Звідомлення Всеукраїнської Академії наук у Київі за 1923 рік (1924)

адреса матеріалу: http://irbis-nbuv.gov.ua/dlib/item/0000754


Тип рерусу: книга

Країна:Україна
Мова(и):Українська

Назва(и):
ЗВІДОМЛЕННЯ ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ АКАДЕМІЇ НАУК У КИЇВІ ЗА 1923 РІК
Дата(и):1924



Переглянути документ в електронній бібліотеці "Україніка"


Опис документа:

Звідомлення Всеукраїнської Академії наук у Київі за 1923 рік : (З нагоди п’ятиріччя існування Академії 1918–1924) / Всеукраїнська Академія наук. – Київ: Друк. Всеукр. Акад. наук, 1924. – 166 с.


"Звідомлення" за 1923 рік звітують про роботу Всеукраїнської Академії Наук з нагоди її п'ятилітнього існування. За п'ять років ВУАН розвилася в могутню, широку, справді всеукраїнську організацію, яка довела свою високу життєздатність та безмірну працьовитість, і здобула пошану українських та закордонних громадян. Рукописні звідомлення друкувались без відома Академії наук за кордоном, довелося значно скоротити Комісію Енциклопедичного Словника, та зняти з бюджету Академії деякі установи. Однак, незважаючи на "виживання" в зимовий період, недостатнє фінансування, скорочення штату, що мало як негативні так і позитивні наслідки, всі злидні, що зазнала ВУАН, червоною ниткою через все академічне життя проходить величезна заслуга Центральної Радянської Влади.

"Звидомлення" за 1923 год подают отчет о работе Всеукраинской Академии Наук по случаю ее пятилетнего существования. За пять лет ВУАН развилась в мощную, широкую, действительно всеукраинскую организацию, которая доказала свою высокую жизнеспособность, безмерное трудолюбие, и получила уважение украинских и иностранных граждан. Рукописные звидомлення печатались без ведома Академии Наук за рубежом, пришлось значительно сократить Комиссию Энциклопедического Словаря и снять с бюджета Академии некоторые учреждения. Однако, несмотря на "выживание" в зимний период, недостаточное финансирование, сокращение штата, что имело как негативные так и положительные последствия, всю нищету, которой подверглась ВУАН, красной нитью через всю академическую жизнь проходит огромная заслуга Центральной Советской Власти.


 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського