Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
Пошуковий запит: (<.>A=Gnatush A$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 2
Представлено документи з 1 до 2

      
Категорія:    
1.

Gnatush A. 
The antioxidant effect of natural polyphenolic complexes of grape wine in the rat kidneys under streptozotocin-induced diabetes mellitus = Антиоксидантний ефект природних поліфенольних комплексів винограду у тканинах нирок щурів зі стрептозотоцин-індукованим цукровим діабетом / A. Gnatush, V. Drel, N. Sybirna // Вісн. Львів. ун-ту. Сер. біол.. - 2011. - Вип. 57. - С. 68-76. - Бібліогр.: 28 назв. - англ.

Обговорено протекторний ефект препарату природних поліфенольних комплексів винограду у тканинах нирок білих щурів за умов цукрового діабету 1-го типу, що відображається в активації ферментативної антиоксидантної системи організму та зниженні патогенної дії активних форм кисню, які лежать в основі механізмів різних діабетичних ускладнень, зокрема нефропатій.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р415.160.23-29 + Р414-29

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж28852/б. Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Gnatush A. R. 
The antioxidant effect of natural polyphenolic complexes of grape wine in the rat peripheral nervous system under streptozotocin-induced diabetes mellitus / A. R. Gnatush, V. R. Drel, N. O. Hanay, A. Ya. Yalaneckyy, V. I. Mizin, N. O. Sybirna // Вісн. Львів. ун-ту. Сер. біол.. - 2012. - Вип. 60. - С. 64-72. - Бібліогр.: 25 назв. - англ.

Встановлено, що препарат природних поліфенольних комплексів винограду сприяє нормалізації роботи ензимів системи антиоксидантного захисту (супероксиддисмутази, каталази, глутатіонпероксидази і глутатіонредуктази) сідничного нерва, дорсальних спинномозкових гангліїв та спинного мозку щурів, чия активність порушується унаслідок оксидативно-нітративного стресу, розвиток якого є характерним для цукрового діабету 1-го типу. Встановлено достовірне зростання маси тіла контрольних щурів і тварин із цукровим діабетом, що споживали препарат поліфенольних комплексів винограду, на 36 і 18 % відповідно. Одержані результати свідчать про перспективність застосування препаратів природних поліфенольних комплексів винограду для профілактики та лікування ускладнень цукрового діабету 1-го типу.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р415.160.23-29 + Р625-29 + Р281.742-29

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж28852/б. Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського