Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (6)
Пошуковий запит: (<.>A=Posudin Yu$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 7
Представлено документи з 1 до 7

      
Категорія:    
1.

Posudin Yu. I. 
Blood glucose monitoring in diabetic patients / Yu. I. Posudin, G. G. Dull, S. J. Kays // Ендокринологія. - 2002. - 7, № 2. - С. 242-256. - Библиогр.: 91 назв. - англ.


Ключ. слова: diabetes mellitus, blood, glucose, monitoring
Індекс рубрикатора НБУВ: Р345.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж15058 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
2.

Posudin Yu. I. 
Photomovement of iDunaliella/i Teod. (iChlorophyta/i) / Yu. I. Posudin, N. P. Massjuk, G. G. Lilitskaya // Альгология. - 1999. - 9, № 2. - С. 117-118. - англ.

Тезисы докладов II Международной конференции "Актуальные проблемы современной альгологии".


Індекс рубрикатора НБУВ: Е50*550 + Е521.281

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14395 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Posudin Yu. 
Effect of light of different intensity on chlorophyll fluorescence of IUlva pertusaD Kjellman (IChlorophytaD) / Yu. Posudin, Mitsunobu Kamiya , Akio Murakami , Hiroshi Kawai // Альгология. - 2005. - 15, № 2. - С. 157-171. - Бібліогр.: с. 169-171 - англ.


Індекс рубрикатора НБУВ: Е521.28*801.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14395 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
4.

Posudin Yu. I. 
Non-destructive detection of food adulteration to guarantee human health and safety = Неруйнівне виявлення фальсифікації харчових продуктів як засіб забезпечення здоров'я і безпеки людства : (the rev.) / Yu. I. Posudin, K. S. Peiris, S. J. Kays // Ukr. Food J.. - 2015. - 4, № 2. - С. 207-260. - Бібліогр.: 215 назв. - англ.

Мета роботи - критичний розгляд основних понять неруйнівного виявлення фальсифікації і підробки продуктів харчування, які в цілому викликають величезні щорічні фінансові збитки у всьому світі і є однією з основних причин захворювань людства. Літературу, зазначену в огляді, одержано в результаті пошуку бібліографічної інформації в CAB abstracts, AGRICOLA, SciFinder Scholar, Modern Language Association, American Psychological Association, OECD/EEA database щодо інструментів, які використовуються для екологічної політики й управління природними ресурсами, та Web of Science. Фальсифікація харчових продуктів означає умисне, облудне додавання сторонніх, нестандартних або дешевих інгредієнтів у продукти, розбавлення чи видалення деяких цінних інгредієнтів з метою збільшення прибутків. За сучасних умов виробники прагнуть збільшити випуск своєї продукції найчастіше шляхом виготовлення та продажу неякісних і фальсифікованих продуктів. Неруйнівне виявлення фальсифікації харчових продуктів передбачає аналіз зразка і його істотних ознак без зміни фізичних і хімічних властивостей. Підвищення якості та безпеки харчових продуктів шляхом розробки наукових методів виявлення фальсифікації є головною умовою для підтримки здоров'я споживачів. Точна об'єктивна оцінка якості та виявлення фальсифікації харчових продуктів вважається найважливішою метою харчової промисловості. У зв'язку з удосконаленням технології фальсифікації продуктів важливо бути в курсі сучасних, найбільш точних методів контролю їх фальсифікації. З цією метою розглянуто основні поняття виявлення фальсифікації продуктів харчування, принципи пристроїв і можливі практичні застосування сучасних методів неруйнівного виявлення фальсифікації продуктів харчування. Здійснено порівняльний аналіз переваг і недоліків інструментальних методів, що застосовуються в харчових технологіях. Кожен з розглянутих методів обговорено з точки зору можливих різних консистенцій продуктів - газів (вільного простору навколо продукту), вільно текучих рідин (соків), каламутних і в'язких рідин (меду та рослинних олій) та інтактних продуктів (фруктів і овочів). Результати, висвітлені в огляді, рекомендовано використовувати під час контролю якості та безпеки харчових продуктів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-1 с + Л80-98 + Р123.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж43715 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Posudin Yu. 
Infrared spectroscopy of milk = Інфрачервона спектроскопія молока / Yu. Posudin, V. Kostenko // Ukr. Food J.. - 2015. - 4, № 3. - С. 377-389. - Бібліогр.: 21 назв. - англ.

Зазначено, що серйозним обмеженням інфрачервоної спектрофотометрії є те, що зразок молока треба розводити, щоб одержати лінійну залежність оптичної густини від концентрації молока, яку слід визначати. Метод спектроскопії в ближній інфрачервоній області (БІЧ) спектра передбачає аналіз проб молока, які містять високу частку води і демонструють високий рівень непрозорості. 50 зразків молока використано для вивчення кореляції між результатами хімічного та БІЧ аналізу компонентів молока (жир, білок, знежирені тверді речовини та загальний вміст твердих речовин). Доведено, що найвищий рівень кореляції було зазначено між вмістом жиру та загальної кількості твердих речовин, які визначено за допомогою методу БІЧ аналізу.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л95-1 с344

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж43715 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Posudin Yu. 
Laser light scattering by milk particles = Рассеивание лазерного излучения частицами молока / Yu. Posudin // Ukr. Food J.. - 2016. - 5, № 1. - С. 27-35. - Бібліогр.: 15 назв. - англ.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л95-1с

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж43715 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
7.

Posudin Yu. 
Spectroscopic analysis of honey = Спектроскопічний аналіз меду / Yu. Posudin // Ukr. Food J.. - 2016. - 5, № 3. - С. 437-450. - Бібліогр.: 38 назв. - англ.

Мета роботи - дослідження зв'язку хімічного складу, фізичних властивостей, ботанічного та географічного походження, а також віку меду з його спектральними параметрами, які можуть бути використані як таксономічні критерії та індикати його стану, якості та можливої фальсифікації. Використано 2 методи неруйнівного контролю меду - спектроскопія в ближній інфрачервоній області спектра та флуоресцентна спектроскопія. Хімічний склад, фізичні властивості, ботанічне та географічне походження та вік меду тісно пов'язані з його спектральними параметрами, які можуть бути використані як таксономічні критерії або індикатори стану, якості меду та його можливої фальсифікації. Інтенсивність спектрів поглинання використано як критерій географічного походження та віку меду. Інтенсивність спектрів випромінювання флуоресценції залежить від географічного походження, віку та типу меду. Дослідження впливу температури на інтенсивність флуоресценції меду довело, що збільшення температури викликає зменшення інтенсивності флуоресценції. Встановлено кореляцію флуоресцентних параметрів меду з вмістом у ньому води. Спектри відбивання меду в ближній інфрачервоній області спектра характеризуються наявністю смуг відбивання за 1779, 1933 і 2290 нм; відносна інтенсивність смуг залежить від типу меду і віку зразків. Вельми інформативними є спектральні параметри меду в ближній інфрачервоній області спектра за неруйнівного виявлення фальсифікації меду. Зроблено висновок, що методи інфрачервоної та флуоресцентної спектроскопії можуть бути використані в технології виробництва меду як неруйнівні, швидкодіючі та точні методи діагностики меду.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л847 + П817.17 + Р123.814

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж43715 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського