Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Наукова електронна бібліотека (3)Книжкові видання та компакт-диски (238)Журнали та продовжувані видання (4)
Пошуковий запит: (<.>U=Р123.0 я9$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 3
Представлено документи з 1 до 3

      
Категорія:    
1.

Мамченко Г. Ф. 
Жизнь и лечение по законам природы: Натуропатия. Фитотерапия. Гомеопатия : Руководство по самооздоровлению / Г. Ф. Мамченко. - К. : Здоров'я, 1999. - 437 c. - рус.

Висвітлено основні передумови формування хвороб людини як сукупність факторів ризику, зумовлених конституцією людини і впливом на неї довкілля. Сформульована концепція здоров'я, передхвороби, хвороби з позиції адаптаційного потенціалу людини, можливостей його зміцнення і розвитку на основі природних факторів здоров'я: здорового способу життя, раціонального харчування, рухової активності, використання фітотерапії, харчових добавок, гомеопатії. Розроблено комплексні диференційовані схеми гомеопатичного самолікування при різних гострих ушкодженнях організму, які дозволяють запобігати розвитку хронічних захворювань. Осмислюється роль кожної людини у формуванні власного здоров'я і нездоров'я, закладена природою потенційна можливість мобілізувати свій адаптаційний потенціал на будь-якому етапі свого життя.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р120.4 я9 + Р123.0 я9 + Р352.5 я9 + Р351 я9

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА588401 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Димань Т. М. 
Харчування людини / Т. М. Димань, М. М. Барановський, М. С. Ківа, Т. Г. Мазур, Л. П. Загоруй. - Біла Церква : Білоцерк. держ. аграр. ун-т, 2005. - 301 c. - укp.

Розглянуто класичні та альтернативні теорії та концепції раціонального харчування. Проаналізовано вплив релігійних положень на споживання харчових продуктів і особливості національної кухні різних народів. Розглянуто фізіологічні основи функціонування травної системи людського організму, проаналізовано якісний склад харчового раціону. Висвітлено питання забезпечення безпеки харчових продуктів і продовольчої сировини. Проаналізовано базові принципи технології зберігання харчової продукції та сучасні способи її ідентифікації. Обгрунтовано фізіолого-гігієнічні вимоги щодо організації раціонального харчування. Розглянуто критичні технології виробництва штучних продуктів харчування. Проаналізовано сучасні методи конструювання, проектування та забезпечення екологічної чистоти харчових продуктів.

Рассмотрены классические и альтернативные теории и концепции рационального питания. Проанализировано влияние религийных положений на употребление продуктов питания и особенности национальной кухни разных народов. Рассмотрены физиологические основы функционирования пищеварительной системы и качественный состав пищевого рациона. Освещены вопросы обеспечения безопасности пищевых продуктов и продовольственного сырья. Проанализированы базовых принципы технологии хранения пищевых продуктов и современные способы их идентификации. Обоснованы физиолого-гигиенические требования по организации рационального питания. Рассмотрены критические технологии производства искусственных продуктов питания. Проанализированы современные методы конструирования, проектирования и обеспечения экологической чистоты пищевых продуктов.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р123.0 я9

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА662120 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Батечко С. А. 
Руководство по нутрициологии. Философия здоровья "Тяньши" / С. А. Батечко, Н. А. Деревянко. - К. : Аврио, 2006. - 500 c. - Библиогр.: 36 назв. - рус.

Рассмотрены проблемы питания и здоровья населения, структура пищевых продуктов, их медицинская характеристика, основы здорового питания. На современном биохимическом уровне проанализированы составляющие компоненты пищевых продуктов и их физиологическая роль, определены опасные и вредные продукты. Рекомендованы продукты питания при ряде хронических заболеваний в контексте их оздоровительного действия и комплексного использования в лечебных целях. Освещен опыт по системному применению биологически активных препаратов китайской корпорации "Тяньши" - нутрицевтиков, парафармацевтиков и эубиотиков в профилактических целях и биокоррекции хронических заболеваний, связанных с неправильным питанием.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р123.0 я9 + Р351 я9 + Р281.794-6 я9

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВС42045 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського