![](/irbis_nbuv/images/db_navy.gif) Книжкові видання та компакт-диски ![](/irbis_nbuv/images/db_navy.gif) Журнали та продовжувані видання ![](/irbis_nbuv/images/db_navy.gif) Автореферати дисертацій ![](/irbis_nbuv/images/db_navy.gif) Реферативна база даних ![](/irbis_nbuv/images/db_navy.gif) Наукова періодика України ![](/irbis_nbuv/images/db_navy.gif) Тематичний навігатор ![](/irbis_nbuv/images/db_navy.gif) Авторитетний файл імен осіб
|
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000207143<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 1
|
Писарева Н. Є. Мікрохвильова мінералізація в аналізі харчових продуктів на вміст йоду за реакцією Сендела - Кольтгофа / Н. Є. Писарева, М. Ф. Зуй, Є. О. Писарев, В. М. Зайцев // Укр. хим. журн. - 2009. - 75, № 1/2. - С. 58-62. - Бібліогр.: 22 назв. - укp.Показано можливість застосування мікрохвильової пробопідготовки для кислотного розкладання харчових продуктів у процесі визначення йоду в зразках із використанням кінетичного методу, за реакцією Сендела - Кольтгофа. Встановлено, що вплив нітратної кислоти можна нівелювати введенням у систему сульфамінової кислоти. Запропонований метод дозволяє встановити загальний вміст йоду у розчинах на рівні 20 мкг І/дм<^>3 у рідинах і 1 мкг І/г у харчових продуктах. Визначенню не заважають іони купруму (до 50 мг/дм<^>3) і феруму (до 100 мг/дм<^>3) відповідно. Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-1 с + Р123.1
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж21854 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) ![](/irbis_nbuv/images/info.png) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
|