Книжкові видання та компакт-диски Журнали та продовжувані видання Автореферати дисертацій Реферативна база даних Наукова періодика України Тематичний навігатор Авторитетний файл імен осіб
|
Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер "Mozilla Firefox" |
|
|
Пошуковий запит: (<.>U=Т52(45УКР)-425$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 13
Представлено документи з 1 до 13
|
1. | ВА746990 Моісеєнко, Евеліна Костянтинівна. Спадщина предків у сучасній культурі села [Текст] / Е. К. Моісеєнко, В. А. Комарова. - О. : Друкарський дім, 2011. - 352, [16] с. : рис., фотогр. кольор. - Бібліогр.: с. 346-347. - 60 прим. З дарчим написом від авт.Рубрикатор НБУВ: Тематичні рубрики:
Географічні рубрики:
Дод. точки доступу: Комарова, Вікторія Анатоліївна
Видання зберігається у :
Основний фонд
| 2. | ВА748037 Від Романа до Йордана: обряди, символи, страви [Текст] / авт.-упоряд. Ярослава Музиченко ; муз. ред. Катерина Міщенко. - Л. : Свічадо, 2011. - 140 с. : кольор. іл., муз. тв. - Бібліогр.: с. 135-136. - ISBN 978-966-395-522-3Рубрикатор НБУВ: Тематичні рубрики:
Географічні рубрики:
Дод. точки доступу: Музиченко, Ярослава (упоряд.); Міщенко, Катерина (ред.)
Видання зберігається у :
Основний фонд
| 3. | Р121028 Мицик, Вадим Федорович. Син землі і сонця [Текст] : Художнє хлібопечення Шевченкового краю / Вадим Мицик. - К. : КВІЦ, 2005. - 39 с. : кольор. іл. - 1000 прим. - ISBN 966-7192-75-ХРубрикатор НБУВ: Тематичні рубрики:
Географічні рубрики:
Видання зберігається у :
Основний фонд
| 4. | ВС54174 Попик В. І. ВС2 / А 86-ФХ Артюх, Лідія Федорівна. Звичаї українців у народному календарі [Текст] : [укр. нар. кухня] / Лідія Артюх. - Київ : Балтія-Друк, 2012. - 223 с. : кольор. іл. - Бібліогр.: с. 223. - 1000 прим. - ISBN 978-966-8137-93-8 На обкл. авт. не зазнач. Кн. в суперобкл.Рубрикатор НБУВ: УДК: Тематичні рубрики:
Видання зберігається у :
Основний фонд Чит. зал образотворчих видань (Філія 1) Універсальний підсобний фонд Чит. зал зарубіжной україніки (Філія 1)
| 5. | Лук'яненко Л.Г. ВА26 Хліб наш насущний. Використання хліба в українських обрядах і звичаях [Текст] / [авт. ст.: П. Пархоменко, М. Ткач, Н. Данилевська ; упоряд.: М. Ткач, Н. Данилевська]. - Київ : Укр. Центр духов. культури, 2003. - 218, [18] с. : іл. - Бібліогр.: с. 217-[219]. - 1000 прим. - ISBN 966-628-059-0Рубрикатор НБУВ: Тематичні рубрики:
Географічні рубрики:
Дод. точки доступу: Пархоменко, П. (авт. ст.); Ткач, Микола (упоряд., авт. ст.); Данилевська, Надія (упоряд., авт. ст.)
Видання зберігається у :
Основний фонд
| 6. | СО34508 Маковій, Ґарафіна-Марія. Наша їжа [Текст] / Ґарафіна Маковій ; [упоряд. Гаркушенко Галина]. - Чернівці : Факел Марії, 2016. - 454, [1] с. - 3000 прим. - ISBN 978-966-2563-39-9Рубрикатор НБУВ: Тематичні рубрики:
Дод. точки доступу: Гаркушенко, Галина (упоряд.)
Видання зберігається у :
Основний фонд
| 7. | СО34705 Віват, Ганна Іванівна. Традиції українського харчування [Текст] / Ганна Віват. - Одеса : ВМВ, 2016. - 287 с. : іл. - Бібліогр.: с. 282-287. - 100 прим. - ISBN 978-966-413-577-8Рубрикатор НБУВ: Тематичні рубрики:
Видання зберігається у :
Універсальний підсобний фонд
| 8. | ІВ223431 Artiukh, Lidia. Ukrainian cuisine and folk traditions [Text] / [Lidia Artiukh]. - Київ : Балтія-Друк, [2016]. - 223 p. : color. phot. - Назва у вих. відом. : Українська кухня і народні традиції/Артюх Лідія Федорівна. - Текст англ. - Бібліогр.: с. 223. - 1000 прим. - ISBN 978-617-516-016-9 Авт. на тит. арк. та на обкл. не зазнач.Рубрикатор НБУВ: Тематичні рубрики:
Географічні рубрики:
Дод. точки доступу: Артюх, Лідія Федорівна
Видання зберігається у :
Основний фонд
| 9. | ВС62554 Щербань, Олена Василівна. Глиняний посуд в народній культурі харчування українців Наддніпрянщи (друга половина XIX - початок XXI століття) [Текст] : монографія / О. В. Щербань ; НАН України, Ін-т народознавства НАН України. - Харків : Олександр Савчук [вид.], 2017. - 270 с. : іл. - Бібліогр.: с. 217-239. - 300 прим. - ISBN 978-966-2562-82-8Рубрикатор НБУВ: УДК: Тематичні рубрики:
Дод. точки доступу: Національна академія наук України; Інститут народознавства (Львів)
Видання зберігається у :
Основний фонд
| 10. | СО36192 Харчові традиції - ментальний код нації [Текст] : кол. монографія / [Віват Г. І. та ін.] ; за заг. ред. д-ра філол. наук, проф. Г. І. Віват. - Одеса : ВМВ, 2018. - 231 с. - Бібліогр. в кінці ст. - 100 прим. - ISBN 978-966-413-629-4Рубрикатор НБУВ: УДК: Тематичні рубрики:
Географічні рубрики:
Дод. точки доступу: Віват, Ганна Іванівна; Ковпік, Світлана Іванівна; Мусій, Валентина Борисівна; Рева-Лєвшакова, Людмила Володимирівна; Форманова, Світлана Вікторівна; Віват, Ганна Іванівна (заг. ред.)
Видання зберігається у :
Основний фонд
| 11. | ВА864309 Артюх, Лідія. Культура народного харчування українців: історико-етнографічні ракурси [Текст] : [монографія] / Лідія Артюх ; НАН України, Ін-т мистецтвознавства, фольклористики та етнології ім. М. Т. Рильського. - Київ : ІМФЕ ім. М. Т. Рильського НАН України, 2021. - 357 с. : іл. - Бібліогр. в знесках. - ISBN 978-966-02-9690-9Рубрикатор НБУВ: УДК: Тематичні рубрики:
Дод. точки доступу: Національна академія наук України; Інститут мистецтвознавства, фольклористики та етнології імені М. Т. Рильського (Київ)
Видання зберігається у :
| 12. | С11767/8 Етнографічний образ сучасної України. Корпус експедиційних фольклорно-етнографічних матеріалів [Текст] : [у 10 т.] / [голов. ред. Г. Скрипник] ; НАН України, Ін-т мистецтвознавства, фольклористики та етнології ім. М. Т. Рильського. - Київ : Вид-во ІМФЕ, 2016 - 2020. - (Етнографічний образ сучасної України). - Назва на корінці : Етнографічний образ сучасної України. Т. 8 : Культура народного харчування / [уклад.: Л. Артюх та ін. ; редкол.: Л. Артюх та ін.]. - 2018. - 494, [16] с. : фот. - ISBN 978-966-02-8495-1 (Т. 8). - ISBN 978-966-02-7784-7 (серія)Рубрикатор НБУВ: УДК: Тематичні рубрики:
Анотація: До тому ввійшли записи польових матеріалів, зібраних упродовж останніх десятиліть під час комплексних етнографічних експедицій співробітниками відділу "Український етнологічний центр" Інституту мистецтвознавства, фольклористики та етнології ім. М. Т. Рильського, а також дослідниками інших наукових установ НАН України та університетів. Згрупований за географічним принципом польовий матеріал дає змогу уявити сучасний стан побутування традиційної української кухні в суспільстві, простежити механізми збереження та трансформації окремих елементів як щоденної, так і святково-обрядової їжі в умовах глобалізаційних процесів кінця ХХ - початку ХХІ ст. Дод. точки доступу: Скрипник, Ганна \ред.\; Артюх, Лідія (уклад., ред.); Таран, Олена (уклад.); Величко, Тетяна (уклад.); Щербак, Олена (уклад.); Бондаренко, Галина (ред.); Борисенко, Валентина (ред.); Боса, Любов (ред.); Глушко, Михайло (ред.); Кушнір, В'ячеслав (ред.); Пономар, Людмила (ред.); Стельмащук, Галина (ред.); Стішова, Наталія (ред.); Сушко, Валентина (ред.); Національна академія наук України; Інститут мистецтвознавства, фольклористики та етнології імені М. Т. Рильського(Київ)
Видання зберігається у :
Основний фонд Чит. зал довідково-бібліографічного обслуговування
| 13. | СО39487 Віват, Галина Іванівна. Шляхи формування харчових номенів у культурах слов'янських народів [Текст] : [монографія] / Ганна Віват. - Одеса : Бєлий А. Є. [вид.], 2021. - 336 с. : іл. - Текст укр., рос., пол. - Бібліогр.: с. 326-335. - 300 прим. - ISBN 978-617-7757-33-6Рубрикатор НБУВ: УДК: Тематичні рубрики:
Географічні рубрики:
Видання зберігається у :
Основний фонд
|
|
|