Бази даних


Книжкові видання та компакт-диски - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнявидом документа
 Знайдено в інших БД:Журнали та продовжувані видання (9)Автореферати дисертацій (1)Реферативна база даних (15)
Пошуковий запит: (<.>U=Т594.25$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 64
Представлено документи з 1 до 20
...
1.
ВА864309
   Артюх, Лідія.
Культура народного харчування українців: історико-етнографічні ракурси [Текст] : [монографія] / Лідія Артюх ; НАН України, Ін-т мистецтвознавства, фольклористики та етнології ім. М. Т. Рильського. - Київ : ІМФЕ ім. М. Т. Рильського НАН України, 2021. - 357 с. : іл. - Бібліогр. в знесках. - ISBN 978-966-02-9690-9

Рубрикатор НБУВ:
УДК:
 392.8 
Тематичні рубрики:


Дод. точки доступу:
Національна академія наук України; Інститут мистецтвознавства, фольклористики та етнології імені М. Т. Рильського (Київ)

Видання зберігається у :
Основний фонд
Універсальний підсобний фонд

2.
ВА855357
Седжвік, Огастін.
Каваленд. Хто, як і навіщо винайшов наш улюблений напій [Текст] / Огастін Седжвік ; у пер. [з англ.] Миколи Климчука. - Київ : Лабораторія, 2021. - 317 с. - Пер. изд. : Coffeeland. One Man's Dark Empire and the Making of Our Favorite Drug / Augustine Sedgewick. - New York, 2020. - 3000 прим. - ISBN 978-617-7965-26-7 (м'яка обкладинка). - ISBN 978-617-7965-25-0 (тверда палітурка). - ISBN 978-617-7965-27-4 (електронне видання). - ISBN 978-617-7965-28-1 (аудіокнига)
Дод. тит. арк. англ.

Рубрикатор НБУВ:
УДК:
 392.8 
Тематичні рубрики:


Анотація: Частіше, ніж каву, люди п’ють тільки воду. Цей напій так міцно ввійшов у повсякдення, що здається, ніби він існував завжди. Насправді це недавній винахід модерного капіталізму: кава як масовий напій у західному світі нараховує півтора століття, а в українському випадку «перекури» поступилися місцем «кава-брейкам» уже на нашій пам’яті. Американський історик Огастін Седжвік проникливо аналізує зв’язок між гастрономічною й соціально-економічною історією і на прикладі кави показує, як працює капіталізм.


Дод. точки доступу:
Климчук, Микола (пер.); Sedgewick, Augustine

Видання зберігається у :
Основний фонд

3.
РА450713
   Герус, Людмила Мечиславівна.
Функціональна, семантична та етично-естетична цінності обрядового хліба українців, їх актуалізація у соціокультурному просторі початку ХХІ ст. [Текст] : автореф. дис. ... д-ра іст. наук : 07.00.05 / Герус Людмила Мечиславівна ; НАН України, Ін-т українознавства ім. І. Крип'якевича, Ін-т народознавства. - Львів, 2021. - 35 с.

Рубрикатор НБУВ:
УДК:
Тематичні рубрики:


Дод. точки доступу:
Національна академія наук України; Інститут українознавства імені І. Крип'якевича (Львів); Інститут народознавства (Львів)

Видання зберігається у :
Основний фонд

4.
ВА843984
Неіленко, Сергій Михайлович.
Кулінарна етнологія [Текст] : навч. посіб. / Сергій Неіленко, Валентина Русавська ; Київ. нац. ун-т культури і мистецтв. - Київ : Ліра-К, 2020. - 610 с. : іл. - Бібліогр.: с. 591-604. - 300 прим. - ISBN 978-617-7844-35-7

Рубрикатор НБУВ:
УДК:
Тематичні рубрики:

Географічні рубрики:
  


Дод. точки доступу:
Русавська, Валентина Андріївна; Київський національний університет культури і мистецтв

Видання зберігається у :
Основний фонд

5.
РА447697
Ципишев, Сергій Іванович.
Хлібні вироби поліщуків: технологічний та сакрально-семіотичний аспект [Текст] : автореф. дис. ... канд. іст. наук : 07.00.05 / Ципишев Сергій Іванович ; НАН України, Ін-т українознавства ім. І. Крип'якевича, Ін-т народознавства. - Львів, 2020. - 24 с.

Рубрикатор НБУВ:
УДК:
Тематичні рубрики:


Дод. точки доступу:
Національна академія наук України; Інститут українознавства імені І. Крип'якевича (Львів); Інститут народознавства (Львів)

Видання зберігається у :
Основний фонд

6.
ВА847574
Теплий, Ярослав Васильович.
Лемківський медяник [Текст] / Ярослав Теплий ; [перед. сл. В. Наконечного]. - Житомир : НОВОград, 2020. - 262, [1] с. : іл. - Бібліогр.: с. 243-256. - 300 прим. - ISBN 978-617-7628-60-5

Рубрикатор НБУВ:
УДК:
 392.8 
Тематичні рубрики:

Географічні рубрики:
  
  


Анотація: У книзі, на основі власного досвіду, польових досліджень, а також вітчизняної та зарубіжної літератури, зібрано матеріал про об’єкт нематеріальної культурної спадщини, виготовлення якого було втрачено і нині ревіталізовано, – лемківський медяник (пряник), етногастрономічний виріб, що випікали як обрядове печиво в ХVI-ХХ ст. мешканці Лемківщини та інших українських історико-етнічних земель Закерзоння. Розглянуто передумови та найімовірніший історичний період його виникнення, етимології, рецептури, прянощі, стадії технологічного процесу приготування, випікання та поширення на території Лемківщини та України. Для широкого кола читачів, що цікавляться етногастрономією Лемківщини, України та світу.


Дод. точки доступу:
Наконечний, Володимир (авт. передм.)

Видання зберігається у :
Основний фонд

7.
ВА845699
Тодер, Роман Васильович.
"Висока" кухня, або В горах їстимуть добре. Про закарпатську горянську гастрономію [Текст] / Роман Тодер. - Київ : Осьмук С. Б., 2020. - 351, [1] с. : іл. - Бібліогр.: с. 310-[352]. - ISBN 978-966-97950-2-1

Рубрикатор НБУВ:
УДК:
 392.8 
Тематичні рубрики:

Географічні рубрики:
  
  


Видання зберігається у :
Основний фонд

8.
РА434725
Щербань, Олена Василівна.
Еволюція традицій використання глиняного посуду в народній культурі харчування українців Наддніпрянщини другої половини XIX - початку XXI століття [Текст] : автореф. дис. ... д-ра іст. наук : 07.00.05 / Щербань Олена Василівна ; НАН України, Ін-т українознавства ім. І. Крип'якевича, Ін-т народознавства. - Львів, 2018. - 30 с.

Рубрикатор НБУВ:
УДК:
Тематичні рубрики:


Дод. точки доступу:
Національна академія наук України; Інститут українознавства імені І. Крип'якевича (Львів); Інститут народознавства (Львів)

Видання зберігається у :
Основний фонд

9.
С11767/8
Етнографічний образ сучасної України. Корпус експедиційних фольклорно-етнографічних матеріалів [Текст] : [у 10 т.] / [голов. ред. Г. Скрипник] ; НАН України, Ін-т мистецтвознавства, фольклористики та етнології ім. М. Т. Рильського. - Київ : Вид-во ІМФЕ, 2016 - 2020. - (Етнографічний образ сучасної України). - Назва на корінці : Етнографічний образ сучасної України.
Т. 8 : Культура народного харчування / [уклад.: Л. Артюх та ін. ; редкол.: Л. Артюх та ін.]. - 2018. - 494, [16] с. : фот. - ISBN 978-966-02-8495-1 (Т. 8). - ISBN 978-966-02-7784-7 (серія)

Рубрикатор НБУВ:
УДК:
 392.8 
Тематичні рубрики:


Анотація: До тому ввійшли записи польових матеріалів, зібраних упродовж останніх десятиліть під час комплексних етнографічних експедицій співробітниками відділу "Український етнологічний центр" Інституту мистецтвознавства, фольклористики та етнології ім. М. Т. Рильського, а також дослідниками інших наукових установ НАН України та університетів. Згрупований за географічним принципом польовий матеріал дає змогу уявити сучасний стан побутування традиційної української кухні в суспільстві, простежити механізми збереження та трансформації окремих елементів як щоденної, так і святково-обрядової їжі в умовах глобалізаційних процесів кінця ХХ - початку ХХІ ст.

Дод. точки доступу:
Скрипник, Ганна \ред.\; Артюх, Лідія (уклад., ред.); Таран, Олена (уклад.); Величко, Тетяна (уклад.); Щербак, Олена (уклад.); Бондаренко, Галина (ред.); Борисенко, Валентина (ред.); Боса, Любов (ред.); Глушко, Михайло (ред.); Кушнір, В'ячеслав (ред.); Пономар, Людмила (ред.); Стельмащук, Галина (ред.); Стішова, Наталія (ред.); Сушко, Валентина (ред.); Національна академія наук України; Інститут мистецтвознавства, фольклористики та етнології імені М. Т. Рильського(Київ)

Видання зберігається у :
Основний фонд
Чит. зал довідково-бібліографічного обслуговування

10.
ВА823741
Россі, Паоло (1923–2012).
Їсти. Потреба, бажання, одержимість [Текст] / Паоло Россі ; пер. з італ. Любов Котляр. - Львів : Вид-во Анетти Антоненко ; Київ : Ніка-Центр, 2018. - 151 с. - Дод. тит. арк. італ. - Бібліогр. в знесках. - Пер. изд. : Mamgiare. Bisogno, desiderio, ossessione / Paolo Rossi. - 2011. - 1000 прим. - ISBN 978-617-7192-92-2 (Вид-во Анетти Антоненко). - ISBN 978-966-521-713-8 (Ніка-Центр)

Рубрикатор НБУВ:
УДК:
Тематичні рубрики:


Дод. точки доступу:
Котляр, Любов (пер.); Rossi, Paolo; Rossi, Paolo

Видання зберігається у :
Основний фонд

11.
ВС65367
Зюбровський, Андрій Вікторович.
Народні традиції випікання хліба в українців наприкінці XIX - на початку XXI століття (за матеріалами ПІвденно-Західного історико-етнографічного регіону) [Текст] : [монографія] / Андрій Зюбровський ; НАН України, Ін-т народознавства. - Київ : Наукова думка, 2018. - 189, [10] с. : рис. - (Проект "Наукова книга". Молоді вчені). - Бібліогр.: с. 140-158. - 200 прим. - ISBN 978-966-00-1646-0

Рубрикатор НБУВ:
УДК:
Тематичні рубрики:

Географічні рубрики:
  
  


Дод. точки доступу:
Національна академія наук України; Інститут народознавства (Львів)

Видання зберігається у :
Основний фонд
Універсальний підсобний фонд

12.
ВА830689

Італійська їжа в історії та культурі [Текст] : зб. наук. ст. з нагоди року італ. їжі у світі та III всесвіт. тижня італ. кухні / [відп. ред. О. В. Сминтина ; редкол.: В. Г. Кушнір та ін.] ; Одес. нац. ун-т ім. І. І. Мечникова, Ф-т історії та філософії, Каф. археології та етнології України [та ін.]. - Одеса : ОНУ, 2018. - 148 с. : іл., табл. - Текст укр., англ. та італ. - Бібліогр. в кінці ст. - 50 прим. - ISBN 978-617-689-299-1

Рубрикатор НБУВ:
УДК:
Тематичні рубрики:

Географічні рубрики:
  


Дод. точки доступу:
Сминтина, О. В. (відп. ред.); Кушнір, В. Г. (ред.); Дзиговський, О. М. (ред.); Прігарін, О. А. (ред.); Петрова, Н. О. (ред.); Горнова, І. С. (ред.); Одеський національний університет імені І. І. Мечникова (Одеса). Факультет історії та філософії; Центр історії та культури Італії імені Дж. Гарібальді (Одеса); Посольство Італії в Україні; Італійський інститут культури; "Італійська їжа в історії та культурі", всесвітній тиждень італійської кухні (3 ; 2018 ; Одеса)

Видання зберігається у :
Основний фонд

13.
СО36192

Харчові традиції - ментальний код нації [Текст] : кол. монографія / [Віват Г. І. та ін.] ; за заг. ред. д-ра філол. наук, проф. Г. І. Віват. - Одеса : ВМВ, 2018. - 231 с. - Бібліогр. в кінці ст. - 100 прим. - ISBN 978-966-413-629-4

Рубрикатор НБУВ:
УДК:
Тематичні рубрики:

Географічні рубрики:
  
  


Дод. точки доступу:
Віват, Ганна Іванівна; Ковпік, Світлана Іванівна; Мусій, Валентина Борисівна; Рева-Лєвшакова, Людмила Володимирівна; Форманова, Світлана Вікторівна; Віват, Ганна Іванівна (заг. ред.)

Видання зберігається у :
Основний фонд

14.
ВС67206
Конопка, Володимир.
"Від зернини до хлібини": семантико-структурний аналіз хліборобського побуту українців (на матеріалах Піденно-Західного історико-етнографічного регіону України) [Текст] : [монографія] / Володимир Конопка, Андрій Зюбровський ; НАН України, Ін-т народознавства. - Львів : Ін-т народознавства НАН України, 2018. - 599 с. : іл. - Назва обкл. : Від зернини до хлібини. - Назва на корінці : "Від зернини до хлібини": семантико-структурний аналіз хліборобського побуту українців. - Рез. англ. - Бібліогр.: с. 529-564. - 100 прим. - ISBN 978-966-02-8721-1
Парал. тит. арк. англ.

Рубрикатор НБУВ:
УДК:
 392.8 
Тематичні рубрики:


Дод. точки доступу:
Зюбровський, Андрій; Національна академія наук УкраїниІнститут народознавства (Львів)

Видання зберігається у :
Основний фонд

15.
АО272829
Селиванов, Анатолий Александрович.
Встречи за чаем. Повествование Петера Мартина Уртеля "Искусство чаепития" [Текст] / проф. А. А. Селиванов. - Киев : Логос, 2015. - 183 с. : цв. ил. - 500 прим. - ISBN 978-966-171-831-8

Рубрикатор НБУВ:
Тематичні рубрики:

Географічні рубрики:
  


Дод. точки доступу:
Уртель, Петер Мартин (про видання)

Видання зберігається у :
Основний фонд

16.
ВС59799
Костюкович, Олена Олександрівна.
Їжа - італійське щастя [Текст] / Олена Костюкович ; передм. Умберто Еко ; [пер. з рос. В. Б. Чайковського]. - Харків : Фоліо, 2015. - 430, [133] с. : кольор. іл. - Передм. італ. - Бібліогр.: с. 408-[429]. - 1500 прим. - ISBN 978-966-03-7264-1

Рубрикатор НБУВ:
Тематичні рубрики:

Географічні рубрики:
  
  


Дод. точки доступу:
Чайковський, В. Б. (пер.); Еко, Умберто (авт. передм.)

Видання зберігається у :
Основний фонд
Відділ міжбібліотечного науково-інформаційного сервісу
Універсальний підсобний фонд

17.
ВА796887
Ніколенко, Вадим Вікторович.
Гастрономічний вимір суспільства: культурні та соціальні аспекти [Текст] : монографія / В. В. Ніколенко ; Дніпропетр. нац. ун-т ім. Олеся Гончара, Ф-т суспіл. наук і міжнар. відносин, Каф. соціології. - 2-ге вид., перероб. та доп. - Дніпропетровськ : Ліра, 2015. - 346 с. : фот. кольор. - Бібліогр.: с. 320-343. - 300 прим. - ISBN 978-966-383-624-9

Рубрикатор НБУВ:
Тематичні рубрики:

Географічні рубрики:
  
  


Дод. точки доступу:
Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара. Факультет суспільних наук і міжнародних відносин

Видання зберігається у :
Основний фонд
Універсальний підсобний фонд

18.
РА414722
Зюбровський, Андрій Вікторович.
Народні традиції випікання хліба українців Південно-Західного історико-етнографічного регіону наприкінці XIX - на початку XXI ст. [Текст] : автореф. дис. ... канд. іст. наук : 07.00.05 / Зюбровський Андрій Вікторович ; НАН України, Ін-т українознавства ім. І. Крип'якевича Ін-ту народознавства. - Львів, 2015. - 20 с.

Рубрикатор НБУВ:
УДК:
Тематичні рубрики:


Дод. точки доступу:
Національна академія наук України; Інститут українознавства імені І. Крип'якевича (Львів); Інститут народознавства (Львів)

Видання зберігається у :
Основний фонд

19.
ВС59628
Костюкович, Олена Олександрівна.
Їжа. Італійське щастя [Текст] / Олена Костюкович ; передм. Умберто Еко ; [пер. В. Б. Чайковського] ; Італ. ін-т культури в Україні. - Харків : Фоліо, 2015. - 430, [129] с. : фот. - (Бібліотека італійської літератури). - Дод. тит. арк. італ. - Бібліогр.: с. 408-429. - 1000 прим. - ISBN 978-966-03-6927-6

Рубрикатор НБУВ:
Тематичні рубрики:

Географічні рубрики:
  


Дод. точки доступу:
Еко, Умберто (авт. передм.); Чайковський, В. Б. (пер.); Італійський інститут культури в Україні

Видання зберігається у :
Основний фонд

20.
ВС54174
Попик В. І. ВС2 / А 86-ФХ

   Артюх, Лідія Федорівна.
Звичаї українців у народному календарі [Текст] : [укр. нар. кухня] / Лідія Артюх. - Київ : Балтія-Друк, 2012. - 223 с. : кольор. іл. - Бібліогр.: с. 223. - 1000 прим. - ISBN 978-966-8137-93-8
На обкл. авт. не зазнач. Кн. в суперобкл.

Рубрикатор НБУВ:
УДК:
Тематичні рубрики:


Видання зберігається у :
Основний фонд
Чит. зал образотворчих видань (Філія 1)
Універсальний підсобний фонд
Чит. зал зарубіжной україніки (Філія 1)

...
 
Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського