Н. В. 
Узагальнення динаміки спільного тепломасообміну при сушінні бурякового жому за допомогою об'ємного коефіцієнта тепловіддачі / Н. В. Іващенко, С. М. Василенко, В. В. Шутюк // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2012. - № 47. - С. 84-87. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Розглянуто кінетику та динаміку режимів низькотемпературного сушіння бурякового жому за різних параметрів: початкового вологовмісту, температури сушильного агента, швидкості руху сушильного агента. Одержані результати оброблено в середовищі FindGraf.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л840.936

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Шутюк В. В. 
Математичне моделювання сушіння харчових продуктів перегрітою парою / В. В. Шутюк, С. М. Василенко, О. С. Бессараб // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2013. - № 49. - С. 120-126. - Бібліогр.: 12 назв. - укp.

Моделювання тепломасоперенесення в пористому середовищі та на його поверхні проводиться переважно з використанням коефіцієнтів перенесення, які базуються на гіпотезі пограничного шару. Спряжена тривимірна модель тепломасоперенесення під час сушіння пористої частинки харчового продукту перегрітою парою, розроблена з використанням диференціальних рівнянь перенесення імпульсу та внутрішньої енергії в потоці перегрітої пари, надає можливість уникнути використання класичних методів теорії граничного шару. Розглянуто міжфазне перенесення в системі пористе тіло - перегріта пара з одночасним аналізом полів температури та вологості всередині пористого середовища. Запропоновано модель процесу сушіння перегрітою парою прямокутних пористих шматків пористого харчового продукту з використанням методу, побудованому на зв'язку між пористим середовищем і перегрітою парою.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л814.43-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
18.

Шутюк В. 
Режими сушіння екстракту топінамбура в розпилювальній сушарці / В. Шутюк, О. Бессараб, С. Василенко // Ukr. Food J.. - 2013. - 2, № 2. - С. 215-220. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

Зазначено, що однією з основних причин підвищення захворюваності серед населення нашої держави є недостатнє споживання харчових волокон, вітамінів і мінералів. Великі перспективи для збагачення раціону харчування має топінамбур як сировина для розширення асортименту профілактичних, дієтичних продуктів харчування і лікувальних препаратів, що вміщують інулін. Уваги заслуговує технологія одержання порошку з топінамбура. Порошок із бульб є чудовою біологічної домішкою в складі багатьох продуктів харчування. Для вибору оптимального режиму одержання сухого порошку з екстракту топінамбуру з недостатньо вивченими теплофізичними властивостями, до якості яких ставляться високі вимоги, найкраще за своїми характеристиками підходить розпилювальне сушіння. Перевагою процесу сушіння розпиленням є можливість порівняно легкого регулювання, і, як наслідок, змінювання в потрібному напрямі якісних показників сухого продукту залежно від умов сушіння. Проведені дослідження з сушіння екстракту топінамбура на напівпромисловій розпилювальній сушарці "Ниро-Атомайзер" надали змогу визначити залежність продуктивності сушарки від основних параметрів її роботи: початкової вологості продукту, швидкості та температури сушильного агента.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л961.91

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж43715 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
19.

Самойленко С. Н. 
Методологические основы анализа энергетической эффективности сушильной установки / С. Н. Самойленко, В. В. Шутюк, С. М. Василенко, А. С. Бессараб // Пром. теплотехника. - 2014. - 36, № 6. - С. 62-69. - Библиогр.: 11 назв. - рус.

Сформулирована комплексная задача анализа энергетической эффективности промышленной сушильной установки и разработаны взаимосвязанные научно обоснованные принципы анализа энергопотребления, в основу которых положено понятие термодинамической необратимости реальных процессов. Используя разработанную методику, определены и проанализированы источники необратимости установки в качестве потребителей топлива с целью получения информации для разработки последовательных этапов реконструкции.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л113.6-51

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14162 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
20.

Шутюк В. В. 
Застосування мікрохвильового випромінювання для сушіння харчових продуктів / В. В. Шутюк // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2015. - 21, № 3. - С. 133-140. - Бібліогр.: 14 назв. - укp.

Зазначено, що мікрохвильове сушіння продуктів рослинного походження - перспективний спосіб одержання якіснішої продукції за коротший час. Висока потужність мікрохвильових сушарок значно скорочує тривалість сушіння продукції, але призводить до її обвуглювання. Проаналізовано сучасний стан використання мікрохвильового випромінювання для сушіння харчових продуктів у комбінаціях з іншими поширеними способами зневоднення за лабораторних умов. Наведено результати лабораторних досліджень сушіння яблук, моркви та слив конвективним, мікрохвильовим і комбінованим мікрохвильовим із конвективним способами.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л910.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського