Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (5)Книжкові видання та компакт-диски (37)
Пошуковий запит: (<.>U=Л91-309.1/9$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 32
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Дятлов В. В. 
Сохраняемость яблок с защитным пленочным покрытием : Моногр. / В. В. Дятлов; Донец. гос. ун-т экономики и торговли им. М.Туган-Барановского. - Донецк, 2004. - 214 c. - Библиогр.: 284 назв. - рус.

Проанализированы вопросы разработки научных основ сохраняемости яблок с защитным пленочным покрытием. Приведена технология обработки яблок композиционным составом на основе натриевой соли карбоксиметилцеллюлозы. Представлены результаты хранения яблок разных помологических и товарных сортов при холодильном хранении и без искусственного охлаждения.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л91-309.1/9

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА661398 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Чумак И. Г. 
Транспортировка и хранение тропических плодов : Учеб. пособие для студ. вузов, обуч. по спец. 05.18.14 "Холодил. технология пищ. продуктов", 05.05.14 "Холодильники и криог. техника, системы кондиционирования" / И. Г. Чумак, В. П. Кочетов, В. В. Дябло, С. В. Дябло, И. М. Фруман; ред.: И. Г. Чумак. - О. : Информ.-издат. центр "РЕФПРИНТИНФО", 2004. - 311 c. - Библиогр.: с. 257-267 - рус.

Обобщен опыт ведущих отечественных и зарубежных фирм, проектных и научных организаций, занимающихся вопросами транспортировки, хранения и переработки тропической плодовой продукции. Охарактеризованы свойства и сортовые особенности бананов и других видов тропических плодов, представлены сведения об основных регионах-производителях этой продукции и наиболее известных компаниях-поставщиках. Приведена подробная информация о современных холодильных технологиях хранения и транспортировки тропических плодов в условиях Украины. Описаны технические средства обеспечения холодильных технологий, а также проектные решения холодильников и транспортных средств. Изложено краткое содержание основных нормативных документов, регламентирующих процессы обращения с тропической плодовой продукцией, приведены правила санитарно-карантинной проверки импортных продовольственных товаров.


Індекс рубрикатора НБУВ: О184.85 я73 + Л91-309.1/9 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА662274 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Янчарек М.  
Зберігання фруктів у газових середовищах / М. Янчарек, О. Ф. Буляндра // Харч. пром-сть. - 2007. - № 5. - С. 48-51. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л91-309.1/9

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
4.

Коптюх Л. А. 
Упаковочные материалы для хранения фруктов и винограда / Л. А. Коптюх, В. Н. Кваско, Н. З. Погосская, В. В. Рыбальченко // Упаковка. - 2006. - № 4. - С. 14-15. - Библиогр.: 2 назв. - рус.

Отмечено, что для длительного хранения фруктов в свежем виде во многих странах широко применяются упаковочные материалы (УМ), содержащие фунгицидные, защищающие от поражения плесневыми грибами, и барьерные, ограничивающие проникновения жира, влаги, пара, вещества. Приведены результаты исследования по определению состава и условий нанесения на УМ покрытый, обладающих одновременно бактерицидным и умеренным барьерным действием. Исследованиями установлено, что потери фруктов от микробиологических заболеваний при упаковывании в разрабатываемый бактерицидный композиционный материал на 88 % меньше, чем при использовании для хранения обычной упаковочной бумаги.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л91-309.1/9

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж15241 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Балан Є. П. 
Біоенергетичні основи холодильної технології зберігання та транспортування рослинної сировини : Автореф. дис... д-ра техн. наук: 05.18.14 / Є. П. Балан; Одес. держ. акад. холоду. - О., 2004. - 34 c. - укp.

Розроблено наукові засади холодильної технології, необхідні для оптимізації режимних параметрів технологічних процесів БХТЛ, створення ефективних конструкцій систем охолодження, розрахунку та прогнозування результатів збереження. Проведено теоретичні та експериментальні дослідження процесу зберігання фруктів та овочів. На підставі одержаних математичних моделей дихання, дозрівання, втрат, лежкості та комерціалізації розроблено методи розрахунку та прогнозування результатів збереженості, оптимізації режимних параметрів технологічних процесів, створення ефективних систем охолодження, які апробовано на експериментальному матеріалі та використано у науково-методичних і конструкторських розробках, дослідних зразках і на промислових об'єктах.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л91-309.1/9 + О384.891.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА332985 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Степаненко Д. С. 
Вплив електроіонізованого повітряного середовища на тривалість зберігання плодів черешні : Автореф. дис... канд. техн. наук : 05.18.03 / Д. С. Степаненко; Херсон. нац. техн. ун-т. - Херсон, 2005. - 19 c. - укp.

Висвітлено проблеми зберігання свіжих плодів черешні у електроіонізованому повітряному середовищі. Визначено оптимальні режими іонізації повітря електричним струмом коронного розряду. Досліджено вплив електроіонізованого повітря на товарну якість, ураженість мікробіологічними й фізіологічними захворюваннями, інтенсивність окиснювально-відновних процесів, зміну деяких фізико-механічних властивостей плодів черешні у разі зберігання. Розроблено пристрій для одержання іонно-озонної суміші з високим вмістом іонів негативної полярності.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л91-309.1/9

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА339697 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Загорко Н. П. 
Вплив способів зберігання на якість плодів солодкого перцю : Автореф. дис... канд. техн. наук / Н. П. Загорко; Херсон. нац. техн. ун-т. - Херсон, 2006. - 24 c. - укp.

Виявлено вплив різних способів заморожування на якість плодів солодкого перцю. Вивчено гістологічні зміни клітинної структури тканин під час заморожування в кріогенному, повітряному та рідкому середовищах. Визначено динаміку фракційного складу води за умов заморожування та тривалого зберігання у повітряному середовищі, а також кріоскопічну температуру та кількість вимороженої води. Встановлено, що вологовіддача з урахуванням органолептичної оцінки є важливим показником придатності сировини до зберігання у замороженому стані. З'ясовано, що процес заморожування помітно впливає на теплофізичні властивості, біохімічний склад солодкого перцю. Показано позитивний вплив додаткової технологічної обробки на зберігання та покращення стійкості якісних показників під час заморожування та наступного зберігання. Розроблено новий спосіб зберігання солодкого перцю, замороженого в маринаді, який відрізняється кращими біохімічними показниками, органолептичною оцінкою, мікробіологічною безпекою, ніж перець, заморожений розсипом. Економічний ефект впровадження у виробництво технології заморожування розсипом складає 759 - 817 грн/т, а заморожування в маринаді - 945 - 2 597 грн/т залежно від терміну зберігання плодів солодкого перцю.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л91-309.1/9

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА344279 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Янчарек М. М. 
Науково-технічні основи процесів тепломасообміну в теплових камерах при зберіганні фруктів : автореф. дис... д-ра техн. наук / М. М. Янчарек; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2008. - 40 c. - укp.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л91-309.1/9

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА357190 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Нгуєн В'єн Зунг 
Розробка процесів холодильної технології плодів манго методами теплофізичного моделювання : автореф. дис... канд. техн. наук / Нгуєн В'єн Зунг; Одес. держ. акад. холоду. - О., 2008. - 20 c. - укp.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л91-309.1/9 + Л913.307

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА358844 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Аль-Ахрас Гассан Халед Мохаммед 
Теплофізичні аспекти холодильного зберігання плодоовочевої продукції в умовах жаркого клімату : Автореф. дис... канд. техн. наук : 05.04.03 / Аль-Ахрас Гассан Халед Мохаммед; Одес. держ. акад. холоду. - О., 1999. - 16 c. - укp. - рус.

Теоретично досліджуються процеси тепло- та масообміну в насипу продукції внаслідок її активного вентилювання холодним повітрям. Проведено наукове обгрунтування оптимальних режимів зберігання рослинної сировини. Теоретично вивчено теплопередачу і теплостійкість огороджуючих конструкцій камери зберігання. Проведено дослідження процесів теплопередачі в основних елементах камерної системи охолодження та розроблено методику динамічної оптимізації холодильної системи.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л91-309.1/9

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА305963 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Радіоненко В. М. 
Удосконалення холодильного зберігання продукції рослинного походження в модулях з модифікованим газовим середовищем : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.13 / В. М. Радіоненко; Одес. держ. акад. холоду. - О., 2011. - 20 c. - укp.

Розглянуто проблеми підвищення термінів зберігання рослинної продукції в камерах холодильного і торговельного обладнання (ХТО), що є одним з найбільш простих і екологічно безпечних підходів до енергоощадження в елементах холодильного ланцюга. Показано, що якість яблук зберігається у процесі використання напівпроникних мембран як засобу управління складом середовища в компактних модулях. Побудовано модель газообміну для кисню та вуглекислого газу в продуктах на базі рівнянь реакційної дифузії. Розроблено прогностичну модель визначення термінів зберігання рослинної продукції в компактних модулях на базі методу штучних нейронних мереж, а також встановлено взаємозв'язок між цільовою функцією - часом зберігання продукту та змінними управління - умовами зберігання та властивостями мембрани. Вперше запропоновано нечіткий узагальнений критерій якості рослинної продукції, який об'єднує множину показників різної природи, а також є мірою деградації продуктів у разі холодильного зберігання.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л91-309.1/9

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА377903 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Масліков М. М. 
Дослідження зміни розподілу вологовмісту у просторі модифікованого газового середовища / М. М. Масліков, С. Г. Потапов, М. М. Старенький // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2010. - № 32. - С. 35-36. - укp.

Проведено дослід зі зберігання яблук "Джонаголд" у контейнері з модифікованим газовим середовищем. Опрацьовано результати досліду та встановлено залежності зміни вологовмісту в просторі контейнера.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л91-309.1/9

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Радионенко В. Н. 
Нейросетевое прогнозирование сроков холодильного хранения растительного сырья в модулях с модифицированной атмосферой / В. Н. Радионенко // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2010. - № 2/7. - С. 48-52. - Библиогр.: 19 назв. - рус.

Рассмотрено использование компактных модулей с модифицированной атмосферой в технологии холодильного хранения продуктов растительного происхождения в камерах домашних холодильников. На основе ограниченных экспериментальных данных о кинетике порчи яблок в зависимости от различных факторов построены искусственные нейронные сети для предсказания сроков хранения.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л91-309.1/9

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Ялпачик В. Ф. 
Нові методи контролю якості плодів при зберіганні холодом / В. Ф. Ялпачик, Ф. Ю. Ялпачик, М. І. Стручаєв // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2013. - Вип. 13, т. 7. - С. 3-10. - Бібліогр.: 11 назв. - укp.

Наведено результати розробки способів контролю якості плодів від фізичних показників. Розглянуто перспективу впровадження нових пристроїв контролю плодів у випадку зберігання холодом.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л91-309.1/9

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Дрозд О. О. 
Збереженість яблук за післязбиральної обробки інгібітором етилену : автореф. дис. ... канд. с.-г. наук : 06.01.15 / О. О. Дрозд; КМ України, Нац. ун-т біоресурсів і природокористування України. - К., 2013. - 22 c. - укp.

Дослідження присвячено удосконаленню зберігання яблук сортів Айдаред, Голден Делішес, Джонаголд і Ренет Симиренка шляхом післязбиральної обробки 1-МЦП. Встановлено позитивний вплив післязбиральної обробки 1-МЦП на вихід товарної продукції після семимісячного зберігання, збереження щільності м'якуша й основного забарвлення шкірки плодів, вміст сухих розчинних речовин, титрованих кислот та хлорофілу в шкірці яблук. Післязбиральна обробка 1-МЦП гальмує виділення етилену під час зберігання та подальшої експозиції за температури 20 °С. Обгрунтовано доцільність післязбиральної обробки 1-МЦП плодів сортів Голден Делішес, Джонаголд і Ренет Симиренка з подальшим зберіганням у фруктосховищі-холодильнику за температури 3 ± 1 °С та відносної вологості повітря 85 - 90 %.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л91-309.1/9

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА401996 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Сердюк М. Є. 
Вплив абіотичних факторів на розвиток фізіологічних розладів та мікробіологічних захворювань під час холодильного зберігання плодів яблуні / М. Є. Сердюк, С. С. Байбєрова // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2016. - Вип. 16, т. 1. - С. 192-203. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

Досліджено вплив погодних чинників на рівень втрат плодів яблуні від фізіологічних розладів і мікробіологічних захворювань під час холодильного зберігання. Встановлено, що основним погодним чинником, який має найбільш істотний вплив на рівень розвитку як фізіологічних розладів, так і мікробіологічних захворювань у процесі зберігання плодів яблуні, вирощених за умов Південної степової підзони України, є мінімальні температури останнього місяця формування плодів. При цьому, аномально високі значення даного показника стимулюють розвиток фізіологічних розладів і зменшують ризик поширення мікробіологічних захворювань.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л91-309.1/9

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Сердюк М. Є. 
Обгрунтування вибору способу попереднього охолодження плодів / М. Є. Сердюк, Д. С. Степаненко, С. С. Байбєрова, Н. А. Гапріндашвілі, А. С. Кулік // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2016. - № 4/11. - С. 62-68. - Бібліогр.: 23 назв. - укp.

Встановлено, що комбінований спосіб попереднього охолодження плодів відрізняється високою константою швидкості зниження інтенсивності дихання та тепловиділення і низькими втратами маси. Їх кількісне значення варіює в межах від 0,005 до 0,014 % залежно від виду плодів. Одержані результати надають змогу рекомендувати цей спосіб попереднього охолодження плодів для використання за виробничих умов.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л91-309.1/9

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
18.

Priss O. 
Effect of heat treatment with antioxidants on oxygen radical scavenging during storage of bell pepper fruits = Влияние тепловой обработки антиоксидантами на утилизацию активных форм кислорода при хранении сладкого перца / O. Priss // Ukr. Food J.. - 2016. - 5, № 1. - С. 16-26. - Бібліогр.: 25 назв. - англ.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л91-309.1/9

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж43715 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
19.

Бородай И. И. 
Принципы построения дифференциальных резонаторных систем для измерения диэлектрической проницаемости газовой среды с этиленом / И. И. Бородай // Вісн. Харків. нац. техн. ун-ту сіл. госп-ва ім. П. Василенка. - 2017. - Вип. 187. - С. 97-99. - Библиогр.: 4 назв. - рус.

Рассмотрены принципы построения дифференциальных резонаторных систем для контроля газовой среды с этиленом при хранении яблок, обработанных электромагнитным излучением.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л91-309.1/9

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж61599 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
20.

Федюшко А. Ю. 
Определение параметров электромагнитного излучения для уничтожения микроорганизмов на поверхности яблок / А. Ю. Федюшко // Вісн. Харків. нац. техн. ун-ту сіл. госп-ва ім. П. Василенка. - 2017. - Вип. 187. - С. 105-106. - Библиогр.: 5 назв. - рус.

Решена задача по определению биотропных параметров электромагнитного излучения для уничтожения микроорганизмов на поверхности яблок при их длительном хранении в условиях внешней среды.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л91-309.1/9

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж61599 Пошук видання у каталогах НБУВ 
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського