Бази даних

Наукова електронна бібліотека - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Реферативна база даних (1)Книжкові видання та компакт-диски (3)
Пошуковий запит: (<.>K=ДЕЛІКАТЕСИ$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 2
Представлено документи з 1 до 2

   Тип видання:   науково-популярне видання   
1.
 


Шивельбуш, Вольфґанґ.
Смаки раю [Електронний ресурс] : соціяльна історія прянощів, збудників та дурманів / Вольфґанґ Шивельбуш. - К. : Критика, 2007. - 255 с.

Рубрики:

Географічні рубрики:
  

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


«Смаки раю» – розповідь про історію так званих «засобів насолоди» (калькований німецький вислів, якому нема адекватного відповідника в українській мові), до яких зараховано прянощі, каву, чай, шоколад, тютюн, алкоголь і наркотики. Автор послідовно розгортає історію появи кожного «засобу насолоди» в Європі, реакції на нього в суспільстві, коротко аналізує причини популярності чи непопулярності того чи іншого в різний час у різних країнах. Причому це не банальне переповідання відомостей: Шивельбуш не лишається «всередині» своєї теми, а постійно шукає паралелей між історією «засобів насолоди» та духом епохи, висуває припущення про неабиякий вплив їх на світову економіку, і навпаки (скажімо, чай став істинно «англійським» напоєм через чисто економічні міркування, які змусили англійських імпортерів поставляти до своєї країни саме чайне листя, а не кавові зерна).



Кл.слова:
культурологія -- одорологія -- органолептика -- делікатеси

   Тип видання:   науково-популярне видання   
2.
 


Орловская, А.
Кулинария Европы для гурманов [Електронний ресурс] : блюда Португалии, Франции, Испании, Италии / А. Орловская. - Санкт-Петербург : Невский проспект, 2001. - 190 с.. - (Современная кулинария)

Рубрики:

Географічні рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Острая, ароматная, вкусная кулинария южных регионов Франции, Испании, Италии, Португалии привлекает многих своей красотой и неповторимыми вкусовыми ощущениями. Автор знакомит с особенностями кулинарии этих стран, приводит около 300 рецептов различных блюд, доступных для использования.



Кл.слова:
кулінарія -- середземноморська кухня -- делікатеси
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського