Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
Пошуковий запит: (<.>TJ=Наук. пр. Укр. держ. ун-ту харч. технологій<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 56
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Носенко Н. А. 
Розроблення методичних рекомендацій щодо складання бізнес-планів інвестиційних проектів / Н. А. Носенко // Наук. пр. Укр. держ. ун-ту харч. технологій. - 1999. - № 5. - С. 64-66. - укp.

В умовах ринку бізнес-плани потрібні всім: банкірам та потенційним інвесторам, підприємцю, який повинен проаналізувати свої ідеї, перевірити їх реальність. Мета розроблення бізнес-плану - спланувати господарську діяльність підприємства відповідно до потреб фірми та можливостей отримання потрібних ресурсів.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)290-233

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Мирончук В. Г. 
Рециркуляція як засіб зменшення енерговитрат у схемах багатоступеневої промислової кристалізації цукру / В. Г. Мирончук // Наук. пр. Укр. держ. ун-ту харч. технологій. - 1999. - № 5. - С. 105-107. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Розглянуто питання, що підтверджують доцільність використання рециркуляції у схемах багатоступеневої промислової кристалізації цукру та безпосередньо в камерах росту кристалів секційних прямотечійно-рециркуляційних вакуум-апаратів безперервної дії з погляду зменшення витрат теплоносія (пари) на процес уварювання та кристалізації цукру.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л840.63

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Ковальов О. В. 
Реконструкція хлібопекарської печі ФТЛ-2 / О. В. Ковальов, А. М. Мартиненко, О. Л. Олійник, Ю. В. Осауленко, М. Р. Штоквиш // Наук. пр. Укр. держ. ун-ту харч. технологій. - 1999. - № 5. - С. 122-123. - укp.

Реконструкція печі ФТЛ-2 спрямована на створення універсальної печі, в якій буде можливо випікати хліб як із пшеничного, так і з житнього борошна. Для реалізації такої реконструкції привідну зірочку винесли вперед і встановили попередню камеру. Це дало змогу задавати потрібну температуру в початковій зоні.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л830.4-51-09

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Скопенко Н. С. 
Система підтримки прийняття рішень вибору інвестицій / Н. С. Скопенко // Наук. пр. Укр. держ. ун-ту харч. технологій. - 1999. - № 5. - С. 37-38. - укp.

Розглянуто основні функції системи підтримки прийняття рішень у виборі напрямку інвестування у цінні папери. Запропоновано загальну схему процесу прийняття інвестиційних рішень.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)0-56

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Стоянський С. Й. 
Стан сировинної бази м'ясної промисловості України / С. Й. Стоянський // Наук. пр. Укр. держ. ун-ту харч. технологій. - 1999. - № 5. - С. 47-48. - укp.

Розглянуто питання стану сировинної бази м'ясної промисловості України як основної причини падіння обсягів виробництва м'ясних продуктів в Україні.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.751

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Косовець Л. І. 
Стан ринку цукру в Україні і зарубіжних країнах / Л. І. Косовець // Наук. пр. Укр. держ. ун-ту харч. технологій. - 1999. - № 5. - С. 42-45. - Бібліогр.: 19 назв. - укp.

Висвітлено проблеми цукрової промисловості України, розкрито тенденції розвитку світового ринку цукру, а також показано місце цукру і цукрозамінників на світовому ринку та в промисловості.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)421.511 + У9(4УКР)843 + У584.35

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Андреюк Н. В. 
Споживча кооперація України: шляхи виходу з кризи / Н. В. Андреюк // Наук. пр. Укр. держ. ун-ту харч. технологій. - 1999. - № 5. - С. 17-20. - укp.

Обгрунтовано основні шляхи реформування споживчої кооперації в умовах перехідної економіки: її роздержавлення, реформування відносин власності згідно з умовами переходу до ринку, адаптація основних функцій споживчої кооперації до ринкових умов.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)421

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Межинська О. Ю. 
Проблеми уповільнення обігу оборотних коштів у молочній промисловості України / О. Ю. Межинська // Наук. пр. Укр. держ. ун-ту харч. технологій. - 1999. - № 5. - С. 79-80. - укp.

Розглянуто основні проблеми уповільнення обігу оборотних коштів у молочній промисловості України на сучасному етапі.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.751

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Міненко М. А. 
Проблеми державного регулювання розвитку тютюнової промисловості України / М. А. Міненко // Наук. пр. Укр. держ. ун-ту харч. технологій. - 1999. - № 5. - С. 86-87. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.753

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
10.

Толбатов Ю. А. 
Проблема оптимізації інвестиційного портфеля / Ю. А. Толбатов, Н. С. Скопенко // Наук. пр. Укр. держ. ун-ту харч. технологій. - 1999. - № 5. - С. 30-32. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Розглянуто критерії формування оптимального портфеля цінних паперів. Запропоновано варіант розв'язання задачі оптимізації інвестиційного портфеля за критерієм мінімізації ризику.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)0-56

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Дерев'янко О. В. 
Проблеми формування зернового ринку України / О. В. Дерев'янко, Л. Г. Цимбалюк // Наук. пр. Укр. держ. ун-ту харч. технологій. - 1999. - № 5. - С. 24-27. - Бібліогр.: 2 назв. - укp.

Розглядаються питання ринкової трансформації аграрного сектора економіки України (на прикладі зернового ринку). Охарактеризовано роль ринків сільськогосподарської продукції як сировинної бази харчової промисловості. Сформульовано відповідні пропозиції щодо реформування зернового ринку України.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)421

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Гнєда М. Є. 
Підвищення ефективності виробництва підприємств м'ясної промисловості / М. Є. Гнєда // Наук. пр. Укр. держ. ун-ту харч. технологій. - 1999. - № 5. - С. 82-83. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Розглянуто шляхи інтенсифікації виробництва м'ясної промисловості, а саме: реформацію форм власності; ефективніше використання основних фондів і виробничої потужності підприємств; створення маркетингової служби і розроблення ринкової програми.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.751

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Хомічак Л. М. 
Підвищення ефективності вапняно-вуглекислотного очищення дифузійного соку із застосуванням термічної пароконденсаційної кавітації / Л. М. Хомічак // Наук. пр. Укр. держ. ун-ту харч. технологій. - 1999. - № 5. - С. 104-105. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Розглянуто проблему вапняно-вуглекислотного очищення дифузійного соку. Обгрунтовано можливість використання при цьому термічної пароконденсаційної кавітації одночасно із суспензією соку 2-ї сатурації для підвищення загального ефекту очищення дифузійного соку і зменшення витрат вапна. Наведено результати промислових досліджень.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л840.4-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Дзьомбак І. Б. 
Проблеми і перспективи розвитку виробництва цукру в Україні / І. Б. Дзьомбак // Наук. пр. Укр. держ. ун-ту харч. технологій. - 1999. - № 5. - С. 74-78. - укp.

Розглянуто стан справ у цукровій промисловості України та заходи щодо припинення спаду виробництва цукру.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.751

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Михалевська Т. В. 
Фундаментальний аналіз структури процентних ставок цінних паперів / Т. В. Михалевська, А. О. Заїнчківський // Наук. пр. Укр. держ. ун-ту харч. технологій. - 1999. - № 5. - С. 89-90. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Розроблено математичну модель аналізу та оптимізації структури відсоткових ставок цінних паперів.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)262.59

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Тарасюк Г. М. 
Удосконалення методів регулювання виробництва м'ясних продуктів в Україні / Г. М. Тарасюк // Наук. пр. Укр. держ. ун-ту харч. технологій. - 1999. - № 5. - С. 57-60. - укp.

Проаналізовано основні проблеми розвитку м'ясної промисловості в Україні, економічні методи регулювання виробництва продукції на сучасному етапі. Досліджено основні тенденції виходу м'ясної промисловості із кризового стану завдяки впровадженню нових економічних методів регулювання виробництва і вдосконаленню старих, а саме: розвиток податкового законодавства, вдосконалення фінансово-кредитних відносин, інвестиційної діяльності тощо. Дослідження спрямовано на вирішення основної проблеми в країні - проблеми продовольчого забезпечення населення харчовими продуктами, рівень якого визначає успішність проведення економічних реформ на кожному етапі переходу до розвинутого ринку.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.751

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Драган О. І. 
Удосконалення внутрішньовиробничого госпрозрахунку на підприємствах м'ясної промисловості / О. І. Драган // Наук. пр. Укр. держ. ун-ту харч. технологій. - 1999. - № 5. - С. 100-101. - укp.

Розглянуто питання госпрозрахунку та його удосконалення на підприємствах м'ясної промисловості у сучасних ринкових умовах. Проаналізовано принципи та функції внутрішньовиробничого госпрозрахунку і створення госпрозрахункових підрозділів.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.751

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
18.

Рашевська Т. О. 
Ідентифікація ультрадисперсної вологи в субмікроструктурі вершкового масла / Т. О. Рашевська, І. С. Гулий, М. М. Нищенко // Наук. пр. Укр. держ. ун-ту харч. технологій. - 1999. - № 5. - С. 119-122. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

На основі електронно-мікроскопічних досліджень і термодинамічних розрахунків встановлено існування в мікроструктурі вершкового масла ультрадисперсних краплин вологи, водних доріжок і водних каналів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л957-1с

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
19.

Руденко В. М. 
Інгібуючий ефект тіогліколевої кислоти в утворенні забарвлення в амінокарбонільній реакції / В. М. Руденко // Наук. пр. Укр. держ. ун-ту харч. технологій. - 1999. - № 5. - С. 109-111. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

З використанням методів УФ-, КР-спектроскопії і хроматографічного аналізу показано, що тіогліколева кислота змінює перебіг перетворень на ранніх стадіях амінокарбонільної реакції, чим сповільнює процес утворення забарвлених речовин у модельній системі D-глюкоза/гліцин.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л84-13

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
20.

Гавриленко С. М. 
Інвестиційна привабливість українських підприємств харчової промисловості / С. М. Гавриленко // Наук. пр. Укр. держ. ун-ту харч. технологій. - 1999. - № 5. - С. 83-84. - укp.

Розглянуто питання інвестиційної привабливості підприємств харчової промисловості України та активність на інвестиційному ринку за останній період.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.7

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського