Віртуальна довідка Тематичний інтернет-навігатор Наукова електронна бібліотека Автореферати дисертацій Реферативна база даних Книжкові видання та компакт-диски Журнали та продовжувані видання
|
Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер "Mozilla Firefox" |
|
|
Формат представлення знайдених документів: | повний | стислий |
Пошуковий запит: (<.>K=ДЕЛІКАТЕСИ$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 2
Представлено документи з 1 до 2
|
| | Тип видання: науково-популярне видання | | |
1. | |
Шивельбуш, Вольфґанґ. Смаки раю [Електронний ресурс] : соціяльна історія прянощів, збудників та дурманів / Вольфґанґ Шивельбуш. - К. : Критика, 2007. - 255 с.
Рубрики:
Географічні рубрики:
Повний текст доступний у читальних залах НБУВ
«Смаки раю» – розповідь про історію так званих «засобів насолоди» (калькований німецький вислів, якому нема адекватного відповідника в українській мові), до яких зараховано прянощі, каву, чай, шоколад, тютюн, алкоголь і наркотики. Автор послідовно розгортає історію появи кожного «засобу насолоди» в Європі, реакції на нього в суспільстві, коротко аналізує причини популярності чи непопулярності того чи іншого в різний час у різних країнах. Причому це не банальне переповідання відомостей: Шивельбуш не лишається «всередині» своєї теми, а постійно шукає паралелей між історією «засобів насолоди» та духом епохи, висуває припущення про неабиякий вплив їх на світову економіку, і навпаки (скажімо, чай став істинно «англійським» напоєм через чисто економічні міркування, які змусили англійських імпортерів поставляти до своєї країни саме чайне листя, а не кавові зерна).
Кл.слова: культурологія -- одорологія -- органолептика -- делікатеси
| | Тип видання: науково-популярне видання | | |
2. | |
Орловская, А. Кулинария Европы для гурманов [Електронний ресурс] : блюда Португалии, Франции, Испании, Италии / А. Орловская. - Санкт-Петербург : Невский проспект, 2001. - 190 с.. - (Современная кулинария)
Рубрики:
Географічні рубрики:
Повний текст доступний у читальних залах НБУВ
Острая, ароматная, вкусная кулинария южных регионов Франции, Испании, Италии, Португалии привлекает многих своей красотой и неповторимыми вкусовыми ощущениями. Автор знакомит с особенностями кулинарии этих стран, приводит около 300 рецептов различных блюд, доступных для использования.
Кл.слова: кулінарія -- середземноморська кухня -- делікатеси
| |
|
|