Бази даних


Книжкові видання та компакт-диски - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнявидом документа
Пошуковий запит: (<.>U=Л997 г(4УКР)$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 4
Представлено документи з 1 до 4
1.
ВА845699
Тодер, Роман Васильович.
"Висока" кухня, або В горах їстимуть добре. Про закарпатську горянську гастрономію [Текст] / Роман Тодер. - Київ : Осьмук С. Б., 2020. - 351, [1] с. : іл. - Бібліогр.: с. 310-[352]. - ISBN 978-966-97950-2-1

Рубрикатор НБУВ:
УДК:
 392.8 
Тематичні рубрики:

Географічні рубрики:
  
  


Видання зберігається у :
Основний фонд

2.
ВА847574
Теплий, Ярослав Васильович.
Лемківський медяник [Текст] / Ярослав Теплий ; [перед. сл. В. Наконечного]. - Житомир : НОВОград, 2020. - 262, [1] с. : іл. - Бібліогр.: с. 243-256. - 300 прим. - ISBN 978-617-7628-60-5

Рубрикатор НБУВ:
УДК:
 392.8 
Тематичні рубрики:

Географічні рубрики:
  
  


Анотація: У книзі, на основі власного досвіду, польових досліджень, а також вітчизняної та зарубіжної літератури, зібрано матеріал про об’єкт нематеріальної культурної спадщини, виготовлення якого було втрачено і нині ревіталізовано, – лемківський медяник (пряник), етногастрономічний виріб, що випікали як обрядове печиво в ХVI-ХХ ст. мешканці Лемківщини та інших українських історико-етнічних земель Закерзоння. Розглянуто передумови та найімовірніший історичний період його виникнення, етимології, рецептури, прянощі, стадії технологічного процесу приготування, випікання та поширення на території Лемківщини та України. Для широкого кола читачів, що цікавляться етногастрономією Лемківщини, України та світу.


Дод. точки доступу:
Наконечний, Володимир (авт. передм.)

Видання зберігається у :
Основний фонд

3.
СО37727

Україна. Їжа та історія [Текст] / [Брайченко Олена та ін.]. - Київ : Брайченко О. Ю. [вид.], 2021. - 283, [4] с. : кольор. іл. - Бібліогр.: с. 277-283. - 1000 прим. - ISBN 978-966-97882-3-8
Кн. у суперобкл.

Рубрикатор НБУВ:
УДК:
Тематичні рубрики:

Географічні рубрики:


Анотація: Книжка розповідає про українську кухню як культурне надбання і частину нематеріальної спадщини України. Розкриває потенціал кулінарної дипломатії та вчить готувати страви, які закохують в Україну. До книги увійшли науково-популярні тексти про історію національної кухні України, особливості регіональної кулінарної традиції та рецепти популярних страв. До роботи над рецептами було запрошено кухарів-професіоналів. Видання розкриває кулінарію України як частину нематеріальної культурної спадщини.


Дод. точки доступу:
Брайченко, Олена; Гримич, Марина; Лильо, Ігор; Резніченко, Віталій

Видання зберігається у :
Чит. зал картографічних видань
Універсальний підсобний фонд

4.
ІС16018

Ukraine. Food and History [Text] / Olena Braichenko [et al.] ; graphic design: Olena Staranchuk ; transl.: Olha Kravchenko. - Kyiv : O. Braichenko, 2021. - 288 p. : ill. - ISBN 978-966-97882-4-5

Рубрикатор НБУВ:
УДК:
Тематичні рубрики:

Географічні рубрики:


Дод. точки доступу:
Braichenko, Olena; Hrymych, Maryna; Lylo, Ihor; Reznichenko, Vitalii; Staranchuk, Olena (graphic design.); Kravchenko, Olha (пер.)

Видання зберігається у :
Основний фонд

 
Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського