Головко М. П. Вплив кісткового харчового напівфабрикату на біохімічні показники крові у хворих з патологією опорно-рухової системи (клініко-експериментальне дослідження) / М. П. Головко, О. Є. Вирва, В. А. Філіпенко, Ф. С. Леонтьєва, О. П. Тимошенко // Ортопедия, травматология и протезирование. - 2007. - № 2. - С. 46-51. - Бібліогр.: 11 назв. - укp.Изучен состав костного пищевого полуфабриката (КПП). Показано, что в его состав входят такие компоненты, как оксипролин, тирозин, гексозамин, гексуроновые кислоты, кальций, фосфор - в соотношениях, которые дают возможность оптимизации метаболического обеспечения соединительной ткани. В эксперименте на белых крысах установлено, что применение КПП может способствовать заживленню костных дефектов и активизировать минеральный обмен. Добавление КПП к курсу традиционной терапии при коксартрозе оказывало положительное воздействие на характер метаболических процессов в костной и хрящевой тканях. Індекс рубрикатора НБУВ: Р418-29
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж26813 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|