РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000084246<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Запольський А. К. 
Екологізація харчових виробництв : Підруч. для студ. вищ. навч. закл. / А. К. Запольський, А. І. Українець. - К. : Вища шк., 2005. - 423 c. - укp.

Проаналізовано екологічну ситуацію в Україні на межі тисячоліть. Показано негативний вплив погіршення економічного та екологічного стану навколишнього середовища на здоров'я населення України. Висвітлено актуальні питання екологізації харчового виробництва. Наведено характеристику основних харчових продуктів та принципи раціонального харчування. Значну увагу приділено проблемам забезпечення екологічної безпеки та якості харчових продуктів. Розглянуто теоретичні та практичні аспекти оптимізації та автоматизації технологічних процесів їх виробництва. Представлено ефективні способи заощадження природних ресурсів у виробничому процесі, а також економії витрат сировини, палива та енергії. Розглянуто особливості організації виробництва екологічно безпечної харчової продукції, утилізації виробничих відходів, мінімізації їх розсіюваних та неутилізованих видів. Обгрунтовано доцільність впровадження екологічного менеджменту на харчових підприємствах відповідно до вимог міжнародних стандартів.

Проанализирована экологическая ситуация в Украине на рубеже столетий. Показано негативное влияние ухудшения экономического и экологического состояния окружающей среды на здоровье населения Украины. Освещены актуальные вопросы экологизации пищевого производства. Приведена характеристка основных пищевых продуктов и принципы рационального питания. Значительное внимание уделено проблемам обеспечения экологической безопасности и качества пищевых продуктов. Рассмотрены теоретические и практические аспекты оптимизации и автоматизации технологических процессов их производства. Представлены эффективные способы сбережения природных ресурсов в производственном процессе, а также экономии расходов сырья, топлива и энергии. Рассмотрены особенности организации производства экологически безопасной пищевой продукции, утилизации производственных отходов, минимизации их рассеиваемых и неутилизированных видов. Обоснована целесообразность внедрения экологического менеджмента на пищевых предприятиях в соответствии с требованиями международных стандартов.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80 я73 + Р123.1 я73 + У9(4УКР)306.7-82-28 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА667716 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського