Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (17)
Пошуковий запит: (<.>A=Ялпачик В$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 29
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Ялпачик В. Ф. 
Оптимізація технології заморожування баклажанів : Автореф. дис... канд. техн. наук : 05.18.03 / В. Ф. Ялпачик; Херсон. держ. техн. ун-т. - Херсон, 2004. - 22 c. - укp.

Вперше за умов півдня України проведено науково обгрунтовану оцінку плодів баклажанів сорту "Алмаз" на придатність до низькотемпературного заморожування. Досліджено характер та інтенсивність змін фізико-механічних показників якості під час заморожування, тривалого зберігання та переробки плодів баклажанів у взаємозв'язку зі змінами їх органолептичних властивостей та харчової цінності. Виявлено, що показник зусилля деформування знаходиться у прямій залежності від вмісту в плодах сухих речовин та у зворотній залежності від вологовіддачі. Встановлено, що коефіцієнт теплопровідності можна використовувати як критерій оцінки оптимальної температури заморожування та тривалості збереження баклажанів. Оптимізовано режими заморожування та дефростації плодів баклажанів.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л912.420.7

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА330909 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Ялпачик В. Ф. 
Коэффициент теплопроводности как критерий оценки режимов замораживания и хранения сельскохозяйственной продукции / В. Ф. Ялпачик // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2010. - 3, вип. 10. - С. 199-208. - Библиогр.: 16 назв. - рус.

Определена степень влияния расчетных значений коэффициента теплоотдачи на изменение коэффициента теплопроводности. Теоретические исследования показали, что при определении коэффициента теплопроводности влиянием величины коэффициента теплоотдачи можно пренебречь.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-909 + Л813.72

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Ялпачик В. Ф. 
Математичне моделювання процесів заморожування плодоовочевої сировини за різних умов теплообміну / В. Ф. Ялпачик // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2011. - Вип. 11, т. 6. - С. 25-37. - Бібліогр.: 19 назв. - укp.

Розроблено методику математичного моделювання процесів заморожування об'єктів з плодоовочевої сировини за промислових умов.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л910.7

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Малкіна В. М. 
Моделювання процесу деформації у ягоді винограду при заморожуванні / В. М. Малкіна, В. Ф. Ялпачик // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2010. - 1, вип. 10. - С. 3-9. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Розроблено заходи, спрямовані на поліпшення товарного виду плодоовочевої продукції під час зберігання в замороженому стані. Представлено теоретичні дослідження, які дозволяють зробити висновок, що заморожування та дефростацію слід проводити за таких умов, коли внутрішній тиск дорівнює зовнішньому тиску.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л914.07

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Ялпачик В. Ф. 
Обгрунтування режимів та способів зберігання зерна / В. Ф. Ялпачик, В. О. Верхоланцева // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2011. - Вип. 11, т. 6. - С. 98-104. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Наведено способи та режими зберігання зерна. Розглянуто їх переваги та недоліки. Проаналізовано потрібність вибору способу. Запропоновано подальші напрямки покращання зберігання зерна.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л821.01-66

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Ялпачик В. Ф. 
Моделювання і розрахунок теплофізичних властивостей харчової сировини рослинного походження / В. Ф. Ялпачик // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2012. - Вип. 12, т. 4. - С. 3-16. - Бібліогр.: 16 назв. - укp.

Мета роботи - розробка методики моделювання та розрахунків теплофізичних властивостей харчової сировини рослинного походження.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-32

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Найдиш А. В. 
Розрахунок граничних значень геометричних характеристик при дискретному геометричному моделюванні монотонної кривої / А. В. Найдиш, Є. А. Гавриленко, В. Ф. Ялпачик // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2012. - Вип. 12, т. 5. - С. 192-196. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Розв'язано задачу визначення діапазонів можливих значень радіусів кривини у вихідних вузлах монотонної дискретно представленої кривої та граничних значень її довжини.


Індекс рубрикатора НБУВ: В181.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Ялпачик В. Ф. 
Теплофизические расчеты при замораживании и дефростации плодоовощной продукции / В. Ф. Ялпачик, Н. И. Стручаев, Ф. Е. Ялпачик // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2013. - Вип. 13, т. 1. - С. 196-204. - Библиогр.: 5 назв. - рус.

Приведены результаты исследования теплофизики замораживания и дефростации плодоовощной продукции, а также полученные расчетные формулы для определения основных параметров замораживания и дефростации.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л910.7

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Ялпачик В. Ф. 
Геометричне моделювання форми кривої методом варіативного формування різницевих схем кутових параметрів з урахуванням дискретної кривини / В. Ф. Ялпачик, А. В. Найдиш, Д. В. Спірінцев // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2012. - Вип. 4, т. 55. - С. 294-301. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.

Розглянуто питання геометричного моделювання формою згущеної кривої у випадку використання методу згущення на базі варіативного формування різницевих схем кутових параметрів з урахуванням дискретної кривини кривої за допомогою управляючого коефіцієнту.


Індекс рубрикатора НБУВ: В181.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Ялпачик В. Ф. 
Нові методи контролю якості плодів при зберіганні холодом / В. Ф. Ялпачик, Ф. Ю. Ялпачик, М. І. Стручаєв // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2013. - Вип. 13, т. 7. - С. 3-10. - Бібліогр.: 11 назв. - укp.

Наведено результати розробки способів контролю якості плодів від фізичних показників. Розглянуто перспективу впровадження нових пристроїв контролю плодів у випадку зберігання холодом.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л91-309.1/9

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Ялпачик В. Ф. 
Извлекающий аппарат ротационного типа / В. Ф. Ялпачик, Ф. Е. Ялпачик, Н. И. Стручаев // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2014. - Вип. 14, т. 1. - С. 3-6. - Библиогр.: 5 назв. - рус.

Рассмотрен способ извлечения косточек из плодов косточковых культур на примере сливы путем выбивания их плунжерами.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л910.12-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Ялпачик В. Ф. 
Розвиток наукових основ енергозберігаючих технологій заморожування та низькотемпературного зберігання плодоовочевої сировини : автореф. дис. ... д-ра техн. наук : 05.18.13 / В. Ф. Ялпачик; МОНМС України, Одес. держ. акад. холоду. - О., 2012. - 32 c. - укp.

Розроблено, експериментально підтверджено та впроваджено енергозберігальні технологічні процеси заморожування та низькотемпературного довготривалого зберігання плодоовочевої продукції з різними біохімічними та фізико-механічними властивостями на основі математичного моделювання технологічних процесів заморожування. Одержано теплофізичні характеристики досліджуваної плодоовочевої продукції. Розраховано необхідну холодопродуктивність конвеєризованої охолоджуючої системи для впровадження встановлених технологічних процесів заморожування на базі використання математичної моделі і реалізуючого її розрахункового алгоритму. Експериментально визначені закономірності протікання процесу заморожування плодоовочевої продукції у насиченій парі азоту, розсолі NaCl, у холодильній камері за умов природної конвекції, які підтверджують теоретично визначені часові терміни заморожування різної плодоовочевої продукції. Розроблено технологічні схеми енергозберігальних процесів заморожування та довготривалого зберігання з використанням теоретичних даних щодо визначених оптимальних термінів заморожування та довготривалого зберігання, які впроваджені в ТОВ ВКФ "Мелітопольська черешня" та в інституті зрошуваного садівництва ім. М.Ф. Сидоренка. Запропоновано застосування комплексного показника якості замороженої плодоовочевої сировини в процесах заморожування та довготривалого зберігання з врахуванням органолептичних, біохімічних та фізико-механічних характеристик для встановлення якісних змін продукції у процесі заморожування та низькотемпературного зберігання. Встановлено енергоефективність впрова

джених оптимальних технологічних режимів, які призвели до зменшення енергозатрат на заморожування плодоовочевої продукції, що обумовлено зменшенням термінів заморожування.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л910.7

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА393545 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Ялпачик В. Ф. 
Розрахунки обладнання харчових виробництв : навч. посіб. для студентів аграр. ВНЗ II - IV рівнів акредитації із напряму "Процеси, машини та обладнання агропромислового виробництва" / В. Ф. Ялпачик, С. Ф. Буденко, Ф. Ю. Ялпачик, О. В. Гвоздєв, В. Г. Циб; Тавр. держ. агротехнол. ун-т. - Мелітополь : Видавн. будинок Мелітоп. міськ. друк., 2014. - 262 c. - Бібліогр.: с. 261-262 - укp.

Подано приклади комплексних розрахунків найбільш характерних машин і апаратів галузі. Наведено розрахунки обладнання м'ясопереробної, молочної, хлібопекарської, плодоовочевої та інших галузей виробництва. Розглянуто також розрахунки обладнання для сушіння продукції, абсорбції, дифузії, перегонки, випарювання та розрахунки конструктивних елементів обладнання, як-то корпусів посудин і апаратів, фланцевих з'єднань, опорних пристроїв тощо.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л81-5-02 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА785728 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Ялпачик В. Ф. 
Теплофізичні характеристики гарбузів, кабачків, кукурудзи молочної спілості і солодкого перцю та їх прогнозування / В. Ф. Ялпачик // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2014. - Вип. 14, т. 2. - С. 54-60. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Мета роботи - розробка алгоритму розрахунку теплофізичних характеристик сільськогосподарської продукції. Надано співставлення розрахункових і знайдених в літературі експериментальних даних з питомої ефективної теплоємності, похибка не перевищує 8 - 10 % у всьому інтервалі температур.


Індекс рубрикатора НБУВ: П127 + Л91-306

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Ялпачик В. Ф. 
Исследование влияния условий хранения на изменения клейковины пшеницы / В. Ф. Ялпачик, В. А. Верхоланцева // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2014. - Вип. 14, т. 3. - С. 128-131. - Библиогр.: 5 назв. - рус.

Изучено изменение клейковины пшеницы в зернохранилище с применением охлаждения в процессе хранения.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л821.01

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Ялпачик В. Ф. 
Розрахунок теплофізичних властивостей овочів / В. Ф. Ялпачик // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2014. - Вип. 14, т. 3. - С. 358-362. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Наведено алгоритм розрахунку значень ефективної теплопровідності всієї системи плодоовочевої сировини. Надано порівняння розрахункових та експериментальних даних з ефективної теплоємності овочів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л91-306

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Ялпачик В. Ф. 
Теплообмін при охолодженні та заморожуванні об'єктів з плодоовочевої сировини в промислових умовах / В. Ф. Ялпачик // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2014. - Вип. 14, т. 3. - С. 370-378. - Бібліогр.: 11 назв. - укp.

Наведені співвідношення для розрахунку коефіцієнтів тепловіддачі за зовнішнього обтікання об'єктів плодоовочевої сировини можна застосовувати для всіх об'єктів заморожування, причому ці розрахунки треба виконувати в режимі "прогноз-корекція".


Індекс рубрикатора НБУВ: Л910.7

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
18.

Ялпачик В. Ф. 
Планування експериментальних досліджень процесу охолодження зерна / В. Ф. Ялпачик, М. І. Стручаєв, В. О. Верхоланцева // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2015. - Вип. 15, т. 1. - С. 3-8. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Запропоновано функціонально-параметричну схему процеса охолодження зерна.


Індекс рубрикатора НБУВ: П148.6 + Л821.013

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
19.

Ялпачик В. Ф. 
Підготовка соняшникового лушпиння до брикетування / В. Ф. Ялпачик, М. І. Стручаєв, Ф. Ю. Ялпачик // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2015. - Вип. 15, т. 1. - С. 16-23. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Розглянуто підготовку соняшникового лушпиння до брикетування шляхом сушіння, з подальшим використанням брикетів як палива для твердопаливних котлів.


Індекс рубрикатора НБУВ: З352.8

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
20.

Ялпачик В. Ф. 
Аналітичні засоби моделювання мікробіологічних та біохімічних процесів при зберіганні зернової маси / В. Ф. Ялпачик, С. В. Кюрчев, В. О. Верхоланцева // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2016. - Вип. 16, т. 1. - С. 3-8. - Бібліогр.: 16 назв. - укp.

Наведено аналітичні засоби моделювання мікробіологічних і біохімічних процесів під час зберігання зернової маси, та вивчення взаємодії протікання процесів між зерновою масою з точки зору теплотехніки.


Індекс рубрикатора НБУВ: П212-486 + Л821.01-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського