РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000122862<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Гвоздяк Р. І. 
Вплив ліпополісахарид-білкового комплексу Pseudomonas syringae pv. atrofaciens на процес пухлиноутворення, спричинений Agrobacterium tumefaciens / Р. І. Гвоздяк, Л. А. Пасічник, Л. М. Ващенко // Мікробіол. журн. - 2003. - 65, № 3. - С. 5-13. - Бібліогр.: 21 назв. - укp.

Установлено, що збудник бактеріальної плямистості жита Pseudomonas syringae pv. atrofaciens 8281 не виявляє антагоністичної дії на штами 9052 і 9054 Agrobacterium tumefaciens - збудника бактеріального раку. Ліпополісахарид-білковий комплекс P.syringae pv. atrofaciens 8281 у разі додавання його до поживного середовища не впливає на ріст і розвиток бактерій A. tumefaciens. Показано, що ліпополісахарид-білковий комплекс P. syringae pv. atrofaciens 8281 під час обробки ним експлантатів картоплі до інокуляції A. tumefaciens зменшує індукцію та розвиток пухлин на експлантатах. Пригнічення пухлиноутворення залежить від концентрації розчину ліпополісахарид-білкового комплексу.


Ключ. слова: ліпополісахарид-білковий комплекс, Pseudomonas syringae pv. atrofaciens, корончастогалові пухлини, Agrobacterium tumefaciens, експлантат
Індекс рубрикатора НБУВ: П478.149

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж22205 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського