Список праць Академії Наук, виданих за 10 літ її існування (1918–1928) (1929)

адреса матеріалу: http://irbis-nbuv.gov.ua/dlib/item/0000809


Тип рерусу: книга

Країна:Україна
Мова(и):Українська

Назва(и):
СПИСОК ПРАЦЬ АКАДЕМІЇ НАУК, ВИДАНИХ ЗА 10 ЛІТ ЇЇ ІСНУВАННЯ (1918–1928)
Дата(и):1929



Переглянути документ в електронній бібліотеці "Україніка"


Опис документа:

Список праць Академії Наук, виданих за 10 літ її існування (1918–1928). – Київ: з друк. Всеукр. Акад. наук, 1929. – 18 с.


Мета роботи полягала в тому, щоб простежити основні тенденції у формуванні та розвитку видавничої справи ВУАН у 1918–1928рр., реконструювати діяльність її видавничих установ (редакційно-видавничих комісії та ради, видавництва, друкарні), висвітлити внесок академічних науковців у редакційно-видавничий процес. Для студентів, аспірантів, викладачів, наукових працівників.

Цель работы заключается в том, чтобы проследить основные тенденции в формировании и развитии издательского дела ВУАН в 1918-1928гг., Реконструировать деятельность ее издательских учреждений (редакционно-издательских комиссии и совета, издательства, типографии), осветить вклад академических ученых в редакционно-издательский процесс. Для студентов, аспирантов, преподавателей, научных работников.


      Зміст


Видавнича діяльність Української академії наук 1918–1928 років, складного періоду становлення вітчизняної науки, розвитку нових напрямів, політизації науки та її трансформації відповідно до завдань радянської влади, є важливим аспектом історичних досліджень цього часу. Вона віддзеркалює специфіку апробації та впровадження результатів наукових досліджень в контексті історичної ситуації в Україні, дозволяє ув’язати її із розвитком книжкової справи, специфікою редакційно-видавничої діяльності в науці, а також провести історико-книгознавчий аналіз основних процесів у видавничій справі того періоду, бібліографічну реконструкцію опублікованих наукових видань, з’ясувати роль окремих політичних діячів та діячів науки, важливі питання історії науки в Україні. Увесь комплекс цих питань досі не був об’єктом спеціального історико-книгознавчого дослідження.
.


 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського