Дуденко Н. В. Основи фізіології та гігієни харчування : підручник / Н. В. Дуденко, Л. Ф. Павлоцька, В. С. Артеменко, М. П. Головко, В. О. Коваленко, В. В. Євлаш, В. Г. Горбань. - Суми : Унів. кн., 2009. - 558 c. - Бібліогр.: с. 555-557. - укp.Розглянуто будову та функції системи травлення, розкрито роль основних харчових речовин у забезпеченні процесів життєдіяльності. Наведено нові норми споживання, обгрунтовано особливості потреб у нутрієнтах та енергії різних верств населення. Охарактеризовано особливості харчування різних вікових і професійних груп населення та людей, що потребують дієтичного харчування. Наведено дані про гігієну та безпеку харчування, а також гігієнічну характеристику основних груп харчових продуктів та їх виготовлення. Рассмотрены строение и функции системы пищеварения, раскрыта роль основных пищевых веществ в обеспечении процессов жизнедеятельности. Приведены новые нормы потребления, обоснованы особенности нужд в нутриентах и энергии разных слоев населения. Охарактеризованы особенности питания разных возрастных и профессиональных групп населения и людей, нуждающихся в диетическом питании. Приведены данные относительно гигиены и безопасности питания, а также гигиеническая характеристика основных групп пищевых продуктов и их изготовления. Індекс рубрикатора НБУВ: Р123 я73-1 + Р351 я73-1
Рубрики:
Шифр НБУВ: ВА713939 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) ![](/irbis_nbuv/images/info.png) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|