Бази даних

Наукова електронна бібліотека - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Реферативна база даних (4)Книжкові видання та компакт-диски (4)
Пошуковий запит: (<.>K=ДІЄТОЛОГІЯ$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 24
Представлено документи з 1 до 20
...

   Тип видання:   методичний посібник   
1.

Гурвич, М. М.
Диета любви (питание и потенция) [Електронний ресурс] / М. М. Гурвич, В. А. Конышев. - М. : Ступень, 1995. - 160 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Популярно, но строго с позиций медицинской науки рассматриваются воздействия питания на половую активность и потенцию. Для молодых людей это и интересное чтение, и повод задуматься о более экономном расходовании жизненного ресурса организма. Для людей среднего возраста и тем, кому за 50, это настольная книга, которая поможет сохранить любовь и семью.



Кл.слова:
харчування -- дієтологія -- потенція -- статева активність

   Тип видання:   підручник   
2.


Гігієна харчування з основами нутриціології [Електронний ресурс] : в 2 т. / ред. В. І. Ципріян. - К. : Медицина, 2007

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ

Кн. 1 : Аністратенко Т.І.. - 528 с.

Кн. 2. - 544 с.


З усіх гігієнічних дисциплін найбільш інтенсивно упродовж другої половини ХХ ст. розвивалася гігієна харчування. Підґрунтям такого розвитку були фундаментальні досягнення науки про харчування, що позначилося на формулі збалансованого харчування, упровадження новітніх технологій виробництва харчових продуктів, розширення мережі закладів громадського харчування і торгівлі, гармонізація законодавчої бази у сфері якості та безпеки харчових продуктів з міжнародними вимогами. Усе це привело до розширення функціональних обов'язків лікарів за фахом "гігієна харчування", зміни законодавчої та швидкого оновлення нормативної бази, значно ускладнило ведення поточного та запобіжного санітарного нагляду. Об'єм матеріалу, який необхідно опанувати студентам та інтернам медико-профілактичного профілю, значно збільшився, що визначило потребу підготовки нового підручника у двох книгах. У книзі 1, ґрунтуючись на сучасній теорії харчування і вчення про функції їжі та її біологічну дію на організм, автори висвітлюють гігієнічні принципи раціонального харчування окремих груп населення, основи профілактики аліментарних та аліментарно зумовлених захворювань, дають гігієнічну і нутриціологічну характеристику харчових продуктів, визначають організаційно-правові основи їх експертизи. Для студентів та інтернів вищих медичних навчальних закладів ІІІ—ІV рівнів акредитації. Може бути корисним також слухачам закладів післядипломної освіти та практичним лікарям із загальної гігієни, гігієна харчування та дієтології



Кл.слова:
загальна гігієна -- дієтологія

   Тип видання:   наукове видання   
3.

Изюм
Сыроедческая монодиета [Електронний ресурс] / Изюм. - М. : лександр Елисеев, 2007. - 22 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Под моей системой я, конечно же, имел в виду не какое-то «изобретение сыромоноедческого велосипеда». Сыромоноедение старо как мир (евангелие от ессеев тому пример), а именно моей системой является та, до которой я дошел сам для себя на практике, а не теоретически рассуждая, как бы это было правильно не смешивать продукты между собой.



Кл.слова:
здорове харчування -- дієтологія -- дієта

   Тип видання:   методичний посібник   
4.

Аністратенко, Т. І.
Нутріціологія [Електронний ресурс] / Т. І. Аністратенко ; Відкритий міжнародний університет розвитку людини «Україна». - К. : [б. в.], 2010. - 34 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Знання складу продуктів харчування дозволяє цілеспрямовано проводити корекцію харчових раціонів з метою первинної або вторинної профілактики аліментарних та аліментарно обумовлених захворювань, свідомо використовувати парафармакологічні властивості продуктів харчування, з наукових позицій підходити до обгрунтування дієт та використання спеціальних продуктів харчування, індивідуалізувати харчування хворих.



Кл.слова:
дієтологія -- харчування -- продукти

   Тип видання:   навчальний посібник   
5.

Калакура, М. М.
Сучасні наукові напрями в харчуванні [Електронний ресурс] / М. М. Калакура, В. В. Ніколіна ; Відкритий міжнародний університет розвитку людини „Україна”. Інженерно-технологічний інститут. - К. : [б. в.], 2010. - 64 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Століття, що почалося, має стати часом значних змін в науці про харчування та харчових технологіях. Процес удосконалення технології виробництва харчових продуктів є безперервним, так як вітчизняна та світова наука постійно відкриває все нові і нові властивості основних компонентів їжі та корегує їх роль у життєзабезпеченні людського організму. На підставі знань про склад сировини і готової продукції розробляються науково обґрунтовані технології та асортимент продукції з урахуванням їх призначення. Велика роль науки у розвитку виробництва харчових продуктів визначається результатами науково-дослідних та дослідно-конструкторських робіт, на основі яких створюються новітні технології. Метою курсу є забезпечення студентів знаннями у питаннях, пов’язаних із сучасними напрямками в харчуванні, принципами та засадами їх використання у харчуванні з метою збереження та покращення здоров’я населення України. Метою викладання дисципліни є отримання студентами теоретичних знань та навичок, які дадуть змогу їм орієнтуватися у великій кількості біологічно активних добавок, їх використанні у харчуванні, створені нової продукції, самостійно ставити та вирішувати наукові, виробничі завдання щодо її виробництва. Курс „Сучасні напрямки в харчуванні” базується на дисциплінах: „Технологія продукції громадського харчування”, „Основи наукових досліджень”, “Основи фізіології та гігієни харчування”, “Устаткування підприємств ресторанного господарства” тощо.



Кл.слова:
здорове харчування -- харчові домішки -- дієтологія

   Тип видання:   науково-популярне видання   
6.

Брехман, И. И.
Природные комплексы биологически активных веществ [Електронний ресурс] : сахар и здоровье человека / И. И. Брехман, И. Ф. Нестеренко ; Академия наук СССР, Дальневосточный научный центр. - Ленинград : Наука, 1988. - 93 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Книга посвящена природным комплексам биологически активных вещесвт пищи, определающим внутреннюю экологию человека. Представленные рядом отечественных и зарубежнвх веществ, оказывающих полезное действие на организм.



Кл.слова:
харчування -- дієтологія -- цукор

   Тип видання:   науково-популярне видання   
7.


Handbook of Minerals as Nutritional Supplements [Electronic resource] / ed. Stacey J. Bell. - Boca Raton : CRC Press, 2005. - 257 p
Переклад назви: Довідник із мінералів-харчових добавок

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


I would like to thank Gordon Wardlaw for reading and giving feedback on every chapter, and Elizabeth Joseph for a great deal of assistance with the reference aspects of the book preparation. I would also like to thank Emily Dy for help with references in the chapter on iron. In addition, I appreciate the help of ach of the following for comments on individual subjects: Michael Bergeron, Priscilla Clarkson, Steve Abrams, Connie Weaver, Greg Miller, and Greg Wiet. I also appreciate my wife, Janet, and children, David, Daniel, and Lisa, for allowing me the enormous amount of time it took to complete this writing. Finally, I want to express great appreciation to Stacey Bell for having the original concept for the book and helping me get it off the ground. I endeavored to present the issues in this book as honestly as I could, without trying to make any product supplier look better or worse than reality dictated. Even so, I do want to note the companies that have supported parts of my own mineral research: Albion Laboratories, Nutrition21, Glanbia, and Purac of America.



Кл.слова:
раціон -- дієтологія -- харчова промисловість

   Тип видання:   науково-популярне видання   
8.


Здорове харчування при цукровому діабеті [Електронний ресурс] / Wörwag Pharma. - [Б. м. : б. в.], [20_ _?]. - 48 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Людина повинна була б їсти те, що їй потрібно.Вона ж їсть переважно те, що їй подобається.Однак здоров'я вона збереже тільки тоді, коли їй подобається те, що їй потрібно. Дієта для людини , що живе з діабетом не є винятково переліком заборон і джерелом прикрощів із приводу своєї неповноцінності в порівнянні з іншими людьми. Дієта для діабетика є тими правилами, дотримуючи які можна із упевненістю розраховувати на успіх у контролі над таким серйозним захворюванням.



Кл.слова:
дієтологія -- ендокринні захворювання -- інсулінозалежність

   Тип видання:   енциклопедія   
9.
 


Похлебкин, В. В.
Большая энциклопедия кулинарного искусства [Електронний ресурс] : все рецепты В.В. Похлебкина / В. В. Похлебкин. - М. : Центрполиграф, 2008. - 975 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


В этой уникальной книге собраны все теоретические и практические произведения по кулинарии международно признанного мастера поваренного искусства В.В.Похлебкина. Его знания по истории, теории и практике кулинарии признаны знатоками поварского дела в России и за рубежом, его советами пользуются все — от профессионалов до домашних хозяек. Книга раскроет вам все тайны хорошей кухни, расскажет об истории и удивительных свойствах известных продуктов, подскажет, как удобно обустроить кухню, какими специями и в каких случаях пользоваться, как правильно составить меню. Если вы хотите научиться готовить не только по привычным рецептам, но со знанием поварского дела и творчески, эта замечательная книга станет для вас лучшим подарком.



Кл.слова:
кулінарія -- харчування -- дієтологія -- їжа

   Тип видання:   науково-популярне видання   
10.
 


DK Publishing
Healing Foods [Electronic resource] / DK Publishing. - New York : DK, 2013. - 352 p
Переклад назви: Лікувальна їжа

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Take control of your life and your health through what you eat with Healing Foods — an indispensable resource that shows you exactly what foods are best, and how to optimize their super-food potential. With more than 200 healing foods, from carrots to clementines, and 150 easy-to-prepare recipes that heal, Healing Foods empowers readers to practice optimum nutrition, and shows how certain foods can be incorporated into daily life to target specific health issues.



Кл.слова:
лікарські рослини -- харчування -- дієтологія

   Тип видання:   навчальний посібник   
11.
 



Food dehydration [Electronic resource] : a dictionary and guide / ed. J. G. Brennan. - Oxford : Butterworth-Heinemann, 1994. - 194 p
Переклад назви: Зневоднення їжі: словник і керівництво

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Drying is the oldest method of food preservation practised by man. Today the dehydration section of the food industry is large and extends to all countries throughout the world. Facilities range in size from simple sun driers to very large capacity, sophisticated drying installations. A very wide range of dehydrated foods is available including vegetables, fruits, meat, fish, cereal and milk products. Dehydrated soup and sauce mixes and complete meals made up of dried ingredients are also available. A great deal of research has been carried out to improve the quality and convenience of dehydrated foods. Many modern dried foods may be reconstituted quickly to yield products with food flavour and texture. Thus, they make an important contribution to the convenience food market. The book is made up of four parts. Part 1 covers the historical background and general principles of food dehydration by means of heated air, by contact with a heated surface, by the application of radiant, microwave or dielectric energy and by freeze-drying. In Part 2 information on drying phenomena methods and equipment is presented in dictionary form. A guide to the procedures and conditions used for drying specific foods is given in Part 3. An extensive list of references on aspects of food dehydration makes up Part 4. Should be a quick and easy source of information for persons working in this section of the food industry.



Кл.слова:
харчові технології -- дієтологія

   Тип видання:   монографія   
12.


Клінічні дослідження ветеринарних препаратів та кормових добавок [Електронний ресурс] / за ред. І. Я. Коцюмбаса. - Л. : САМ, 2013. - 252 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


У монографії висвітлюються основні етапи клінічних випробувань ветеринарних препаратів та кормових добавок на основі запровадження досвіду світової практики, а також вимог законодавства України. Видання базується на принципах дотримання міжнародних стандартів, належної клінічної практики.



Кл.слова:
фармацевтика -- ветеринарна медицина -- дієтологія

   Тип видання:   науково-популярне видання   
Категорія: Біологічні науки   
13.
 


Kallas, John.
Edible wild plants [Electronic resource] : wild foods from dirt to plate / John Kallas. - Layton : Gibbs Smith, 2010. - 410 p
Переклад назви: Їстівні дикорослі рослини: дикі продукти від бруду до готової страви

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Edible Wild Plants provides what you really need to know to have your own wild food adventures. Whether a beginner or advanced wild food aficionado, gardener, chef, botanist, nutritionist, scientist, or a dieter with special needs, this book is for you. Author John Kallas gives you unprecedented details, maps, simple explanations, and multiple close-up photographs of every plant covered at every important stage of growth. You learn that a plant is not only edible but when, why, and how it is. He can turn you into a successful, well-fed, and happy forager anywhere in North America.



Кл.слова:
ботаніка -- дієтологія -- кулінарія

   Тип видання:   навчальний посібник   
14.
 



Nuts and seeds in health and disease prevention [Electronic resource] / ed. Victor R. Preedy, Ronald Ross Watson, Vinood B. Patel. - London : Academic Press, 2011. - 1095 p
Переклад назви: Горіхи і насіння в царині охорони здоров'я та профілактики захворювань

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


The use of nuts and seeds to improve Human nutritional status has proven successful for a variety of conditions including in the treatment of high cholesterol, reduced risk of Type-2 Diabetes, and weight control. This complete guide to the health benefits of nuts and seeds is the only single-source scientific reference to explore the specific factors that contribute to these potential health benefits, as well as discussing how to maximize those potential benefits.



Кл.слова:
здорове харчування -- медицина -- дієтологія

   Тип видання:   науково-популярне видання   
15.
 


Weston, A. Price.
Nutrition and physical degeneration [Electronic resource] / A. Price Weston. - [S. l.] : Price Pottenger Nutrition, 2009. - 527 p
Переклад назви: Харчування і фізична дегенерація

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


New Expanded 8th edition with new photos and text. An epic study demonstrating the importance of whole food nutrition, and the degeneration and destruction that comes from a diet of processed foods. For nearly 10 years, Weston Price and his wife traveled around the world in search of the secret to health. Instead of looking at people afflicted with disease symptoms, this highly-respected dentist and dental researcher chose to focus on healthy individuals, and challenged himself to understand how they achieved such amazing health. Dr. Price traveled to hundreds of cities in a total of 14 different countries in his search to find healthy people. He investigated some of the most remote areas in the world. He observed perfect dental arches, minimal tooth decay, high immunity to tuberculosis and overall excellent health in those groups of people who ate their indigenous foods. He found when these people were introduced to modernized foods, such as white flour, white sugar, refined vegetable oils and canned goods, signs of degeneration quickly became quite evident. Dental caries, deformed jaw structures, crooked teeth, arthritis and a low immunity to tuberculosis became rampant amongst them. Dr. Price documented this ancestral wisdom including hundreds of photos in his book, Nutrition and Physical Degeneration.



Кл.слова:
дієтологія -- гастроентерологія -- дегенерація

   Тип видання:   науково-популярне видання   
16.

Литвина, И. И.
Кулинария здоровья [Електронний ресурс] : от принципов - к рецептам / И. И. Литвина. - Москва : Комплекс, 1994. - 318 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Автор этой необычной кулинарной книги знакомит читателей с принципами здорового питания, основанными на законах физиологии и психологии. Основу этих принципов заложили известнейшие диетологи-натуропаты Г.Шелтон, П.Брэгг, H.Уокер, К.Джеффри и другие сторонники естественного питания, подчеркивающие их важность для здоровья. Вы узнаете методы приготовления продуктов, позволяющие максимально сберегать витамины и питательные вещества. Рецепты, приведенные в книге, подобраны с учетом совместимости продуктов. Каждая хозяйка, независимо от достатка семьи, сможет выбрать что-то интересное для себя из более чем пятисот рецептов вкусных и полезных блюд.



Кл.слова:
кулінарія -- дієтологія -- харчування

   Тип видання:   науково-популярне видання   
17.
 


Прокопенко, Игорь.
Пища богов. Секреты долголетия древних [Електронний ресурс] / Игорь Прокопенко. - Москва : Эксмо, 2014. - 290 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Книга "Пища Богов" - это увлекательное путешествие в древний мир и возможность познакомиться с образом жизни наших далеких предков. Как говорится, человек есть то, что он ест. Эта книга ответит на вопрос, откуда воины древности брали силу богатырскую и здоровье недюжинное, как им удавалось сохранять свой род крепким и жить гораздо дольше нашего.Ученые давно пришли к выводу – наши предки сохраняли силу и красоту благодаря особому рациону питания. А легенды гласят, что это дар, полученный древними людьми от богов. В этой книге собраны старейшие секреты здоровья и долголетия, которые бережно передавались из поколения в поколение. Вы знали, что русским народ всегда был могучим, потому что позже всех в Европе узнал о крепком алкоголе? Кому же было выгодно уничтожить богатые традиции русской кухни? Об этом и о том, откуда появились те или иные продукты и как они влияют на наш организм, в новой книге Игоря Прокопенко, подкрепленной комментариями ведущих кулинаров, врачей и историков.



Кл.слова:
дієтологія -- харчування -- стародавній світ

   Тип видання:   науково-популярне видання   
18.

Мельников, И.
Кулинария. Оригинальные закуски и первые блюда [Електронний ресурс] / И. Мельников. - Москва : ЛитРес, 2012. - 29 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Большое значение для рационального домашнего питания имеют правильное распределение продуктов и подбор блюд в течение дня. Завтрак, как правило, должен быть сытным и составлять около 25% суточного рациона. Отсутствие завтрака в суточном рационе приводит к повышенной утомляемости и упадку сил в течение рабочего дня. О правильной организации завтрака, обеда и ужина расскажет эта книга. Она подскажет множество рецептов вторых блюд и десертов, а также поможет правильно и красиво засервировать стол к любому празднику, и в обычный день.



Кл.слова:
кулінарія -- харчування -- дієтологія

   Тип видання:   науково-популярне видання   
19.

Шелагурова, И. В.
Кулинария для всех [Електронний ресурс] / И. В. Шелагурова. - Москва : Эксмо, 1989. - 328 с.. - (Лакомка)

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Сегодня уже всеми признано, что кулинария — это искусство, содержащее огромное количество способов, приемов и операций обработки продуктов, завершающим этапом которого является приготовление блюда с определенным вкусом, запахом, внешним видом. От знания основ кулинарии зависит успех приготовления качественной, полезной и вкусной пищи. С этим связано и умение использовать продукты питания в оформлении блюд, соблюдение правил их подачи на стол. В этой книге собраны рецепты блюд на любой случай и описания их приготовления, доступные для кулинаров любого уровня подготовки и на любой вкус. Начинающие повара найдут подробные описания первичной обработки продуктов, различных блюд, кондитерских изделий и напитков. В книге также рассказывается о полезных свойствах продуктов, даны рекомендации по их выбору, правильному хранению, использованию и уместному сочетанию.



Кл.слова:
кулінарія -- харчування -- дієтологія

   Тип видання:   науково-популярне видання   
20.

Башкирцева, Нина.
Хлеб и вино. Библейская диета [Електронний ресурс] / Нина Башкирцева. - Санкт-Петербург : Крылов, 2009. - 128 с.

Рубрики:

  Повний текст доступний у читальних залах НБУВ


Чем, по замыслу Творца, должны питаться люди? Какая зелень растет в садах Эдема? Являлся ли яблоком фрукт с древа познания добра и зла? О каком хлебе упоминается в молитве «Отче наш»? Какая пища быта на столе у библейских пророков? На эти и другие вопросы отвечает эта необычная книга.



Кл.слова:
дієтологія -- схуднення -- харчування
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського