Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
Пошуковий запит: (<.>A=Priss O$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 5
Представлено документи з 1 до 5

      
Категорія:    
1.

Priss O. 
Effect of heat treatment with antioxidants on oxygen radical scavenging during storage of bell pepper fruits = Влияние тепловой обработки антиоксидантами на утилизацию активных форм кислорода при хранении сладкого перца / O. Priss // Ukr. Food J.. - 2016. - 5, № 1. - С. 16-26. - Бібліогр.: 25 назв. - англ.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л91-309.1/9

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж43715 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
2.

Osokina N. 
Substantiation of the use of spice plants for enrichment of wheat bread / N. Osokina, K. Kostetska, H. Gerasymchuk, V. Voziian, L. Telezhenko, O. Priss, V. Zhukova, V. Verkholantseva, N. Palyanichka, D. Stepanenko // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2017. - № 4/11. - С. 16-22. - Бібліогр.: 20 назв. - англ.

Проведено дослідження можливості застосування малопоширених пряносмакових рослин під час виготовлення хліба пшеничного. Експериментально обгрунтовано та впроваджено заміну частини рецептурної кількості борошна на висушені і розмелені ефіроносні, технічні, пряно-смакові та овочеві рослини під час виготовлення хліба. За визначеними фізико-хімічними, органолептичними показниками хліба підтверджено можливість виготовлення хліба з додаванням рослин.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л83-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Priss O. 
Effect of abiotic factors on the respiration intensity of fruit vegetables during storage / O. Priss, V. Еvlash, V. Zhukova, S. Kiurchev, V. Verkholantseva, I. Kalugina, S. Kolesnichenko, A. Salavelis, O. Zolovska, H. Bandurenko // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2017. - № 6/11. - С. 27-34. - Бібліогр.: 31 назв. - англ.

Встановлено суттєву варіативність респіраторного метаболізму за роками досліджень у огірків, кабачків і перцю; у томатів вона є найнижчою. Для всіх овочів, незалежно від специфіки сорту, виявлено позитивну кореляцію між інтенсивністю дихання та сумою активних температур періоду вегетації. Встановлено зворотний зв'язок між дихальною активністю та кількістю опадів упродовж вегетації. Показано, що овочі після теплової обробки антиоксидантами відрізняються уповільненням дихання впродовж зберігання.


Індекс рубрикатора НБУВ: П817.1 + П24-27 + Л91-309-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Dzyuba N. 
Development of the formulation and quality assessment of immunostimulating fresh-mixes with abalanced potassium-protein composition / N. Dzyuba, L. Telezhenko, M. Kashkano, S. Vikul, O. Priss, V. Zhukova, L. Kiurcheva, N. Gaprindashvili // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2018. - № 1/11. - С. 33-39. - Бібліогр.: 23 назв. - англ.

За допомогою методів математичного моделювання розроблено рецептури імуностимулювальних фреш-міксів. Оптимізацію рецептурного складу проведено за вмістом білку та калію. Визначено біологічну активність отриманих напоїв, вміст основних харчових нутріентів та проведено товарознавчу оцінку якості даних продуктів. Використовуючи тест ALST визначено умови зберігання розроблених фреш-міксів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л883

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Osokina N. 
Elucidation of the mechanism that forms breadbaking properties of the spelt grain / N. Osokina, V. Liubych, L. Novak, T. Pushkariova-Bezdil, O. Priss, V. Verkholantseva, O. Нrуhorenko, V. Pusik, L. Pusik // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2018. - № 2/11. - С. 39-47. - Бібліогр.: 23 назв. - англ.

Теоретично обгрунтовано та експериментально підтверджено технологічні властивості зерна 16 сортів і ліній пшениці спельти. Проаналізовано відмінності між якістю хліба з борошна вищого сорту та обойного; показано актуальність диференційованого підходу до технологічних властивостей борошна для його виробництва. На підставі досліджень фізико-хімічних, органолептичних показників хліба підтверджено можливість перспективного використання зерна пшениці спельти в технології хлібопекарської продукції для розширення асортименту і підвищення якості виробів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л821.2-106.7 + Л83-106

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського