Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (32)Книжкові видання та компакт-диски (219)Журнали та продовжувані видання (7)
Пошуковий запит: (<.>U=П817.1$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 223
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Оліфіренко В. В. 
Біологічна цінність білків м'яса великої рогатої худоби при ураженні туберкульозом / В. В. Оліфіренко // Тавр. наук. вісн. - 1999. - Вип. 11, ч. I. - С. 149-152. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: П817.111 + Р123.852

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69225 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
2.

Кравців Р. Й. 
Ветеринарно-санітарна експертиза ковбасних виробів і копченостей : Навч. посіб. для студ. та викл. вищ. навч. закл. із спец. "Вет. медицина" / Р. Й. Кравців, Ю. І. Остап'юк. - Л., 1999. - 248 c. - Бібліогр.: 66 назв. - укp.

Наведено основні методи визначення доброякісності, техно-хімічного аналізу, бактеріологічного дослідження, ветеринарно-санітарного контролю ковбасних виробів і копченостей. Висвітлено питання впливу різних факторів на технологічні процеси їх виготовлення, наведено оцінку якості ковбас і копченостей після випуску з цеху та правила їх продажу в торговельній мережі. Викладено основні санітарно-гігієнічні вимоги щодо ковбасних цехів, а також методику виготовлення ковбас і копченостей за домашніх умов.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р123.852 я73 + П817.11 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА594882 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Кравців Р. Й. 
Застосування мікро-ЕОМ у навчальному процесі (на кафедрах біологічного та ветеринарного циклів) : Навч. посіб. для студ. аграр. закл. освіти / Р. Й. Кравців, Р. М. Ступницький, Б. І. Козій. - К. : Урожай, 1998. - 115 c. - Бібліогр.: 11 назв. - укp.

Описано основні моменти підготовки комп'ютерів та комп'ютерних класів до роботи, послідовні етапи роботи з операційною системою, основні команди вводу та виводу інформації, елементи програмування на різних версіях мови Бейсик для початківців. Висвітлено також досвід застосування модульно-рейтингової оцінки знань студентів.


Індекс рубрикатора НБУВ: З970.826 + Ч421.253.1 + Е60*73 я73-9 + П817.1 я73-9

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА585731 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Власенко В. В. 
Судебная и ветеринарно-санитарная экспертизы мяса диких животных / В. В. Власенко, И. В. Скирский. - Винница : РИО ОАО "Виноблтипография", 1998. - 175 c. - Библиогр.: 171 назв. - рус.

Освещены проблемы судебной и ветеринарно-санитарной экспертиз на базе нового законодательства Украины. Приведены новые подходы к определению возраста диких животных, а также мяса по строению волоса. Рассмотрены вопросы юридической ответственности за нарушение правил охраны, использования и воспроизводства животного мира.


Індекс рубрикатора НБУВ: П817.11

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА603278 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Кравців Р. Й. 
Ветеринарно-санітарний контроль та оцінка якості продуктів птахівництва : Навч. посіб. для студ. та викл. із спец. "Вет. медицина" / Р. Й. Кравців, І. В. Куциняк, Р. В. Біленчук, О. О. Дашковський. - Л. : Галиц. вид. спілка, 2004. - 188 c. - Бібліогр.: с. 179-180. - укp.

Розглянуто питання організації ветеринарно-санітарного контролю (ВСК) на птаховиробничих підприємствах, наведено ветеринарно-санітарні вимоги до приймання та післязабойного ВСК птиці. Проаналізовано особливості будови її м'язової та кісткової тканин залежно від виду, а також проведення ветеринарно-санітарної експертизи яєць, яєчних продуктів.

Рассмотрены вопросы организации ветеринарно-санитарного контроля (ВСК) на предприятиях по производству птицы, приведены ветеринарно-санитарные требования к ее приемке и послезабойному ВСК. Проанализированы особенности построения мышечной и костной тканей птицы в зависимости от вида, а также проведения ветеринарно-санитарной экспертизы яиц, яичных продуктов.


Індекс рубрикатора НБУВ: П817.11я73 + П817.15я73 + П817.21я73

Шифр НБУВ: ВА657995 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Нікітенко А. М. 
Іонізуючі випромінювання та корекція природної резистентності молодняка великої рогатої худоби / А. М. Нікітенко, М. В. Козак, В. В. Малина, Т. П. Ткаченко. - Л. : ЛА "Піраміда", 2001. - 209 c. - Бібліогр.: 58 назв. - укp.

Висвітлено вплив іонізуючого випромінювання на біологічні об'єкти. Досліджено основні методи захисту організму від впливу іонізуючого випромінювання. Проаналізовано роль біологічно активних речовин у формуванні природної резистентності та корекції функцій імунної системи організму. Наведено характеристику імуномодулювального препарату "Гомотин" та комплексу активуючих факторів імунітету (КАФІ). Розглянуто коригувальний вплив імуномодуляторів на гомеостаз великої рогатої худоби на забруднених радіонуклідами територіях. Визначено економічну ефективність використання імуномодуляторів під час вирощування молодняка великої рогатої худоби.


Індекс рубрикатора НБУВ: П60-44-271.25 + П817.11

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА612424 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Методи оцінки вгодованості м'ясної худоби та визначення якості м'яса / ред.: М. Г. Повозніков; Вінниц. держ. аграр. ун-т, Поділ. держ. аграр.-техн. акад. - Кам'янець-Поділ. : Абетка, 2003. - 18 c. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.

Висвітлено систему оцінку вгодованості м'ясної худоби та наведено інформацію щодо методів визначення фізико-хімічних показників якості м'язової тканини тварин, зокрема, інтенсивності її забарвлення, вільної і зв'язаної води у м'ясі, його ніжності, мармуровості, калорійності, повноцінних та сполучнотканинних білків, триптофану.

Освещена система оценки вскармливания мясного скота и приведена информация по методах определения физико-химических показателей качества мышечной ткани животных, в частности, интенсивности ее окраски, свободной и связанной воды в мясе, его нежности, мраморности, калорийности, полноценных и соединяющих тканевых белков, триптофана.


Індекс рубрикатора НБУВ: П60-60 + П817.11 + Л92-1с

Рубрики:

Шифр НБУВ: Р98924 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Вінніков А. І. 
Санітарна мікробіологія : Навч. посіб. / А. І. Вінніков, Н. В. Черевач, Т. М. Полішко, О. В. Крисенко, Т. В. Скляр; Дніпропетр. нац. ун-т. - Д., 2006. - 299 c. - Бібліогр.: с. 295. - укp.

Висвітлено теоретичні засади та методи санітарно-мікробіологічного дослідження об'єктів навколишнього середовища, технологічної сировини, харчових продуктів. Розглянуто мікробіологічні показники санітарно-гігієнічної оцінки та патогенні мікроорганізми. Викладено питання щодо біологічного забруднення повітря, грунту та водойм, розповсюдження збудників інфекційних хвороб, а також проблеми знезараження та очищення середовища.

Освещены теоретические основы и методы санитарно-микробиологического исследования объектов окружающей среды, технологического сырья, пищевых продуктов. Рассмотрены микробиологические показатели санитарно-гигиенической оценки и патогенные микроорганизмы. Изложены вопросы, касающиеся биологического загрязнения воздуха, грунта и водоемов, распространения возбудителей инфекционных заболеваний, а также проблемы обеззараживания и очищения среды.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р12я73 + Р264 я73 + П817.1я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА677339 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Скибіцький В. Г. 
Мікробіологія молока та молочних продуктів : підручник / В. Г. Скибіцький, В. В. Власенко, І. Г. Власенко, М. В. Мельник, Ф. Ж. Ібатулліна, А. М. Соломон. - Вінниця : Едельвейс і К, 2008. - 412 c. - Бібліогр.: с. 406-407. - укp.

Розглянуто питання систематики, морфології, фізіології й екології мікроорганізмів. Розкрито сучасні методи вивчення мікрофлори грунту, води, повітря. Висвітлено нові підходи до виявлення мікроорганізмів, які забруднюють молоко та молокопродукти. Охарактеризовано роль збудників харчових токсикоінфекцій і санітарно-показових мікроорганізмів у процесі переробки молока та харчових молочних продуктів.

Рассмотрены вопросы систематики, морфологии, физиологии и экологии микроорганизмов. Раскрыты современные методы изучения микрофлоры почвы, воды, воздуха. Освещены новые подходы к выявлению микроорганизмов, загрязняющих молоко и молокопродукты. Охарактеризована роль возбудителей пищевых токсикоинфекций и санитарно-показательных микроорганизмов при переработке молока и пищевых молочных продуктов.


Індекс рубрикатора НБУВ: Е4я73-1 + П817.12я73-1 + Л95-14я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА708658 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Власенко В. В. 
Санітарно-епідеміологічна експертиза молока і молочних продуктів : навч. посіб. / В. В. Власенко, І. Г. Власенко, С. В. Гирич, Г. С. Лоянич. - Вінниця : ПП "Едельвейс і К", 2008. - 160 c. - Бібліогр.: с. 113-114. - укp.

Розглянуто питання санітарно-епідеміологічної оцінки молока, одержаного від хворих тварин. Наведено методи проведення санітарної експертизи кисломолочних продуктів, вершків, масла, сирів, молочних консервів, сухих молочних продуктів і морозива. Висвітлено сучасні вимоги до якісних показників молока, згідно з ДСТУ 3662-97, а також що реалізується на ринку. Увагу приділено органолептичним і фізико-хімічним методам оцінки молока.

Рассмотрены вопросы санитарно-эпидемиологической оценки молока, полученного от больных животных. Приведены методы проведения санитарной экспертизы кисломолочных продуктов, сливок, масла, сыров, молочных консервов, сухих молочных продуктов и мороженого. Изложены современные требования к качественным показателям молока, в соответствии с ГСТУ 3662-97, а также молока, которое реализуется на рынке. Внимание уделено органолептическим и физико-химическим методам оценки молока.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р123.851-1 я73 + П817.12 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА708983 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Лысенко С. Е. 
Ветсанэкспертиза молока при субклиническом мастите коров / С. Е. Лысенко // Вісн. Полтав. держ. аграр. акад. - 2002. - № 1. - С. 70-71. - Библиогр.: 3 назв. - рус.

Вивчено фізико-хімічні показники молока в разі субклінічного маститу. Проведено бактеріологічне дослідження молока та визначено чутливість мікроорганізмів до антибіотиків.


Індекс рубрикатора НБУВ: П817.12

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Джміль О. М. 
Визначення тіоціонату в молоці / О. М. Джміль // Вісн. Полтав. держ. аграр. акад. - 2004. - № 3. - С. 143-145. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Зазначено, що використання ензимної стабілізації молока на сучасному етапі розвитку молочної промисловості надасть можливість поліпшити санітарну якість молока, що надходить на переробні підприємства.


Індекс рубрикатора НБУВ: П817.12

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Фотіна Т. І. 
Мікробіологічний моніторинг ізоляції бактеріальної мікрофлори в продукції птахівництва та місцях її виробництва / Т. І. Фотіна // Вісн. Полтав. держ. аграр. акад. - 2003. - № 1-2. - С. 83-84. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: П817.111

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
14.

Черняк Н. Г. 
Контамінація та ідентифікація Listeria monocytogenes у молоці на молочнотоварних фермах / Н. Г. Черняк // Вісн. Полтав. держ. аграр. акад. - 2004. - № 4. - С. 44-45. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: П817.12

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
15.

Якубчак О. М. 
Вивчення паразитарного забруднення молока / О. М. Якубчак, В. З. Дорфман, Л. О. Оленіч // Вісн. Полтав. держ. аграр. акад. - 2007. - № 2. - С. 116-117. - Библиогр.: 7 назв. - укp.

Проведені дослідження сирого збірного молока з ферм та особистих господарств населення на наявність яєць і личинок різних гельмінтів свідчать про досить високий рівень інвазійної забрудненості молока.


Індекс рубрикатора НБУВ: П817.12 + П873.62-911-6

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Коваль І. В. 
Моніторинг післязабійної діагностики тварин, хворих на паразитарні захворювання, які надійшли на Полтавський м'ясокомбінат у період із 2004 по 2006 рр. / І. В. Коваль, Ж. О. Передера, Т. І. Фотіна, О. С. Передера // Вісн. Полтав. держ. аграр. акад. - 2007. - № 2. - С. 118-122. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Наведено дані про результати ветеринарно-санітарної експертизи продуктів забою тварин на КП "Полтавський м'ясокомбінат".


Індекс рубрикатора НБУВ: П817.21 + П817.116

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Оленіч Л. О. 
Особливостi iнвазованостi молока, отриманого вiд корiв приватного сектора та сiльськогосподарських пiдприємств / Л. О. Оленіч, О. М. Якубчак, В. З. Дорфман // Вісн. Полтав. держ. аграр. акад. - 2007. - № 4. - С. 115-116. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Проведено порівняльну оцiнку iнвазiйної забрудненостi молока, одержаного на фермах та зiбраного у населення (особистих пiдсобних господарствах громадян). Встановлено, що у кiлькiсному i видовому вiдношеннях молоко з приватного сектора забруднене значно бiльше, нiж iз ферм.


Індекс рубрикатора НБУВ: П817.12

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
18.

Щербакова Н. С. 
Степень разрушения антибиотика тилозина в органах и тканях птицы при инактивации его методом проваривания / Н. С. Щербакова // Вісн. Полтав. держ. аграр. акад. - 2007. - № 1. - С. 162-163. - Библиогр.: 3 назв. - рус.

Викладено дані про ступінь інактивації залишкових кількостей тилозину в продуктах забою курей через 1 годину після одноразового введення антибіотика з водою перорально, а також після проварки м'яса та заморозки.


Індекс рубрикатора НБУВ: П817.11

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
19.

Щербакова Н. С. 
Визначення якостi м'яса птицi, хворої на колiбактерiоз та еймерiоз, при лiкуваннi бiсептом / Н. С. Щербакова // Вісн. Полтав. держ. аграр. акад. - 2008. - № 1. - С. 169-171. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Наведено данi щодо ступеня токсичностi м'яса птицi, одержаного iз тушок птицi, яка перехворiла на колiбактерiоз та еймерiоз, а також пiсля лiкування препаратом бiсепт.


Індекс рубрикатора НБУВ: П817.111

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
20.

Величко В. О. 
Біохімічна і ветеринарно-санітарна оцінка молока і яловичини за умов техногенного навантаження та згодовування кормових добавок / В. О. Величко // Наук.-техн. бюл. Ін-ту біології тварин та Держ. н.-д. контрол. ін-ту ветпрепаратів та корм. добавок. - 2008. - Вип. 9, № 3. - С. 242-247. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Функціонування організму тварин у межах фізіологічного оптимуму забезпечує найефективнішу діяльність всіх його систем та органів, високі показники продуктивності та репродуктивної здатності. Проте, постійний вплив негативних екологічних чинників знижує ефективність прояву окремих адаптаційних систем та пристосувальну і резистентну здатність цілого організму. Тому важливим завданням біологічної, аграрної і ветеринарної науки є різностороннє вивчення шкідливого впливу чинників антропогенної і техногенної діяльності на живі організми, розробка способів корекції адаптаційної здатності організму, зокрема з використанням біологічно активних кормових домішок.


Індекс рубрикатора НБУВ: П817.11 + П817.12

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж72108 Пошук видання у каталогах НБУВ 
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського