Наукові здобутки молоді - вирішенню проблем харчування людства у ХХІ ст. : 73-я наук. конф. молодих учен., асп. і студ., 23 - 24 квіт. 2007 р., м. Київ. Ч. 1 / ред.: В. О. Колосюк; Нац. ун-т харч. технологій, "Наукові здобутки молоді - вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті", наукова конференція молодих учених, аспірантів і студентів (73+ 2007+ Київ). - К., 2007. - 147 c. - укp.Розглянуто проблеми вдосконалення існуючих і створення нових технологій харчових продуктів на основі сучасних фізико-хімічних методів, новітнього технологічного обладнання, використання сировини нетрадиційних видів. Досліджено вплив електроактивованих водних розчинів на фізико-хімічні властивості екстрагента та процес дифузії сахарози. Визначено вплив термічної та електроомічної обробки на руйнування рослинної тканини. Розглянуто гідродинаміку сучасних безперервнодіючих реакторів цукрового виробництва. Проаналізовано актуальні проблеми PH-метричної оптимізації технологічних процесів очищення дифузійного соку. Висвітлено досвід впровадження кристалізаційних установок вертикальних кристалізаторів. Визначено фізико-хімічні властивості модифікованого різними способами картопляного крохмалю. Розроблено технологію одержання глюкозо-фруктозного сиропу з цукрового сорго. Показано можливості використання біотехнологічних методів для одержання пектинопродуктів. Наведено результати наукових досліджень з українознавста, філософії, іноземних мов, безпеки життєдіяльності, економічної теорії та політології, фізико-математичного та хімічного вивчення технологічних процесів харчового виробництва. Обгрунтовано пропозиції щодо підвищення ефективності виробництва переробних галузей промисловості. Рассмотрены проблемы усовершенствования существующих и создания новых технологий пищевых продуктов на основе современных физико-химических методов, новейшего технологического оборудования, использования сырья нетрадиционных видов. Исследовано влияине элетроактивированных водных растворов на физико-химические свойства экстрагента и процесс диффузии сахарозы. Показано влияние термической и электроомичной обработки на разрушение растительной ткани. Рассмотрена гидродинамика современных беспрерывнодействующих реакторов сахарного производства. Проанализированы актуальные проблемы PH-метрической оптимизации технологических процессов очищения диффузийного сока. Освещен опыт внедрения кристализационных установок вертикальных кристаллизаторов. Исследованы физико-химические свойства модифицированного различными способами картофельного крохмала. Разработана технология получения глюкозо-фруктозного сиропа из сахарного сорго. Показаны возможности использования биотехнологических методов для получения пектинопродуктов. Приведены результаты научных исследований по украиноведению, философии, иностранному языку, безопасности жизнедеятельности, экономической теории и политологии, физико-математическому и химическому изучению технологических процессов пищевого производства. Обоснованы предложения по повышению эффективности производства перерабатывающих отраслей промышленности. Індекс рубрикатора НБУВ: Ч21 я431 + Л80 я431
Рубрики:
Шифр НБУВ: С10688 Пошук видання у каталогах НБУВ
Повний текст Наукова періодика України
![](/irbis_nbuv/images/info.png) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|