Бази даних

Наукова електронна бібліотека - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Віртуальна довідка (19)Автореферати дисертацій (3472)Реферативна база даних (25734)Книжкові видання та компакт-диски (2623)Журнали та продовжувані видання (72)
Пошуковий запит: (<.>K=ОБРОБК$<.>+<.>K=СИГНАЛІВ$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 159
Представлено документи з 1 до 20
...

   Тип видання:   навчальний посібник   
1.


Юридическая статистика [Електронний ресурс] : учебное пособие / А. В. Селезнев [и др.]. - Тамбов : Изд-во ТГТУ, 2004. - 80 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


В пособии представлены общие основы статистической науки, включающие методы обработки результатов статистического наблюдения, способы вычисления обобщающих статистических показателей, а также подходы к анализу статистических данных. Учебное пособие предназначено для студентов специальности 021100 «Юриспруденция».



Кл.слова:
статистика -- референтна група -- спостереження -- обробка даних

   Тип видання:   довідник   
2.

Ухин, С. В.
Чеканка. Просечка. Инкрустация [Електронний ресурс] / С. В. Ухин. - М. : АСТ, 2003. - 74 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


В практическое пособие для индивидуального мастера включены справочные материалы о резцово-чеканных видах художественной обработки металла. Справочник снабжен необходимым иллюстрированным и рецептурным материалом.



Кл.слова:
художня робота -- обробка металу

   Тип видання:   науково-популярне видання   
3.

Пол, Джошуа.
Цифровое видео [Електронний ресурс] : полезные советы и готовые инструменты по видеосъемке, монтажу и авторингу / Джошуа Пол. - М. : ДМК Пресс, 2008. - 400 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Прочтя эту книгу, вы научитесь: - создавать новые проекты с применением самых передовых инструментов и технологий, начиная от правильной установки камеры и заканчивая составлением раскадровки; - использовать методы остановки движения и времени, эффекты освещения, цветовые фильтры, а также предметы домашнего обихода, чтобы сформировать определенное настроение для сцены; - создавать увлекательные спецэффекты, такие, как масштабирование со спутника, элементы сюрреализма, "эффект Матрицы" и др. - добавлять различные звуковые эффекты, например, заменять ненужные диалоги, смягчать переходы и заполнять пробелы фоновым шумом; - применять профессиональные функции, включая корректировку цвета, чистку саунд-трека, вставку последовательностей изображений и закладок; - распространять готовый материал различными способами, начиная от экспорта на видеопленку и DVD и заканчивая загрузкой данных в сеть Интернет или даже на мобильный телефон; - использовать сеть Интернет для добавления элементов интерактивности. Принимать удаленное участие в конференциях, а также создавать свои видеоблоги.



Кл.слова:
відеотехнології -- комп'ютерні програми -- цифрова обробка -- монтаж

   Тип видання:   навчальний посібник   
4.

Заболотній, С. В.
Цифрове оброблення сигналів [Електронний ресурс] : посібник для студентів напряму підготовки 6.050901 "Радіотехніка" усіх форм навчання / С. В. Заболотній. - Черкаси : ЧДТУ, 2010. - 119 с.

Рубрики:

  Текст у форматі PDF 1.45 Мб


Посібник складається з двох розділів та додатків. Перший розділ містить теоретичні відомості щодо принципів цифрового представлення та опрацювання сигналів, дискретної фільтрації, методів синтезу цифрових фільтрів, їх структурної організації та ефектів квантування. У другому розділі подано комплекс лабораторних робіт, який надає можливість студентам ознайомлюватися в інтерактивному режимі з особливостями методів ЦОС та здійснювати їх комп’ютерне моделювання. Додатки містять методичні рекомендації щодо практичного застосування пакетів Mathcad та Matlab для дослідження цифрових сигналів і систем ЦОС. Для студентів напряму підготовки 6.050901 "Радіотехніка".



Кл.слова:
інформаційні технології -- інформаційно-комунікаційні технології -- передача даних

   Тип видання:   підручник   
5.

Айсманн, К.
Цифровая фотография. Искусство фотосъемки и обработки изображений [Електронний ресурс] / К. Айсманн, Ш. Дугган, Т. Грей. - СПб. : ДиаСофтЮП, 2005. - 640 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Эта книга — отличное руководство для тех, кто собирается отложить в сторону свой пленочный фотоаппарат и приобрести цифровой. Еше полезнее она будет тем, кто никогда не занимался фотографией и хочет сразу начать с современных цифровых технологий. Это издание предоставляет исчерпывающую информацию по всем аспектам использования цифровой фототехники и применения программы редактирования изображений Adobe Photoshop CS и отличается полнотой изложения, обилием удачно подобранных примеров и эффективной организацией материала. Читатель узнает принцип действия цифровых фотокамер, какие их характеристики являются важнейшими, и как следует выбирать цифровую камеру.



Кл.слова:
цифрове зображення -- цифрова зйомка -- обробка фотографії

   Тип видання:   навчальний посібник   
6.
 


Газаров, Артур.
Цифровая фотография от А до Я [Електронний ресурс] / Артур Газаров. - 2-е изд.. - М. : Эксмо, 2012. - 256 с.. - (Все о цифровой фотографии)

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Книга предлагает начинающим быстро и эффективно изучить основы цифровой фотографии, попробовать свои силы в разных жанрах, повысить художественную и эмоциональную выразительность своих снимков. Даны полезные советы по выбору и работе с фототехникой, способам фотосъемки в разных условиях. Рассматриваются многие вопросы, возникающие не только у тех, кто впервые взял в руки фотокамеру. Издание поможет развивать и воплощать творческие идеи, достичь хороших результатов на практике и, самое главное, получать радость от фототворчества. Книга окажется полезной владельцам как цифровых, так и пленочных фотоаппаратов.



Кл.слова:
фотографія -- фотозйомка -- обробка зображень

   Тип видання:   методичний посібник   
7.

Барон, С. Л.
Цифровая фотография для начинающих [Електронний ресурс] / С. Л. Барон, Д. Пек. - М. : Кудиц-образ, 2003. - 256 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


С появлением относительно недорогих цифровых фотоаппаратов, быстрых компьютеров и доступных программ для редактирования изображений каждый может создавать прекрасные фотографии, посылать их по электронной почте, создавать великолепные отпечатки, и делать многое другое, недоступное ранее даже профессиональным фотографам. Однако путешествие в мир цифровой фотографии может показаться устрашающим: столкновение с такими терминами, как мегапиксели, разрешение, JPEG и гистограмма могут привести в уныние всех, за исключением самых помешанных фотолюбителей.Настоящая книга помогает читателям освоить профессиональный жаргон и ознакомиться с огромным количеством возможностей, с которыми будущий фотограф столкнется до и после покупки цифрового фотоаппарата. Она очень доступно и дружелюбно описывает весь процесс, начиная от покупки фотоаппарата и создания фотографий, до их редактирования и преобразования в различные формы.



Кл.слова:
фото -- обробка -- техніка

   Тип видання:   навчальний посібник   
8.

Флеминг, Б.
Фотореализм [Електронний ресурс] : профессиональные приемы работы : пер. с англ. / Б. Флеминг. - М. : ДМК, 2000. - 384 с.. - (Серия «Для дизайнеров»)

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Настоящая работа является продолжением книги Билла Флеминга «Создание фотореалистичных изображений» (М.: ДМК, 1999) и содержит описание оригинальных методов, которые позволяют конструировать модели на основе растровых карт, накладывать реалистичные текстуры на поверхность объектов сложной формы, создавать объемные изображения при помощи мозаичных карт. Основное внимание автор уделяет задаче реалистичного воспроизведения окружающей среды, в том числе городских композиций и природных пейзажей, натуральных материалов, растительного покрова и водоемов. Предлагаемые приемы моделирования экономичны и позволяют избежать перерасхода ресурсов вычислительной системы при разработке сложных сцен. Книга адресована в первую очередь специалистам в области компьютерной графики, но и дизайнеры, которые недавно начали постигать ее удивительный мир, найдут здесь много полезной информации. Описываемые методы моделирования универсальны: их можно применять практически в любой современной программе трехмерной графики на любой аппаратной платформе. Вспомогательные файлы для выполнения упражнений представлены в десяти наиболее распространенных форматах: LWO, 3DS, DXF, COB, MAX, IMA, OBJ, HRC, VIS, 3DMF.



Кл.слова:
об'ємне зображення -- фотозйомка -- світлина -- обробка зображень

   Тип видання:   науково-популярне видання   
9.

Бюссель, М.
Фотография [Електронний ресурс] : 100 путей к совершенству / М. Бюссель. - М. : Арт-Родник, 2004. - 103 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Издание раскрывает ответы на многие вопросы любителей фотографии. В ясном и доступном стиле Мишель Бюссель дает советы, которые помогут как фотолюбителям, так и более опытным фотографам получать качественные результаты. Вы узнаете, как создать гармоничную композицию, какие выбрать фильтры и как сделать снимки резкими. Вы научитесь работать со светом, снимать интерьеры и портреты, фотографировать в плохую погоду, а также освоите такие сложные техники, как съемка архитектурных деталей и крупноплановая съемка дикой природы.



Кл.слова:
фотозйомка -- обробка фотографії

   Тип видання:   підручник   
10.

Заика, А. А.
Фотографируем мобильным телефоном [Електронний ресурс] : популярный самоучитель / А. А. Заика. - СПб. : Питер, 2005. - 208 с.. - (Популярний самоучитель)

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Как известно, самые интересные и яркие открытия рождаются на стыке наук: биологии и кибернетики, химии и физики, социологии и экономики. Чем сильнее различаются «родители», тем оригинальнее получается «ребенок». В двадцать первом веке это правило стало распространяться и на технологию. Соединив фотоаппараты с мобильными телефонами, производители не только добавили поклонников своей продукции, но и создали новый жанр искусства — мобильную фотографию, или мобилографию. Эта книга — о том, как научиться снимать своим сотовым телефоном по-настоящему художественные, удачные и красивые снимки, а также о том, что с ними делать дальше. Рекомендации касаются правильного построения кадра, удачного подбора сюжета, коррекции полученных снимков в Photoshop. Отдельное приложение посвящено подключению телефона к компьютеру и работе с этой связкой. С нашим самоучителем вам будет проще фотографировать все, что угодно, даже если вы не носите с собой дорогостоящую цифровую камеру!



Кл.слова:
фотографія -- редагування зображення -- цифрова обробка

   Тип видання:   методичний посібник   
11.

Третьяков, Д.
Физико-химические основы термической обработки ферритов [Електронний ресурс] / Д. Третьяков, Н. Н. Олейников, В. А. Граник. - М. : Изд-во Моск. ун-та, 1973. - 103 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Многообразие магнитных н электрических свойств ферритов тесно связано с их химическими превращениями в процессе синтеза и термической обработки. В книге рассматриваются содержание и основные цели термической обработки, включая процессы химической гомогенизации и формирования керамической структуры. Большое внимание уделено взаимодействию ферритов при термической обработке, а также равновесным диаграммам, описывающим поведение ферритовых систем при различных условиях термообработки. В основу обсуждения положено представление о ферритах как фазах или соединениях переменного состава, позволяющее более глубоко понять взаимосвязь между физико-химическими и магнитными свойствами ферритов, формируемыми в процессе термической обработки. В монографии систематизированы данные о кинетике процессов, происходящих при термической обработке, дано представление о термомагинтиой обработке и изменении свойств ферритов во времени. На конкретных примерах показано, как практически определять оптимальные условия термообработки ферритов, используемых в вычислительной технике н в СВЧ-устройствах. Современные представления о физико-химической природе процессов термообработки изложены в доступной форме.



Кл.слова:
синтез -- обробка -- структура

   Тип видання:   навчальний посібник   
Категорія: Статистика   
12.

Мальчик, М. В.
Фінансова статистика [Електронний ресурс] : навчальний посібник / М. В. Мальчик, С. І. Галашко, А. І. Пелех. - К. : Центр учбової літератури, 2011. - 184 с.

Рубрики:

Географічні рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


У навчальному посібнику викладені матеріали, які дозволяють оволодіти як теоретичними знаннями курсу «Фінансова статистика», так і практичним умінням застосовувати методики обробки інформації та порівняльного аналізу економічних явищ у галузі фінансів; сформувати критичне мислення та об’єктивне розуміння результатів діяльності в умовах адаптації України до ринкових умов господарювання. Лекції побудовано відповідно до програми курсу. Для більш ефективного засвоєння матеріалу посібник містить структурно-логічні схеми, завдання для самостійної та індивідуальної навчально-дослідної роботи. Видання розраховане на студентів економічних спеціальностей вищих навчальних закладів, аспірантів, викладачів, широкого кола фахівців фінансової сфери.



Кл.слова:
фінанси -- облік

   Тип видання:   монографія   
13.


Управління грошовими потоками торговельних підприємств з використанням збалансованої системи показників [Електронний ресурс] : монографія / А. П. Грінько [та ін.] ; Харківський державний університет харчування та торгівлі. - Харків : [б. в.], 2015. - 338 с.

Рубрики:

Географічні рубрики:

  Текст у форматі PDF 2.59 Мб


Обгрунтовано актуальність формування інформаційного забезпечення економічного управління грошовими потоками торговельного підприємства. Запропоновано процедуру побудови збалансованої системи показників грошових потоків, основною метою якої є збір, обробка та інтерпретація інформації про грошові потоки та процеси їх залучення, що необхідно для ухвалення стратегічних управлінських рішень. Вивчено та згруповано можливі співвідношення показників чистого грошового потоку за складовими збалансованої системи показників під час виділення стадій (стану) діяльності торговельного підприємства. У зв'язку з цим виявлено, що підприємство може перебувати або в "стадії розвитку", яке характеризується високою ймовірністю функціонування в майбутньому, або в "стані виживання в сформованих умовах". Установлено, що є два типи стратегічного розвитку: стійкий стратегічний розвиток і нормальний стратегічний розвиток; і два типи стану: передкризовий і кризовий. Запропоновано визначення стратегії економічного управління грошовими потоками підприємства.



Кл.слова:
грошові потоки -- інформаційне забезпечення -- економічне управління

   Тип видання:   альбом   
14.


Український костюм [Електронний ресурс] / уклад. В. В. Миронов. - К. : Мистецтво, 1977. - 20 с.

Рубрики:

Географічні рубрики:
  

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Традиційне вбрання кожного народу є одним з найбільш масових видів його художньої творчості. Народний одяг відзначається простотою форм, стрункістю силуету, багатством і різноманітністю прикрас, насиченим колоритом. У ньому яскраво виявляється вміння народних майстрів за допомогою простих, логічних засобів органічно поєднувати практичність і красу. Народне вбрання включає до єдиного художньо-практичного ансамблю мистецтво крою, ткацтво, вишивку, аплікацію, плетіння, обробку шкіри, металу тощо.



Кл.слова:
прикладне мистецтво -- одяг -- мода

   Тип видання:   методичний посібник   
15.

Доцяк, В. С.
Українська кухня [Електронний ресурс] / В. С. Доцяк. - 2-е вид., перероб. і доп.. - Л. : Оріяна-Нова, 1998. - 567 с.

Рубрики:

Географічні рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


В основу книги покладено відродження української національної кухні, технології приготування давніх традиційних страв. Подано товарознавчу класифікацію овочів, грибів, риби, м'яса, птиці, описано значення їх у харчуванні людини. Висвітлено раціональні способи кулінарної обробки продуктів, її вплив на якість готової продукції. Наведено способи і методи приготування та подавання страв, напоїв, виробів з тіста, вимоги до їхньої якості, терміни реалізації. Окремий розділ присвячено лікувальному харчуванню. Для учнів професійно-технічних закладів освіти.



Кл.слова:
кулінарія -- страва -- рецепт

   Тип видання:   зб. статей   
16.


Труды ХVI международной конференции "Теплотехника и энергетика в металлургии" (НМетАУ, г. Днепропетровск, Украина, 4 - 6 октября 2011 г.) [Електронний ресурс]. - Днепропетровск : Новая идеология, 2011. - 252 с.

Рубрики:

Географічні рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Наведено тези доповідей учасників XVI міжнародної конференції «Теплотехніка та енергетика в металургії», що відбулася 4 – 6 жовтня 2011 р. в Національній металургійній академії України. Зміст опублікованих матеріалів відбиває сучасний погляд на питання енерго- і ресурсозбереження в промисловості, конструювання теплових металургійних агрегатів і енергетичних установок, технології теплової обробки матеріалів, моделювання та експериментального дослідження теплофізичних процесів металургійного виробництва. Матеріали конференції будуть корисні фахівцям в галузі теплотехніки та енергетики, що працюють в університетах, науково-виробничих підприємствах, проектно-конструкторських організаціях, промислових підприємствах.



Кл.слова:
металургійний агрегат -- енергетична установка -- теплофізика

   Тип видання:   навчальний посібник   
17.


Товарознавство одяго-взуттєвих товарів [Електронний ресурс] : навчальний посібник / М. П. Головко [та ін.] ; Харківський державний університет харчування та торгівлі. - Харків : [б. в.], 2015. - 459 с.

Рубрики:

  Текст у форматі PDF 4.90 Мб


Розкрито основні властивості одяго-взуттєвих товарів, наведено їх призначення, умови використання, основи первинної обробки, дефекти, стандартизацію, сортування, приймання, зберігання, пакування і транспортування.



Кл.слова:
текстильні товари -- трикотажні товари -- килимові вироби -- хутряні товари -- шкіряне взуття

   Тип видання:   методичний посібник   
18.


Технологія кондитерських виробів [Електронний ресурс] / уклад. А. І. Юліна ; Відкритий міжнародний університет розвитку людини «Україна». - К. : [б. в.], 2011. - 19 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Предмет дисципліни "Технологія кондитерських виробів" - вивчення технологічних процесів виробництва напівфабрикатів і готової продукції в закладах ресторанного господарства, фізико-хімічних та біохімічних процесів, що відбуваються під час обробки сировини способів керування технологічними процесами з метою одержання продукції високої якості.



Кл.слова:
продукти харчування -- харчове виробництво

   Тип видання:   навчальний посібник   
19.

Пальчевський, Б. О.
Технологічні основи гнучкого автоматизованого виробництва [Електронний ресурс] : навчальний посібник / Б. О. Пальчевський. - Львів : Світ, 1994. - 208 с.

Рубрики:

  Текст у форматі PDF 31.26 Мб


У навчальному посібнику описана методика проектування технологічного процесу механічної обробки деталей машин в умовах багатономенклатурного автоматизованого виробництва, що реалізується на базі верстатів із числовим програмним керуванням. Викладені питання вибору баз, визначення послідовності обробки поверхонь за допомогою матриць передування, технологічного розмірного аналізу, складання керуючих програм для основних типів верстатів з числовим програмним керуванням, оперативно-календарного планування, проектування роботизованих технологічних комплексів тощо. Уміщена значна кількість прикладів, що полегшує використання матеріалу в курсовому та дипломному проектуванні з технології автоматизованого виробництва.



Кл.слова:
роботизовані технологічні комплекси -- токарна обробка -- фрезерно-свердлильно-розточувальна обробка

   Тип видання:   підручник   
20.

Тимків, Б. М.
Технології. Деревообробка [Електронний ресурс] : підручник для 10 класів загальноосвітніх навчальних закладів : профільний рівень / Б. М. Тимків, Ю. О. Туранов, В. В. Понятишин. - Л. : Світ, 2010. - 288 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Розкрито особливості організації деревообробних підприємств, розглянуто основні породи, види та властивості деревини, застосування пиломатеріалів, технологічні процеси виготовлення виробів із використанням електроінструментів, малогабаритних верстатів та процес створення творчих проектів виробів, декорованих різними художніми техніками, викладені базові знання про меблеве виробництво. Лабораторні та практичні заняття допоможуть набути вмінь і навичок обробки деревини ручними та електроінструментами.



Кл.слова:
деревина -- меблеве виробництво
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського