РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000093268<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Наукові здобутки молоді - вирішенню проблем харчування людства у ХХІ ст. : 73-я наук. конф. молодих учен., асп. і студ., 23 - 24 квіт. 2007 р., м. Київ. Ч. 1 / ред.: В. О. Колосюк; Нац. ун-т харч. технологій, "Наукові здобутки молоді - вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті", наукова конференція молодих учених, аспірантів і студентів (73+ 2007+ Київ). - К., 2007. - 147 c. - укp.

Розглянуто проблеми вдосконалення існуючих і створення нових технологій харчових продуктів на основі сучасних фізико-хімічних методів, новітнього технологічного обладнання, використання сировини нетрадиційних видів. Досліджено вплив електроактивованих водних розчинів на фізико-хімічні властивості екстрагента та процес дифузії сахарози. Визначено вплив термічної та електроомічної обробки на руйнування рослинної тканини. Розглянуто гідродинаміку сучасних безперервнодіючих реакторів цукрового виробництва. Проаналізовано актуальні проблеми PH-метричної оптимізації технологічних процесів очищення дифузійного соку. Висвітлено досвід впровадження кристалізаційних установок вертикальних кристалізаторів. Визначено фізико-хімічні властивості модифікованого різними способами картопляного крохмалю. Розроблено технологію одержання глюкозо-фруктозного сиропу з цукрового сорго. Показано можливості використання біотехнологічних методів для одержання пектинопродуктів. Наведено результати наукових досліджень з українознавста, філософії, іноземних мов, безпеки життєдіяльності, економічної теорії та політології, фізико-математичного та хімічного вивчення технологічних процесів харчового виробництва. Обгрунтовано пропозиції щодо підвищення ефективності виробництва переробних галузей промисловості.

Рассмотрены проблемы усовершенствования существующих и создания новых технологий пищевых продуктов на основе современных физико-химических методов, новейшего технологического оборудования, использования сырья нетрадиционных видов. Исследовано влияине элетроактивированных водных растворов на физико-химические свойства экстрагента и процесс диффузии сахарозы. Показано влияние термической и электроомичной обработки на разрушение растительной ткани. Рассмотрена гидродинамика современных беспрерывнодействующих реакторов сахарного производства. Проанализированы актуальные проблемы PH-метрической оптимизации технологических процессов очищения диффузийного сока. Освещен опыт внедрения кристализационных установок вертикальных кристаллизаторов. Исследованы физико-химические свойства модифицированного различными способами картофельного крохмала. Разработана технология получения глюкозо-фруктозного сиропа из сахарного сорго. Показаны возможности использования биотехнологических методов для получения пектинопродуктов. Приведены результаты научных исследований по украиноведению, философии, иностранному языку, безопасности жизнедеятельности, экономической теории и политологии, физико-математическому и химическому изучению технологических процессов пищевого производства. Обоснованы предложения по повышению эффективности производства перерабатывающих отраслей промышленности.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ч21 я431 + Л80 я431

Рубрики:

Шифр НБУВ: С10688 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Повний текст  Наукова періодика України 
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського