Бази даних

Автореферати дисертацій - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Реферативна база даних (43)Книжкові видання та компакт-диски (24)
Пошуковий запит: (<.>U=Л840.31$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 7
Представлено документи з 1 до 7

      
1.

Сідлецький В.М. 
Автоматизоване управління дифузійною станцією з підсистемою підтримки прийняття рішень: автореф. дис... канд. техн. наук: 05.13.07 / В.М. Сідлецький ; Нац. ун-т харч. технологій. — К., 2009. — 20 с. — укp.

Досліджено питання розробки підсистеми підтримки прийняття рішень у складі автоматизованої системи управління дифузійною станцією, яка на підставі інформації, одержаної від системи автоматичного контролю, оператора (про результати візуального огляду обладнання) та даних сировинної та заводської лабораторій, формує рекомендації щодо управлінських рішень оператора з метою покращання показників роботи дифузійної станції. Для формування бази знань за методом структурного аналізу розроблено фукціональну модель дифузійної станції. На її базі розроблено продукційну модель процесу дифузії та алгоритми логічного виведення. Для визначення кількісних параметрів рекомендацій використано алгоритм нечіткого виведення Мамдані. Процедуру нечіткого логічного виведенння здійснено з використанням програмного пакету MATLAB. Для звуження множини рекомендацій з використанням методів регресійного аналізу розроблено алгоритм прогнозування впливу зміни параметрів на показники якості процесу дифузії. З метою зменшення загальних втрат цукру за методом вирішення транспортної задачі запропонвано методику визначення плану переробки сировини. Вибір алгоритмів управління продуктивністю дифузійної станції проведено з використанням теорії гри. Розроблено функіональну структуру й інтерфейс оператора системи управління дифузійною станцією цукрового заводу з підсистемою підтримки прийняття рішень.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л840.31-5-05 +
Шифр НБУВ: РА365419

Рубрики:

      
2.

Крамар В.Г. 
Вдосконалення пресово-дифузійної технології сокодобування в цукровому виробництві: Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.12 / В.Г. Крамар ; Нац. ун-т харч. технологій. — К., 2003. — 20 с.: рис. — укp.

Виявлено характер впливу довжини 100 г стружки, кількості вапна під час хімічної обробки та температури термічної обробки на динаміку вилучення соку за постійних значень тиску за умов пресування без зсувних навантажень у цукровому виробництві. Установлено закономірності набрякання пресованої стружки в рідині, залежність ступеня відновлення нею початкової маси під час набрякання від кількості вилучення соку, отриманого шляхом пресування, що дає змогу точніше враховувати зміну матеріальних потоків після переходу стружки на стадію екстрагування. Визначено характер впливу кількості вапна під час хімічної обробки, температури термічної обробки та ступеня вилучення соку на зміну кількості браку в стружці після пресування. Запропоновано формулу для врахування впливу погіршання якісних характеристик стружки після пресування на процес екстрагування в дифузійних апаратах ротаційного типу. З застосуванням існуючої теорії пресування рослинної сировини запропоновано числовий метод опрацювання експериментальних даних, що дає змогу за зміною об'єму матеріалу під час пресування протягом певного періоду визначати модулі стисливості різних видів деформації шару матеріалу, проаналізувати вплив різних чинників попередньої обробки стружки на окремі складові деформації шару сировини. Установлено стохастичну залежність відносного збільшення коефіцієнта ефективної дифузії в пресованій і набряклій стружці у порівнянні з непресованою від ступеня вилучення соку з цієї стружки.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л840.31
Шифр НБУВ: РА326950

Рубрики:

      
3.

Верхола Л.А. 
Вдосконалення процесу у теплової обробки бурякової стружки в дифузійних установках бурякоцукрового виробництва: Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.12 / Л.А. Верхола ; Нац. ун-т харч. технологій. — К., 2007. — 21 с. — укp.

Установлено, що біохімічні зміни у буряковій тканині відбуваються тільки через певний час після нагріву. Розроблено математичний опис процесу. На підставі результатів промислових випробувань визначено позитивний вплив на технологічні показники роботи промислової дифузійної установки дооснащення її багатоступінчастим передошпарювачем зрошувального типу. Розроблено, запатентовано, виготовлено та випробувано за промислових умов нові зразки апаратів для інтенсивного нагріву бурякової стружки у протитечійному режимі.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л840.31-5 +
Шифр НБУВ: РА349381

Рубрики:

      
4.

Горячев Г.В. 
Математичні моделі та методи комп'ютерного моделювання процесу екстракції цукру в похилому дифузійному апараті: Автореф. дис... канд. техн. наук: 01.05.02 / Г.В. Горячев ; Вінниц. держ. техн. ун-т. — Вінниця, 2002. — 19 с.: рис. — укp.

Розроблено математичні моделі процесу екстракції цукру у похилому дифузійному апараті на основі симбіозу авторегресійних і регресійних залежностей, що вперше врахували механізми формування у часі стохастичних властивостей незалежних вхідних параметрів процесу екстракції та його інерційних характеристик. Сформульовано метод комп'ютерного моделювання процесу екстракції цукру, що враховує розподіленість параметрів похилого дифузійного апарата. Одержано метод прогнозування втрат цукристих речовин у відходах дифузійного відділення цукрових заводів із застосуванням теорії нечітких множин та нечіткої логіки. Запропоновано метод імітаційного моделювання на підставі теорії нечітких множин, нечіткої логіки та відомого у теорії розрахунків процесу екстракції "принципу ".

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л840.31-5 с11 +
Шифр НБУВ: РА322140

Рубрики:

      
5.

Ляшенко О.С. 
Синтез систем нейрокерування дифузійною установкою цукрового виробництва на основі радіально-базисних мереж: автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.13.07 / О.С. Ляшенко ; Харк. нац. ун-т радіоелектрон. — Х., 2010. — 20 с. — укp.

Розроблено нейромережевий підхід для розв'язання задач автоматизованого керування технологічними процесами дифузійного відділення виробництва цукру. Проаналізовано існуючі системи керування дифузійною установкою, зроблено висновок щодо доцільності розробки адаптивного керування з використанням методів теорії штучних нейронних мереж (ШНМ). Вивчено властивості статичних і динамічних штучних нейронних мереж, що обумовило використання для розв'язання даної задачі радіально-базисних мереж (РБМ) нульового та першого порядків. Запропоновано кусково-лінійну апроксимоцію базисних функцій, що дозволило суттєво скоротити процедуру навчання та тривалість процесу навчання ШНМ. Одержано співвідношення, які дозволяють реалізувати нейромережеві та нейромережеві предикторні ПІД-регулятори. Запропоновано процедури непрямого нейромережного керування на основі РБМ нульового та першого порядків з апроксимацією базисних функцій.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л840.31-5
Шифр НБУВ: РА375313 Пошук видання у каталогах НБУВ 

Рубрики:

      
6.

Буняк О.А. 
Системи контролю кінетики процесів седиментації та дифузії магнітооброблених суспензій цукрового виробництва: Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.11.13 / О.А. Буняк ; Нац. ун-т "Львів. політехніка". — Л., 2002. — 19 с. — укp.

Наведено методи контролю кінетики процесів седиментації та дифузії магнітооброблених суспензій та побудовано автоматизовані системи, що повинні працювати в реальному масштабі часу. Встановлено, що магнітна обробка прискорює міграцію іонів, стимулює гравітаційне розділення частинок і залежить від параметрів намагнічування, складу та температурних режимів середовища, що досліджується. Запропоновано систему контролю кінетики процесу седиментації шляхом виміру зміни оптичної прозорості через опосередкований параметр - напруги на виході фотометричного перетворювача. Для побудови системи контролю запропоновано методику визначення відстані між датчиками з використанням заданого значення середньоквадратичного відхилення, прийнятого виду інтерполяції та статичної характеристики магнітного поля. Математично доведено, що з використанням методу виміру діелектричної проникності можна проводити контроль закінчення процесу седиментації. Розроблено автоматизовану систему контролю кінетики дифузійного екстрагування цукру на підставі методу виміру зміни концентрації цукру в обробленому магнітним полем екстрагенті.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л840.31-7
Шифр НБУВ: РА320462 Пошук видання у каталогах НБУВ 

Рубрики:

      
7.

Салавор О.М. 
Удосконалення способів очищення транспортерно-мийної води та дезинфекції екстрактора з метою зменшення втрат цукрози від розкладання: Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.05 / О.М. Салавор ; Нац. ун-т харч. технологій. — К., 2003. — 20 с.: рис. — укp.

Розроблено два засоби очищення транспортерно-мийної води: сумісно осадом I сатурації та коагулянтом "Полвак" і дигідроксосульфатом алюмінію, на які одержано патенти України. Встановлено, що дані засоби забезпечують підвищення ефекту очищення та знезараження транспортерно-мийної води, зниження її пінотвірної здатності. Визначено оптимальні параметри процесу очищення води для живлення дифузійної установки гідроксохлоридом алюмінію (коагулянт "Полвак"). Доведено ефективність застосування нового вітчизняного антисептика "Фітосайд" для інактивації мікроорганізмів у дифузійному апараті. Досліджено його вплив на якісні показники дифузійного та очищеного соків та активність щодо різних фізіологічних груп мікроорганізмів.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л840.318 +
Шифр НБУВ: РА323216

Рубрики:
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського